Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zvrátit nástup do věznice

Od: papaja* odpovědí: 51 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat, přítel byl odsouzen za neplacení výživného do věznice s dozerem. Lze toto rozhodnuti nejak zvrátit, např. kdybychom jeho bývalé doplatili výživné a ona by stáhla žalobu pomohlo by to nebo lze to vůbec nějak? nebo bude muset do věznice za 14 dní nastoupit? Děkuji za odpověd.

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

3x

Když neplatí výživné žena, ženské části populace se to zdá naprosto OK, protože na to asi nemá...

Když v naprosto stejné situaci neplatí muž, je to podle stejné ženské části populace zmetek a měl by jít sedět.

Kdyby platil alespoň něco, byl by v pohodě. Když neměl peníze, nemůže je jít ukrást. Protože to ale neřešil, bude bručet.

svyjabob*
hodnocení

3x

Je li rozsudek pravomovcný a je li soudním rozhodnutím stanoven datum nástupu do výkonu trestu, pravděbodobně již nejde dělat nic. Jen upozorním na to, že v případě že nenastoupí do výkonu trestu, považuje se to za maření soudního rozhodnutí "kdo maří, nebo podstatně stěžuje výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že bez závažného důvodu nenastoupí na výzvu soudu trest odnětí svobody nebo se jiným způsobem neoprávněně brání nástupu výkonu tohoto trestu, bude potrestán odnětím svobody až na čtyři léta"

Jistě tu jsou asi i možnosti, jak by legálně nemusel nastoupit, ale to by potřeboval služeb kvalitního advokáta, ale nechápu důvod, proč se neodvolal do doby do které to šlo, to snad nebyl při soudním stánípřitomen?

Dále uvádíte, že bývalá manželka je narkomanka, a že to víte. Máte li na to více svědků, měl je manžel nechat předvolat, a zaplésto do toho i úřad pro ochranu dětí a nechat soudem nařídit rozbor z krve bývalé manželky, ale musím konstatovat, že v tuto chvíli z toho co jste napsala se nedá dělat asi nic, v případě že nenastoupí, ať počítá s tím že na něj bude vydán zatykač, celostátní pátrání, a pravděpodovně bude převezen do věznice již s ostrahou a navíc se bude pravděpodobně muset vrátit k soudu, tentokrát za maření soudního rozhodnutí. Navíc píšete že by měl nastoupit do věznice s dozorem, tudíž dle české praxe předpokládám že se jedná o recividistu, který již nepodmíněný výkon trestu ve věznici absolvovat. V případě tedy že již byl odsouzen za neplacení alimentů někdy v minulosti, v tomto případě mu asi není moc pomoci, ale doporučím ať se obrátí na právní pomoc.

papaja*
hodnocení

jak jsem již napsala špatně jsem si to přečetla a s dozorem to není, je to pouze výzva k nástupu. Ne u soudu nebyl, protože mu jeho matka jaksi zapomněla oznámit, že má na postě dopis, tudíž o tom ani nevěděl, že nějaký soud byl, až pak mu napsala jeho bývalá, že to má jistý. Odvolání jsme podávali k prvnímu usnesení městského soudu ke krajskému, ale ten to zamítl, ikdyž bylo zaplaceno z dluhu více než 80 procent . Ted nevím co mám dělat, máme spolu malé dítě a já jsem na mateřské, takže když bude muset nastoupit, tak mě to zničí.

svyjabob*

No pravděpodobně nastupit bude muset tak i tak, jelikož z toho co píšete usuzuji že odvolání již možné tedy není. Jediné co vám zbývá, je dovolání a případně kasační stížnost na právní stránku věci, ale to opět záleží na skutkové podstatě, je to sice složité, ale nejrychleji vám v tomto případě pomůže právník, takto na internetové poradně toho asi moc nevymyslíte, jelikož bychom museli třeba vidět soudní rozhodnutí, etc..., jinak existuje spousta právních poraden buď zdarma, a nebo za velice nízké provize, ale tam počítejte, že vám pomohou třeba až za pl roku, jelikož se na ně obrací mnoho lidí, případně se domluvit s právníkem, že mu zaplatíte až z případné vysouzené částky. V případě, že by byl u soudu kdy měl, mohl i požádat soud o přidělení advokáta soudem. Ale na to je opět pozdě.

