Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdo v té domácnosti vaří? Co vařit zdravá jídla, aby přítel viděl, že jde jíst zdravě a (občas) i chutně? Jinak, je to dospělý člověk a informace o výživě by si mohl nalézt. Ovšem, z té zeleniny a ovoce Vám moc nepřibere. Zdravím!
doplněno 14.05.16 10:54: eulalie - tazatelka možná nezná ono osvědčené pravidlo a radu pro spokojený vztah:"Krmte tu bestii dobře a jak nejlépe umíte,"
A proč váš přítel jí salámy, sekanou, klobásy? To se u vás nic teplého na jídlo nevaří? Tak příteli uvařte pořádný kus masa, k tomu, co má rád... omáčku, knedlík... apod. Možná mu zeleninová jídla nechutnají, každý na to není a musí mít prostě to maso.
Jj,svatá pravda,co se týče vaření domácích jídel.Teplo rodinného krbu dělá právě žena.Stoupněte si k plotně a začněte vařit.Domácí gulášek,svíčkovou,koprovku,rajskou,zapečené brambory,rizoto,pečené kuřátko,pečené vepřové,řízky,bramborový salát,sladké švestkové nebo meruňkové knedlíky,palačinky,vdolečky,domácí štrůdl,koláče s tvarohem,povidly,mákem,pořádně silné,masové vývary se zeleninou,játrovými knedlíčky a nudlemi,atd.,atd.
Výborných jídel je kvantum,jenom začít.
Napadlo mne totéž... uvařit mu takovou dobrotu, že by na nějaké párky rád zapomněl.
Jinak špatné stravovací návyky většinou vznikají v původní rodině.
Dobrý den. Možná děláte chybu právě tím, že se mu snažíte vysvětlovat a radit co má a nemá jíst. To je zbytečné. Choďte nakupovat spolu, plánujte co uvaříte a ne to co ohřejete..Nevysvětlujte, vařte! On je tak asi zvyklý už z domova, ale téměř žádný chlap domácí stravě neodolá. Láska jak známo prochází žaludkem. Teď jde jen o to, co Vy sama si představujete pod pojmem "zdravá a kvalitní strava"...
Se nedivte, že má šedesát kilo. V těch dobrůtkách není žádná výživová hodnota, jen chemikálie a barvivo. Tak z čeho by břibral? Upřímně se divím, jak tohle někdo může vzít s prominutím do huby. Jak tady píšou jiní. Nedomlouvat, ale konat. Žádný chlap neodolá dobře uvařenému jídlu, ovšem ze surovin, nikoli polotovarů. Když mu na chroupání pžinesete mrkvičku, tak to moc nepořídíte. Raději tu mrkev spolu s další zeleninou použijte jako surovinu. Pokud si zvykne na dobře uvařené jídlo, zaručuju vám, že ty blivajzy už nevezme do úst.
Tak má takové stravování, že cokoliv sní, tak nepřibere.
Souhlas s ostatními, že se má vařit na obědy, nebo večeře domácí kuchyně. Příklady byly již vyjmenovány.
Když je dobrý oběd, tak večeře již může být studená. Vařená vejce natvrdo, vaječný řízek, studený obložený talíř, rybí pomazánka apod..
Pokud má partner v oblibě uzeniny, určitě mu k tomu dejte dobrou hořčici, kečup, krenex, nebo čerstvý křen, kousek rajčete, čatný, dopřejte mu tlačenku, měkký salám s octem a cibulí. Na tom posledním jídle nevidím nic špatného, cibule na syrovo je strašně zdravá.
Já si myslím, že jste si našla a zamilovala se do mužského. A pak začínáte "vybírat chutě". Předělávat ho, ale netuším, jestli k obrazu svému. Musí to být peklo, stále poslouchat nějaké názory, se kterými ten druhý nesouhlasí. Ještě chvíli pokračujte a on se začne otáčet za nějakou milou, usměvavou prdelinkou, vedle které může zůstat takový, jaký je a jak je šťastný. Věřte mi, že zůstane takový, jaký je a jak je šťastný! Nezmění ani zvyky, ani chutě. A když, tak jen na chviličku, aby byl v baráku klid. Když se vám tolik nelíbí, najděte si chlapa, který nebude hubený a bude jíst to, o čem vy si myslíte, že je dobré a správné a chutné. Máte na výběr.
Dnes jsem dostala, mezi sranda maily, toto: Člověk má na výběr. Buď bude milý nebo bude prosazovat svou pravdu.
