Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může psychiatr sdílet výsledky s praktickým?

Od: mon* odpovědí: 8 změna:

Chodím k psycholožce, kterou jsem získala přes psychiatričku (jinak bych to nemohla mít přes pojišťovnu). K psychiatričce mě poslala praktická doktorka. U psychiatričky jsem byla 1x. Chtěla bych se zeptat, jestli psycholožka/psychiatrička posílají výsledky i praktické. Dneska mají zavřeno, takže se nemůžu zeptat tam. Proto mě zajímá, jak je to standardně. S praktickou jsem na nože, hned od první návštěvy ze mě dělá blázna. Při vypisování žádanky k jinému lékaři (byl to boj) mě dostalo, že mi tam napsala takové věci, že se nestačím divit. Bohužel jsem to zjistila až skoro doma a ordinace už byla zavřená.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dafina*
hodnocení

1x

Pokud nemáte dobrý pocit s doktorem, prostě ho změnte. Jinak pokud chcete, aby Vám lékaři pomohli, nechte je spolu spolupracovat, protože ten praktický doktor musí vědět o každé vaší nemoci, proto to je obvodní doktor. To znamená, že když jednou budete chtít ZP například, tak budou chtít posudek právě praktického lékaře a ten musí napsat, že jste se léčila tam a tam a Vy byste musela znovu prodělat psychiatrické vyšetření, což je uplně v pořádku. Víc se k Vašemu dotazu říci nedá.

hodnocení

1x

Mé kamarádce se to stalo taky, doktoři se mohou dostat do systému na pc, ale jak jsems e já dověděla od jednoho lékaře, pacient má právo při první návštěvě u odborníka požádat,komu smí a nesmíé seělit nález a je to dáno písemně s podpisem pacienta.

mon*
hodnocení

Moje hlavní podezření je, že to je jenom její jakási osobní diagnóza. To, že jsem nepřizpůsobivá totiž nikdo jiný neřešil, jenom ona měla kecy, že mám změnit svoje koníčky (měla jsem problém s lidmi, kteří ten koníček sdílí). Navíc se mnou opravdu jedná jako s dítětem. Řekla mi, že když předchodí odborný lékař nic nenašel (což je pravda, ale řekl mi, že mám pro jistotu chodit na pravidelné kontroly), tak proč bych měla jít znovu, a že mi možná ten další líp vysvětlí, že to je jenom v mé hlavě. Z tohoto si myslím, že plyne to, co tam napsala. Ale i kdyby to bylo tak či onak - má právo to napsat na tu žádanku? Chápu, že se tam píšou léky nebo důležité nemoci, ale aby tam psala můj psychický stav, navíc nepravdivý (neberu žádné léky, nebyla jsem hospitalizovaná atd.)?

iz*

Dobrý den, Mon,

podle mne není dobrý nápad toto řešit

prostřednictvím poradny v internetu.

Máte-li o své praktické lékařce pochybnosti, změňte ji, nebo si alespoň nechte svou

zdravotní pojišťovnou nechte doporučit jiného lékaře k bezplatné (pro Vás) konzultaci.

K dotazu:

Podle mne by měl praktický lékař do žádanky o vyšetření napsat vše,

co by mohlo mít na vyšetření či následné vyhodnocení nějaký vliv.

Jestli něco souvisí s problémem, pro který Vás lékařka posílá na odborné

vyšetření, podle mne pacient – laik nedokáže posoudit.

Ale nejsem lékař – ten by Vám možná odpověděl jinak.

hodnocení

0x
Psycholožka nic neposílá praktikovi. Pouze musí dělat zápisy ze sezení, které si nechává u sebe. Aby jste měl sezení u psycholožky hrazene zdravotní pojišťovnou čili zdarma. Každé sezení se vykazuje na zdravotní pojišťovně a budete mít uvedeno v ročním výpise ze zdravotní pojišťovny (pokud si zažádate) , kolik sezení bylo a kolik to stálo. A asi taky diagnózu, aby to pojišťovna proplatila (toto nevím jistě). Na soukromou platbu u psychologa se nic nikam neposílá a žádanka k psychologovi není třeba. Psychiatricka též nic k praktikovi neposílá. Praktik by měl mít zprávy o všech vašich vyšetřeních kvůli způsobilosti v práci, návrhu na lázně atd...taky třeba kvůli řidičáku by praktik mohl chtít potvrzení od psychiatra.
mon*
hodnocení

Jde mi o to, že mi praktická k jinému odbornému lékaři (nic s psychikou) napsala žádanku a z druhé strany napsala mezi dlouhodobé nemoci dost podivné věci, které navíc nejsou ani pravdivé, a především absolutně nesouvisí s tím, proč k onomu odbornému lékaři jdu. Napsala tam i, že se dlouhodobě léčím na psychiatrii, což také není pravda. Když mi vypisovala žádanku, ptala se, proč chci změnit odborného lékaře, když jsem řekla, že s předchozím jsem nebyla spokojená, tak se mi vysmála, že mám poslouchat lékaře, protože má vždycky pravdu. Rozhodně praktického lékaře změním, jen bych ráda věděla, jestli ty její diagnózy z žádanky má z vlastní hlavy, nebo je možné, že jsou to výsledky od psycholožky. Ta praktická má taky nějaký psychologický kurz, ale mluvila se mnou tak 10 minut dohromady i s žádankou pro tu psychiatričku.

Žádanku k psycholožce jste měl od psychiatricky. A odkud by psycholožka věděla, kdo je vás praktik?
mon*
hodnocení

Proto mě zajímá, jestli jí to nemohla dát ta psychiatrička. Vím, že psycholožka posílala výsledky z prvního sezení psychiatričce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]