papaja*
hodnocení

a můžete mi tedy poradit, kde získat co nejrychlejšího a dobrého právníka za co nejlepší peníze? Popřípadě Vám mohu na email zaslat všechny rozhodnutí co nám přišli, pokud tomu více rozumíte. A soudní rozhodnutí by se nezrušilo i na výslovnou žádost žalobce? Děkuji

jenda2*

Pořád opakujete , co a jak, když byl vydán příkaz k nástupu. Proč jste neřešili věci v předstihu? Prostě půjde do tepláků a peníze štřete na splacení dluhů, které mu vězením vzniknou. Je to tak těžké pochopit? Žádný právník s tím nic nenadělá, jen vám vezme peníze. To snad chápete.

svyjabob*

No máte li v ruce výzvu k nástupu, musíte tam mít také napsáno do jaké věznice (jaký typ) by měl nastoupit, tudíž jak píšete že tam je pouze datum nástupu, to mi příjde divné. Jinak bezpatnou právní pomoc si můžete vygooglit, případně dle vašeho bydliště najít nejbližší možnou pobočku bezplatné právní porady, ale tím bez tak pravděpodobně neoddálíte povinost nástupu do výkonu trestu, jeli již za 14 dní, a psala jste, že jste o soudu nevědětla, protože vám to jeho matka neřekla, no jestli to víte teprve od včera, tak s tím asi ani kvalitní advokát nic nesvede.

papaja*
hodnocení

Četla jsem to asi jeste 3 krát, ale do rozhodnuti nenapsali kam do věznice se ma toho 30.5. dostavit. Ja bych to tedy mohla považovat za neplatné rozhodnutí jestli se nemýlím.
mcfight

Nic zbytečně nekomplikujte. V pondělí vezmete písemná rozhodnutí a zajděte za advokátem, ve Vašem městě. Úvodní porada bývá mnohdy zdarma a Vy se dozvíte mnoho cenných rad (požadovaný honorář, Vám advokát sdělí předem). Nečekejte, že se z Vás tady na internetu stane za dva dny advokát - nebo, že někdo bude číst tady všechna relevantní rozhodnutí... I kdyby se tak stalo, obtížně bude mít postačující vzdělání a erudici k uspokojivé odpovědi.

hk

Sehnat advokáta můžete ve vašem městě. Zde je laciný/drahý to nevím, co to znamená. Sehnat advokáta, který si vezme pod 1.200,- Kč bude problém i na malém městě. Seznam advokátů z celé ČR máte na webu advokátní komory cak.cz/... . Váš přítel stejně nastoupí do kriminálu - tam už nic nástupu nezabrání. Dovolání se bude případně řešit, když už bude sedět...

dafina*

Nenaděláte prostě nic. Spletla jste se a máte děti s nezodpovědným člověkem. Bude z kriminálu na vaše děti dlužit ještě Vám. Naši pracující to ale zaplácnou z jejich daní, nebojte se, dostanete sociální dávky. Hlady Vaše děti díky pracujícím neumřou. Větší chudák bylo to jeho dítě, na které neplatil.
Jeho další chyba, že si nechává poštu posílat jinam, než bydlí. Zkrátka samé výmluvy, nic víc. Vůbec se mi to nelíbí, takové celé divné to je. Mám za to, že mu soudy neukřivdily.

danys*
hodnocení

2x
Pokud je rozsudek pravomocny, zna nástup trestu, musí nastoupit. Nic s tím už dělat nejde. S pozdravem JUDr. Danys Danysov

dafina*
hodnocení

2x

Nedá mi to, ale musím napsat můj názor. Nikdy bych nechtěla muže, který je táta, a přitom klidně by nechal dítě v nouzi. At se jde vycpat a kriminál mu patří. Nebyla jsem nikdy rozvedená a tyhle věci jsem nezažila v reálu, ale je mi jasné, že dítě prostě musí jíst. A Vy, když o takového lempla stojíte, tak na to mám také svůj názor.

