Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se zárukou?

Od: akamai123450987 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Jelikož jsem antitalent na to abych se vyznal v zákoníku a vyčetl si to co potřebuji a taky že se mi to nepovedlo bych potřeboval od vás poradit. Dnes jsem byl v elektru a čilou náhodou jsem uviděl vrtulník který se mi líbil tak jsem ho chtěl vzít brachovi. Říkal jsem jim ze když se mu přinejhorším nebude líbit tak to vrátím. A oni přišli s tim ze peníze vrátit nejdou ze se vrací jen při nákupu na netu, a ze tady se muže jen vyměnit za částku toho vrtulníku. Tak jsem se na to vykašlal, ale přišlo mi divné ze peníze nevrací tak bych se vás rád zeptal jak to vlastně je...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

7x

Je to tak, že obchod není půjčovna, on potřebuje prodat. A když už jednou za něco dostane peníze, tak je přece nebude vracet. Už to, že je ochoten vyměnit zboží za jiné, je jeho dobrá vůle. U nákupu přes internet platí jiná pravidla.

slzicka*
hodnocení

5x

Právo na odstoupení od smlouvy (vrácení peněz) máš jen když to nekoupíš v kmenné prodejně, ale třeba po telefonu, po internetu atd.

To že jsou ochotni to vyměnit za něco jiného, je jen jejich dobrá vůle, nemají takovou povinnost v zákoně.

Podle toho co píšeš obchod nic neporušil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]