Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, už třikrát jsem reklamovala navíjecí vodítko (pásek Flexi), první reklamaci uznali s tím, že se jednalo o výrobní vadu (pásek se pořád přehýbal a tím pádem se na navíječ nevešel) a dali mi nové. Toto vodítko se zasekává, buď ho zastavíte a nejde uvolnit (což až tak nevadí) nebo se nenavine celé a to dělá problém když potřebujete psa rychle stáhnout (ze silnice, před cyklistou na chodníku apod.), už dvakrát se z reklamace vrátilo s tím, že mu nic není. Přitom vždy vadu ukážu prodavačkám, takže ji vidí a není to výmysl. Co se dá dělat? Musím zaplatit přezkoušení (a dá se to vymáhat). Nejradši bych jim vodítko hodila na hlavu, ale je mi líto těch 399 Kč co stálo. Jinak, máme ještě jedno a to funguje bez problémů. Děkuji
"Dobrý den, jsem tu zase s tím vodítkem. Podívejte se co to dělá, vidíte že vada tam je. Uznáte reklamaci a vrátíte mi peníze, nebo bude potřeba udělat znalecký posudek a reklamovat s ním? Posudek není problém, ale někdo ho bude muset zaplatit. Pokud reklamaci uznáte (hned tady na místě), tak vezmu jiné vodítko (jestli je na krámě), pokud neuznáte tak budu vymáhat právní cestou a navíc přijdete o zákazníka."
O reklamaci rozhoduje prodejce, ne nějaký jejich dodavatel/ servis který to posoudí. "Vada se neprojevila" je klasická finta jak obejít opakování závady a možnosti odstoupit od smlouvy...
Náklady na znalce můžete vymáhat. I přiměřené náklady spojené s vyřizováním reklamace...
Sice je to smutné a mělo by se "bojovat" aby to výrobci a prodejci neměli tak jednoduché...Ale kvůli 399,- kč?To se vám ani nemuže vyplatit.Ty nervy,starosti,vypisování,telefonování,placení,posílání,vyzvedávání,předávání,čekání,Váš drahocený čas..atd...Prostě tohle vše Vám to ani 399,- kč nepokryje i když možná vyhrajete.Kdyby to byla jiná částka,prosím bojoval bych.
Ale tohle? hodte vodítko do koše a hotovo.A příště kupte jinde a jiné.
Už z principu je potřeba šmejd házet prodejcům na hlavu. A obzvlášť vykukům kteří s úsměvem prodají šmejd a reklamaci stylem "závada se neprojevila" opět s úsměvem shodí ze stolu. A je jedno jestli jde o vodítko za pár korun nebo auto za milion.
Náklady na vyřízení reklamace může vymáhat. Cestovné, ztrátu času, znalecký posudek, zasílání dopisů, soudní poplatky...
Předvedení vady a následné "závada se neprojevila" by mělo zajímat i ČOI
V civilizovaných zemích by prodavačka automaticky s omluvou nabídla jiné vodítko nebo vrátila peníze...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.