doplněno 16.05.16 17:39:

Protože omlouvat člověka, který se chová jak primitiv je hnusné. A kdo nedá dítěti najíst, je primitiv - jednou si to zopakuje i s Vámi.

svyjabob*

Ano, to s vámi napsroto souhlasím, být to na mě, tak bych udělal politiku dětí, aby si nemohli dělat děti třeba cikáni, jkteří si jich udělají 15 aby měli dávky, a pak se o ně nestarají a ty si lítají celý den venku a dělají bordel nechodí do školy a pak to snima jde celý život z kopce. Prostě chceš dítě, dokaž že máš pořádnou práci, dostatek peněz, a bezúhonost. Jednou se to může ve zlém obrátit i paní pisatelce, jenže některé ženy si nenechají prostě vymluvit svá rozhodnutí, a někteří chlapy jsou prostě super manipulátoři.

papaja*
hodnocení

Nevite o tom nic, tak se jdete vycpat s takovyma kecama. N8c o tom nevíte jak to bylo udelat to ženská tak je to vpohode ze. Vite co nekomentujte. Nejsem na to zvědavá.
dafina*

Papájo, nevím sice, komu jste to takto popudlivě odpověděla, ale jedním jsem si jista. At o tom víme či nevíme cokoliv, tak ale dítěti na obživu peníze neposílal a padl rozsudek. Samozřejmě že všichni zde budeme při tom dítěti, skoro všichni jsme tu mámy a tátové. Odepřít dítěti výživu je prostě zločin a tak se na to také díváme. Jako se na to dívá i justice. A nechápu ty omluvy, že jste jeho bratrovi zapůjčila peníze a pak jste za něj výživné nemohla včas zaplatit. Kontrolní otázka - je to jeho nebo Vaše dítě? A co mělo přednost? Půjčka nebo peníze na jídlo pro dítě? Je to otázka morálky a pokud Vás pravda rozčiluje, tak i na to mám svůj názor.

hodnocení

2x

Vážená paní, nevěřte tomu, že dovolání může zrušit rozsudek, nejsou proto splněny podmínky. Pro trestní řízení platí, že dovolání může být úspěšné pouze při nesprávném právním posouzení věci, uložení nezákonného trestu či trestu odnětí svobody na doživotí a na taxativně vyjmenovaných závažných procesních vadách dosavadního řízení. Navíc dovolání nemá odkladný účinek, trest váš přítel nastoupit musí. Nenastoupí-li dobrovolně, bude předveden a to může mít negativní dopad při případném rozhodování o žádosti o podmíněné propuštění.

Dále se ptáte, zda doplacení dlužného výživného může změnit odsuzující rozsudek. Nemůže.

Ustanovení o účinné lítosti zní takto: "Trestní odpovědnost za trestný čin zanedbání povinné výživy (§ 196) zaniká, jestliže trestný čin neměl trvale nepříznivých následků a pachatel svou povinnost dodatečně splnil dříve, než soud prvního stupně počal vyhlašovat rozsudek". Z toho vyplývá, že na to už je pozdě. Kdyby dluh zaplatil před vynesením rozsudku, nebyl by odsouzen. Je jeho vina, že to nechal dojít tak daleko.

doplněno 16.05.16 18:44:

Ještě doplním, že pokud nastoupí do výkonu trestu sám, bude mít větší šanci, že bude zařazen do práce, třeba i mimo věznici a ze své mzdy pak může být odesíláno výživné na vaše společné dítě. Pokud bude do výkonu trestu předveden, nebude zařazen na nestřežené pracoviště a může se stát, že tedy pro něj žádná práce nebude.

doplněno 16.05.16 19:12:

Dafina: účinná lítost je terminus technicus použitý v trestním zákoníku. Smysl účinné lítosti použité v diskutovaném případě spočívá v tom, že pro dítě je lepší, když pachatel před vynesením rozsudku plně uhradí dluh, než když nastoupí k výkonu trestu a není-li zařazen do práce, pak dluh nejen nesplácí, ale naopak ještě narůstá. Je to tedy hlavně ochrana dítěte, ochrana jeho zájmů.