Dobrý den. Nepíšete jeho věk. Pokud je hodně mladý a má dobré spalování, tak je hubený ať jí, co jí. Za takových 20 let to bude třeba naopak. Znám lidi, kteří jsou ve 20 hubený a za 20, 30 let je tomu naopak. Asi hrají taky roli geny a spalování. Se podívejte na zpěvačku Sandru. Za mlada byla štíhlá jako proutek a nyní? A pak jsou lidi, kteří jsou pořád stejní, co se týče váhy. Proč jste si ta probiotika nenechala? Hodí se. Jinak si taky myslím, že ho k obrazu svému nepředěláte. Pokud ho budete peskovat, tak od vás zanedlouho odejde. Chce to asi trochu tolerance. Jinak slaninu jím taky. Přidává se do jídla na vaření. Tak mu s ní něco uvařte, když ji má rád.
S lidskou blbostí moc nezmůžete.Asi bude celá familie potrefená.Radím utect dokud je čas.Časem uvidíte,že jste udělala dobře.Zdravotním problémům se nevyhne a Vám zbyde v budoucnu jen trápení s nemocným člověkem a nespokojené stárnutí životem se zabedněným člověkem.To se nedá předělat.Každý strůjcem svého života a zdraví.Nemocnice jsou plné podobných lidí,na které ted všichni doplácíme na zdravotní péči
- ještě jsem si vzpomněla
- párky s vajíčky a tousty, párkovo-zeleninovo-žampionové rizoto, párky v mrkvi, párky v bramboráku, sekaná v bramboráku, sekaná s bramborovým, nebo zeleninovým salátem, sekaná na smetaně, s bramborovou kaší a zeleninou...
Uznávám, že to jsou jídla (blafy) spíše podle Babicy, nežli podle Pohlreicha - ale do všeho se dá nacpat i zelenina. Ovšem Vy máte zřejmě na mysli, že Váš přítel preferuje spíše jídla z Fast-foodu - no ale, pokud je mladý a hubený, tak by mu to zatím moc ublížit nemohlo - a myslím, že se ještě dá postupně "navyknout" i na jinou stravu, pokud mu budete dobře vařit.
Co je to vlastně zdravá strava? - můj partner jí např. různé zeleninové (syrové) kaše, obilní klíčky, syrová vajíčka, mléko, ovesné vločky s jablky atp. Pro mne tedy naprosto nepřijatelné ! - ale na rozdíl ode mne je on stále naprosto fit to je fakt...
Proč nejsou zakázané potraviny, které obsahují nebezpečné látky? Nikdo neví, co je a co není zdravé. Vegani tvrdí, jak žijí zdravě a přitom by jste jim dala svou svačinu, jak jsou bledí. procento úmrtí je obdobné u kuřáků i nekuřáků, veganů i masožravců. Jeden čas bylo sádlo, máslo a mléko nezdravé. Pak se zjistlio, že margarin je po přidání jedné molekuly vlastně igelit atd. Tělo každého se srovná s potravinami po svém. Průjmy atd. Když je vše ok. JE DOBRÉ TO NECHAT JAK TO JE.
Já si myslím,že dnes není celkem nic zdravého zelenina na chemii -jsou to jen řeči BIO je to k smíchu.
Záleží na člověku co jak snese,,,,je to jak s cigaretama někdo kouří jak fabrika a nemá rakovinu plic,,někdo vůbec a je pod drnemTak je to i s jídlem,,,můj názor.
Pořád je lepší zelenina než jedovaté uzeniny.Zabedněnec neví nebo nechce vědět v zájmu své nenažranosti a hlouposti a chytrý člověk si něco přečte.Uzeniny,salámy jsou největší svinstvo co lidé jedí.Obsahují jedovaté syntetické chmekálie/nakládací soli,konzervanty aj./Nehledě na to,že všude píší,že podruhé ohřívaná uzenina,salám,slanina tyto jedy ještě znásobí!Prostě rakovina.Stačí číst noviny,internet.Hlavně že v naší kuchyni v drtivé většině vládnou zaostalé ženské i profesionální kuchařky,které toto cpou do každého jídla.Viz např.slanina,uzeniny.Ne nadarmo náš národ vede v příčce v rakovině tlustého střeva.Ve velké míře to mají na svědomí právě hloupé ženské a kuchařky,které nedokáží zdravě vařit.
pip-
přece Vám nikdo nezakazuje jíst kořínky - každý normálně "sečtělý" jedinec ví, že uzeniny a kouření jsou nezdravé a způsobují rakovinu.
Kouření už snad zakázali, nebo se k tomu chystají, tak je načase zakázat prodej jedovatých uzenin, párků... aby se ty hloupé ženské k nim vůbec nedostaly ! Tak se na to musí jít !