dafina*

bruno, jakápak učinná lítost. Nelitoval vlastní děcko, že kvůli němu nemá dost na jídlo a jiné potřeby, ted by chtěl shovívavost a aby někdo litoval jeho?
To dítě se nemůže bránit, ani si peníze vydělat, je závislé na rodičích, proto je potřeba aby ho chránil zákon a posílal do věznic šmejdy, co myslí, že děti žijí ze vzduchu. A takovému neplatícímu hajzlovi chutná, nevzpomene si, že jeho dítě má málo. Co s nimi? Nemáme uronit slzu, že ho právem zavřou?

papaja*
hodnocení

Nevite o tom nic ani o tom jaka je jeho byvala svině, tak si tyto kretensky komentare nechte pro sebe, byt to ženská tak ju branite. Jdete nekam s takovyma recima kdyz branite zasranou fetacku ktera se o ty 4 děcka ani nestará podotýkám kazdy ma s jinym prave jen kvuli penězům.
danys*

Všichni vám zde píší pravdu a reálné názory. To, že je matka dětí taková jaká je, neznamená, že dítěti nebude posílat peníze a nestarat se o ně.

A nebojte, v krimu se mu jistě bude líbit. Jídlo 4x denně, teplo, čisté oblečení, nějaká ta zábava, relax, sexíček atd..

dafina*

danys - bezva názor !*palec*

dafina*

Pokud soud to vyhodnotil svým rozsudkem takto, dobře věděl, proč to dělá. Chudák dítě, když budu pokračovat Vaším slovníkem, tak máma svině, co se nestará, táta svině, co se nestará, protože neplatí...na takové urovni se nechci bavit. Kdyby tomu bylo tak, tak děti by skončily v DD, kde by jim bylo lépe. Sociálka u nás odebírá děti i když nemá důvod, natož když ho má. Vypadá to tak, že jaký šel, takovou potkal...

A mimochodem, zbytečně se rozčilujete, neplatí na fetačku ale na své dítě, na jeho jídlo...

hodnocení

1x

Pokud proběhl soud.Rozsudek je právoplatný a přítel už má termín nástupu musí nastoupit trest.

To by jinak bylo vše moc jednoduché...to by zločinci mohli přepadnout banku a když je chytnou tak říct že se omlouvají že vše vrátí , omlouvají se a tim že do vězení nemusí jít.

Pro přítele to je i výchovný trest aby věděl že povinosti se prostě platí a musí platit včas a řádně.

jh®
hodnocení

1x

Na pravidelné placení výživného panáček neměl a na doplacení celé částky najednou má?

Pokud už byl odsouzen, zvrátit nelze, možná tak se odvolat, záleží na tom, jak je rozsudek starý a jestli na to odvolání má ještě lhůtu. Než proběhlo vyšetřování a soud, měl času habaděj dát vše do pořádku...

papaja*
hodnocení

Tady de o to ze na doplacení peníze byli, jenže jeho matka by kvůli jeho bratrovi v té době než probíhal soud a výživné chtěl doplatit, by přišla o svůj barák, tak jsme jí je půjcili, stím že nám je do měsíce ten jeho bratr vrátí. To bylo už v listopadu a stále od něj peníze nemáme. Ted se nám na to zase podařilo tyto peníze sehnat jedná se o častku cca 9 tisíc zbytek jsme již dávno postupně doplatili. Rozsudek mu přišel ted v pátek a nastup má 30 května. A nechci tvrdit, že je to správné neplatit výživné, ale co jsme se dali dohramady, tak se tyto jeho resty snažím napravit, ale s jeho bývalou absolutně není řeč, nenechala si to vysvětlit jak to je a že jí to vše doplatíme v nejkradším termínu a s dcerou mu zakázala jakýkoliv styk a může platit nebo neplatit, tak mu ji stejně nedá.

tak se tyto jeho resty snažím napravit, ale s jeho bývalou absolutně není řeč, nenechala si to vysvětlit jak to je a že jí to vše doplatíme v nejkradším termínu a s dcerou mu zakázala jakýkoliv styk a může platit nebo neplatit, tak mu ji stejně nedá.Vidíte a když si užíval tak nemyslel na na to že by mohl něco udělat,když to udělal-zplodil dítě tak má k němu povinnost a tu měl ihned a než až poznal Vás-pak by nástup tretu nebyl. Jak může být s jeho ex řeč když ta se snaží ale peníze nejsou neboť ploditel na to serýnkovl?Prostě se neumí bránut jinak a pro dítě je asi opravdu lepší když takovou osobu ani nebude znát!Osobně - být ženou tak bych na takového raději ihned zapomněl-co budete dělat až Vás stejně jako bývalku kopne do zadele a nechá Vás s dítětem?
doplněno 15.05.16 09:50:

1- to chce hned napsat všechno !

2-pokud to je tak tak, proč nezažádal o svěření do své péče?Pak by se tomuto vyhnul také!

papaja*
hodnocení

Jasný všechno nahažte na něj kdyžb se má a mělo všechno úplně jinak. Jí bylo 15 když otehotněla, ani mu to neřekla včas aby se stím dalo něco udělat ( a to vše co ted píši nemám od něj, ale od lidí co je znali oba a od rodiny), tak se k tomu postavil, nechal tenkrát školi, začal pracovat, sehnal pro ně byt ikdyž ona už v té době nechala děcko doma a odešla aniž by někomu něco řekla a vrátila se třeba až za tři dny, pomáhat mu s malou musela jeho sestra aby on mohl jít do práce. Jednou však došel z práce dřív a načapal ju s jiným chlapem, tak se zbalil a odešel od ní (což si myslím že by udělal skoro každej). Byt byl psanej na něho a on jí řekl že nájemní smlouvu zruší za 2 měsíce aby si mohla něco najít a nebyla s malou na ulici i vybavení ji nechal no a jak se mu odvděčila? nájem neplatila nic mu neřekla a on ted doplacel za ni 50 dluh. Dítě mu nikdy nechtěla dávat a jen fetuje. Tak nevím kdo je ten hajzl jestli ona nebo on. Každý má svý chyby, ano on udělal tu že neplatil, ale ona si to na druhou stranu zaslouží, to dítě stejně vychovává její matka a ona peníze používá jen na fet!

hodnocení

0x
Jo jde. Muze treba utect...

hodnocení

0x

A Vy si myslíte, že když půjde do díry, nebude muset dluhy zaplatit?

papaja*
hodnocení

Tady nejde o to že by to nechtěl zaplatit, ty peníze na to jsou sice pozdě ale jsou, ale jde o to jestli ta jeho bývalá stím něco může udělat. Protože víme že je to fetačka, která ty prachy potřebuje na toto svinstvo a ne děti a že jich má už dost (4) a o 2 už kvůli fetu přišla, samozdřejmně každé s jiným kvůli alimentům. Ale dost o ní. Přitel byl debil, ale já byla větší, že jsem ty peníze půjčila jeho bratrovi stím že mi je vrátí a nevrátil. S tím už nic nudělám. Dceru si chtěl vzít i do své péče, což si myslím že by bylo víc nákladný jak nějaký 2 tis. měsíčně. Ale dívám se že tady bude jen každej plivat jakej je to hajzl a nikdo neporadi.

jh®

Já jsem se vám snažila poradit hned ve svém prvním příspěvku. Ať se odvolá, pokud to ještě lze. Musí se podívat do rozsudku, tam by měly být všechny informace. Nebo se je měl dozvědět u soudu, on nebyl přítomen?

Že měl platil pravidelně, to je bez debaty. Když si chtěl vzít dceru do péče, měl se o to pokusit. Teď s tím škraloupem to asi bude těžší.

hk

Dokud rozsudek není pravomocný, nepřijde mu termín nástupu do věznice. Kdyby tam bylo jen výživné, půjde do věznice bez dozoru... Pán má nejspíše těch věcí za sebou už více. Jediné, co by snad ještě šlo - podat dovolání - na to je půl roku. Ale nástup do krimu to neoddálí.

papaja*
hodnocení

je to bez dozoru špatně jsem to přečetla, ani tu dokonce není kam jen datum a to 31.5. 2016. Odvolaní půl roku? jak to myslíte? My jsme se odvolali na to první usnesení a to nám bylo zamítnuto.