Kate,nezmůžete,podle mě nic,je na to zvyklý a jeho matka ho podporuje a bude z toho hodně zle,když budete v opozici..ještě byste získala nepřítele v jeho matce - to asi nechcete.Víte,mám takovou zkušenost,že nejvíc se chlapi bojí nemocí - ale pozor,když to řeknete vy sama - je to pro něj bzučení mouchy...co zkusit se domluvit u jeho a asi i vaší prakt.doktorky - upozornit jí na to jeho stravování...domluvit se s ní,aby ho upozornila na to,co mu může být..případně naznačila,že kolonoskopie je velmi nepříjemná věc...nebo něco jiného - bude vědět.Co řekne doktor většinou na chlapy platí.Jinak můžete udělat to,že budete vařit např.karbanátky s rozemletou zeleninou - nepozná to...apod.recepty.Několikrát bych třeba jakoby náhodou řekla - nejsou ty párky zkažené- nějak divně zavánějí...
Kolonoskopie není velmi nepříjemná věc. Gastroskopie je horší a ještě horší je když vám dají nosem až do žaludku hadičky. Nepamatuju si už název toho vyšetření. Zkoumá se slinění a žaludeční šťávy, hýbají hadičkama doktoři a říkají, kdy se nadechovat a vydechovat. A to je nejvíc nepříjemné vyšetření. To mi sama doktorka říkala. Může mu to tazatelka ale říct, že existuje takové vyšetření. Já nikdy na klobásy a salámy nebyla a stejně jsem všechna vyšetření podstoupila. To může potkat každého. Ze stresu jsou žaludeční problémy, nejen z jídla.
Gastroskopie hodně záleží na tom,jak silný šlauf Vám cpou do krku a žaludku.Hodně doktorů mají starý a tím pádem silnější šlauf/endoskop/ a jsou líní a škudliví si koupit novější,který je slabší a pak to vůbec nic není,když to strká do krku. Ptejte se proto jaký průměr endoskopu používá doktor.Např.novější endoskop značky Pentax je slabší a vůbec nic jsem necítil,klidně jsem koukal z okna.Naproti tomu starý silněší endoskop byl na mrtvici.Měl jsem i já dost.Uzeniny jsou hlavně na nádory střev.Stres na žaludek.Znal jsem spolužáka,který jedl jen uzeniny,párky,buřty.Matka to tahala plné tašky z jatek.Zemřel v 25 letech na rakovinu střev,protože rodina žrala převážně uzené sr.čky,slaninu,salámy.Kdyby matka tahala domů jen obyčejné maso a ne uzeniny,salámy,takhle by neskončil
Je to jeho věc aspoň nemusíte vařit,,,je dospělý a my mu nedomluvíme,,takových lidí je ,,,,Kdysi jedli lidi také maso -zabijakčky a rakoviny nebylo v takovém množství jako dnes.Také to je ovzduším a vše dohromady.Ta zem už není zdravá,,čili i ta zelenina ta ho nespasí.Toho se chlap nenají,,,Jak jsem psala,vše se stříká proti nemocem na zahradách..Je to vše napíchané -ta krásná jablka,,mluvili o tom v telce.Kyselé deště a tak porůznu ..A navíc i tahle doba,,,
zavinac,mnoho lidí si neuvědomuje rozdíl mezi normálním masem neuzeným,které chemikálie, konzervanty a soli neobsahuje a uzeným,slaninou,salámy,které toto všechno mají v sobě
včetně karcinogeních spalin,látek,které obsahuje kouř a ukládá se to uzením do masa
Ovšem uzení kouřem snad dnes už žádný z velkovýrobců neužívá. To snad jen ti zaručeně "nejkvalitnější" soukromí řezníci.
,,a tak to každý ví,že uzené je svinstvo..Já ho nekupuji vůbec...Ale zas jsou jiné věci ,,které obsahují éčka a pod,tak si člověk nevybere ,Jak jsem byla malá,tak spolužákovi zemřela mamka na rakovinu,,,a tehdá jsem si říkala až budu velká,tak už bude lék,,,,a je to ještě horší,protože dřívě tolik rakoviny a kardiovaskulárních nemocí nebylo.
doplňuji,,,,,,každá doba má svou nemoc,,já si pamatuji také ,kdo byl tlustý,tak to bylo ojedinělé.Dnes to není zvláštnost.Cukrovka tu jsem neznala vůbec,,,ani se nevyskytovala nějak,,dnes je to pandémie..Záleží vše na stravě..Představta si -že máte jedno auto a na druhé již nikdy nenašetříte,ale lejete do něho špatný benzin,tak je kaput,,,a tak to je i s tělem,,,
Zavináči, nevěřte tomu, že rakovny tolik nebylo. Bylo, jen se mnoho nemocí nepojmenovávalo. Řeklo se. byl slabý na prsa, měl problémy se srdíčkem, měl špatný pajšl, měl lunzoch, měl bouli, měl pořád hnačku. A právě za tímhle byla tahle strašná nemoc. A také, co statistiky říkají na průměrný věk tenkrát a dnes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.