Na Váš dotaz existuje jednoznačná odpověď.
Byl odsouzen,tudíž musí nastoupit do vězení !
Stačí to takhle?...

papaja a co se raději obrátit na nějakého bezplatného advokáta. Myslím že i na internetu něco takového existuje. Tady Vám nikdo trn z paty nevytáhne, spíše se bude rozebírat proč a jak se to mělo dělat před tím, což Vám není k ničemu. Je vidět, že jste ještě nezkušená a důvěřivá, jinak byste zde takovou otázku ani nepoložila. Zkuste si napsat do vhledávače bezplatná advokátní poradna. Něco Vám určitě vyskočí a tam napište Váš dotaz. Ale kdybych byla já na Vašem místě, tak bych asi napsala přímo k tomu soudu, kde byl Váš přítel odsouzen a klidně vysvětlila situaci tam a zeptala se, jestli nějaká možnost existuje. Napsala bych dopis ručně a poslala poštou na určitou osobu a s doručenkou. V takovémto případě nemá smysl chodit ke "kováříčkovi", musí se jít přímo ke "kováři". Za to nedáte nic, pár korun za poštovné. A myslím, že odpověď dostanete.

doplněno 16.05.16 19:27:

No, ale pak jsem četla dál a dle logických odpovědí některých rádců zde jsem pochopila, že už je na všechno pozdě. jenom mi nejde do hlavy, že to matka Vašeho přítele svému vlastnímu synovi neřekla. Vždyť přece musela být s takovou věcí obeznámena a musela vědět, že jejímu synovi hrozí vězení a bylo jí to jedno? Asi byste se měla opravdu raději zamyslet nad svou vlastní budoucností, máte také dítě.

dafina*

suzimony a proč by se měla jeho matka o něj starat? Vždyt je to dospělý chlap a snad ví, co je jeho povinností když má dítě.

Dafina myslela jsem to tak, že má třeba u své matky trvalé bydliště, ale nebydlí s ní. Jen mu tam chodí pošta. Kdyby se tohle stalo mně, tak bych určitě svého syna ihned kontaktovala, že má u mne důležitý úřední dopis a donutila bych ho si pro něj přijít.

Jinak k této otázce. Také jsem už dost změnila názor. Tyhle otázky jsou pokaždé zrádné, protože nikdo vlastně neví jak se věci doopravdy mají. Tazatel málokdy poví celou pravdu. Většinou všechno vidí ze svého úhlu pohledu, což je ve výsledku velice zkreslená informace na kterou se většinou nedá dobře reagovat. Pak se tazatel pomalu začne rozčilovat a lezou z něho pouze kusé informace, které nejsou nikdy doplňovány tou druhou stranou. Ta tady nemá možnost se bránit, nebo podat protichůdnou informaci k věci. Proto si myslím, že na žádné poradně kde se vyjadřuje pouze jeden z protagonistů, nelze vůbec adekvátně poradit v takovémto složitém případě a je to jenom zbytečné rozčilování se ze strany tazatele, protože si začne myslet, že jsou všichni proti němu zaujatí. K tomu existují soudy, kde se mohou vyjádřit obě strany a i tam to bývá složité, natož tedy zde, na poradně, kde nikdo neví v podstatě vůbec nic a jen můžeme dedukovat a dohadovat se pravdy. Proto jsem odkázala tazatelku do bezplatné advokátní poradny a i tam by po ní chtěli doložit důkazně všechno co vypráví, aby jí mohli nějak pomoci a někam ji nasměrovat.

Největší paradox na tom všem je to, že i kdybychom nakrásně všichni a sborem psali, jaký je její přítel chudák a že je nespravedlivě potrestán, a že má ona pravdu a že je ta bývalá přítelkyně mrcha, která se neumí o své děti starat. Tak jak asi by jí to pomohlo? No přece vůbec nijak. A to si ona vůbec neuvědomuje. Přece nepůjde někam do věznice nebo k soudu a nebude tam argumentovat tím, že na jedné poradně jí všichni lidé říkali, že uvěznili jejího přítele neprávem a ať ho teda rychle pustí na svobodu.

hk
hodnocení

0x

Nejde to - smůla.

papaja*
hodnocení

Tak se omlouvám není to s dozorem, ale termín nástupu již má a to 30.5. 2016. Odvolat jsme se zkoušeli, ale jelikož jsem neměla na právníka tak jsem ho sesmolila já a to nám bohuželb bylo zamítnuto, takže nám přišla již výzva k nástupu.

hk

Moc nechnápu, co stále dokola řešíte. Přítel půjde sedět, zaplatí výživné, zaplatí i za basu a bude mít doživotní nálepku kriminálníka. Nic s tím už neuděláte, krom poslední možnosti - dovolání. Půjčte si někde peníze na právníka a pokuste se vše zvrátit dovoláním. Je to jen poslední možnost, další už není.

jenda2*

Zbytečně budou vyhazovat peníze za právníka, když neplatil alimenty? To je nějaká divná rada !

dafina*

jendo2, máte pravdu. Co do dovolání napíše? Že přece matka mohla dítě napást na louce a zadarmo?*cert*

aldabra
hodnocení

0x

Cca 2 roky zpět dostal můj otec rozsudek s nástupem trest rovněž za alimenty na jeho druhou dceru. Proti rozsudku se odvolal, že se stará o starou mámu (prostě klasické kydy, s mámou sice bydlel ale rozhodně se o ní nestaral), dluh uhradil a trest mu změnili. Nenastoupil.

Akorát vím, že těch alternativních trestů bylo předtím více...veřejné práce, podmínka...škoda, že jste nezareagovali dříve...i snaha platit jen minimum by ho do krimu neposlala.

papaja*
hodnocení

U nej bohuzel zadny prospěšný prace nebyli ona tam ma strýce na soudě tak to jde mnohem rychleji.
dafina*

Fetačka má strýce na soudě?*smich*

bour
hodnocení

0x

a to neplatil tobě nebo originální družce?

papaja*
hodnocení

Jeho byvale, ale ja jako ženská od dvou dětí bych ji taky neposlal a ani korunu za jeji chovani. Dite nevidi i kdyz plati, tak co toto je za chovani

dafina*

Tatínek kriminálník, nemyslím, že je nutné aby se s ním dítě setkávalo. Není jeho vina, že se narodilo a že si papínek vybrak k tomu udajnou fetačku. Mít rád tatínka, kterého soudy posílají do kriminálu, protože ho nechce živit - taky bych ho nechtěla vidět. Lidi mají podivné představy o lásce.

dafina*

Vážená, nevím sice, se kterým kamarádem ty dvě děti máte, ale přestavte si, že budete nesympatická té jeho a on kvůli tomu nebude posílat peníze na Vaše děti. Takže Vám pak nezbyde nic jiného, než je denně brát na palouk aby se napásly.

To jste opravdu nepochopila, že peníze neposílá jí ale dítěti? Tak nepište nesmysly, že byste jí také nic neposlala. Proč by to děcko nemělo dostávat své peníze? Jí přece nic neposílá, máte naprosto divné a absurdní myšlení.

doplněno 25.05.16 17:50:

met:25.05.16 - 16:28
Napsala to sem žena, která má za to, že její druh by neměl platit na své děti, protože jejich máma je fetačka a už vůbec by ho za neplacení na děti neměli zavírat. Pravdu ale neznáme, Vy také ne.Ta paní mohla učelově lhát.

To si děláte legraci že jste při neplatiči alimentů a kriminálníkovi? Ty děti na své peníze mají právo a když Vy nechápete, že platí dětem a je povinný jim platit, tak o čem bych s Vámi měla diskutovat? O tom ani diskutovat nejde. Děti ty peníze potřebují, Vaše děti, pokud nějaké máte, žijí ze vzduchu?

No a k současné situaci - byl odsouzen a bude právem zavřený, protože tím, že neplatil, ubližoval dětem, které si samy pomoci nemůžou. Je to hnus, který se nedá tolerovat.

Píšete, že Váš názor je - neposílat peníze. A to si myslíte, že soud by to nechal jen tak? Není možné, aby otcové nechali děti hladovět, protože se jim nechce posílat peníze.O střídavou péči si mohl zažádat, kdo mu v tom může zabránit, ale pokud je soudu znám jako neplatič a kriminálník, moc bych nevěřila že uspěje.

Jinak madam mě nenapadejte, jste velmi hloupá, když píšete, že se mnou někdo vyběhl a mám komplex. Takové blbosti pište svým kamarádkám, podobného myšlení a inteligence, jako jste Vy.

Nemám, opravdu nemám ráda hloupé lidi, kteří když nemají argumenty pro diskuzi, začnou osobně napadat a plácat osobní bláboly jako Vy. Ráda diskutuji s lidmi chytrými, je jich tu dost, ale Vy ten případ opravdu nejste. Diskutovat s Vámi nemám o čem.

met

To není tak úplně pravda že? S tím nemohu souhlasit. Tato údajná feťačka může mít peníze na výchovu a uživení dítěte. Řekněme to nutný minimum, které dítě potřebuje. Co udělá údajná feťačka např. se 4000,-? Dá je do dítěte, aby se mělo lépe? Nebo je utratí za "svoje" potřeby nebo třeba fet? Na souzení tohoto nemáme dostatek informací a vy jste evidentně zaujatá snad vás to i těší a skrze vaše příspěvky se očividně vysmíváte tomu, jak to celé dopadlo. Můj názor, neposílat peníze. Tohle by mnohem lépe vyřešila střídavá péče. Neposílat peníze někomu, kdo je třeba ani do vlastního dítěte nevrazí. To pak živý svojí ex a ne své dítě, ale vrazit je rovnou do dítěte...Samozřejmě je tu ta druhá strana, kdy ta matka utrácí ty svoje vydělané peníze bez pomoci muže a tím pádem ochuzuje sama sebe. Těžko posoudit, ale vy by jste se měla zamyslet. Vypadá to, že s vámi také takhle někdo vyběhl a máte komplex.

svyjabob*

Jestli jste tam výšše "vyjela" na mne, tak to teda nevím proč, snad jsem vás nějak nepohoršil. Ale je tu prostě fakt, že jste tvtdila že máte jistotu že paní je narkomanka, a že se snažíte příteli co vám síly stačí pomoci, tak proč jste nezašla na soc. odbor péče o dítě i s přítelem, věřte mi (znám jejich postupy), že by to dítě bylo do týdne zařazeno v dětském domově (kdyby to nepomohlo, což by se mohlo stát z důvodu nekompetentní sociální kurátorky, zainteresoval bych vedoucí i PČR), a DD jsou u nás naštěstí na vysoké úrovni, a teď dokonce píšete že má strýce u soudu (jakou pozici zastává?) a že díky tomu to šlo soudní líčení rychleji, ne opět vám mohu potvrdit že podobné případy jsou vyřízeny opravdu rychle, a trest vězení je adekvátní a z praxe běžný, ještě když se pán nedostaví bez omluvy k soudu (což jste psala), soudce může považovat za pohrdání a tak mu přitvrdí. A opět vám píšu ne, na to že kdyby to byla ženská tak bych já osobně neřekl ani slovo, naopak, můj osobní názor je takový, že žena je zodpovědná rozhodně více za narození a následný osud dítěte než muž, protože díky tomu, že žijeme v právním systému má jedině žena právo rozhodnout o případné interrupci, ale když už se narodí, tak je to na obou co z toho dítěte bude. Ale když se váš přítel do teď nestaral o své dítě, jak myslíte že se bude starat o vás nebo vaše děti, až budete potřebovat pomoci vy a jemu se to nebude hodit. Opět upozorňuji že vás tím nechci pohoršit, ale pouze upozorňuji na fakt, že i většina týraných nebo zmanipulovaných žen celý vztah netušila s kým žije dokud jí opravdu někdo "neotevřel" oči. Proto jsem vám i doporučoval toto konzultovat s advokátem osobně, protože zde neznáme všechny možné okolnosti a "proměné", jen většina soudí/radí dle toho co postupně dopisujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]