Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhledat spoj

Od: dana123® odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, prosím, pomozte mi vyhledat spoj : přijedu v Praze na hlavní nádraží a potřebuji se dostat na Pha 5 - Klukovice , Bublavská. Dekuji za odpovědi. Dana

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Jedna z možností je od Hlavního nádraží jet tramvají č.9 do zastavky Švandovo divadlo.Tam přestoupit na tramvaj č.20 a jet do zastávky Chaplinovo náměstí.Tam přestoupit na bus 230 a jet do zastávky Klukovice.Zbytek dojít pěšky-tak 150-200m.

Druhá možnost - metrem z Hlavního nádraží trasou C na Florenc, tam přestup na trasu B a na Smíchovské nádraží. Tam přestup na tram č.20 a na Chaplinovo náměstí. Tam přestup na bus 230 a stejně jako u 1. varianty.

Nebo třetí možnost - metrem z Hlavního nádraží na metro Budějovická (trasa C), přestup na bus 170 a do zastávky Štěpařská a tam přestup na bus 230. Opět dojít.

Všechny varianty trvají kolem 45 minut.

pohanka*

Já ještě doplním, kudy jezdím z Hlavního nádraží na Barrandov.

Z Hl. nádraží odjedu 9 na zastávku Václavské nám., nebo Vodičkovy ulice nebo Lazarské a tam vystoupím a na stejné zastávce počkám, až pojede 14. Ta jede přímo na Barrandov. Jednoduché, bez komlikací, žádné přebíhání u přestupů.

hodnocení

Díky, díky,...bez nekolika přestupů, super,... to zvládnu. Hezký večer, dana

pohanka*

Není zač, jezdila jsem se zásilkami na určité adresy v Praze a jedna byla na konečné Barrandov.

hodnocení

Děkuji za velice podrobnou odpověd.To nevím, jestli bych ty přestupy zvládla. Dana

hs*
Podle webu dpp.cz (vyhledání spojení) je to cca 40 minut cesty.
Doporučuji každopádně vystoupit na zastávce "Poliklinika Barrandov" - máte na výběr tramvaje 6,12,14,20 (všechny míjí např. metro trasy B Anděl a metro B Smíchovské nádraží) nebo bus 170 (jede od metra C Budějovická). Vystoupíte z tramvaje a půjdete max 10 min z kopce - ulicí "Do Klukovic" - je to příjemná procházka (spoj Barrandova s Klukovicemi) na dohled rezervace (Prokopské údolí), ten bus 230 nedoporučuji - jezdí 1x do hodiny (ve špičce po 30 min) a jela byste s ním 2 minuty.
Cestu na ten Barrandov máte uvedenu u předřečníka.
doplněno 12.05.16 02:03: Zde pro lepší orientaci na Barrandově - ul. Bublavská je vlevo nahoře (u obrázku) a zastávka, kde doporučuji vystoupit (Poliklinika Barrandov - ať již z tramvaje či busu) je ten obrázek tramvaje vpravo dole (v ulici Tréglova)
Vyhledat spoj
Vyhledat spoj #2
hodnocení

Moc Vám dekuji...toto spojení se mi líbí...to je tak, když " venkovan " jede do města :)...hezký den, Dana

hodnocení

0x
Pro úplnost ještě jedna varianta dopravy: TAXI
.
Ano, je to dražší než městská dopravní hromada. Zato rychlejší a spolehlivější. Nenáročné na přemýšlení a orientaci.
Přeji Vám pokojnou cestu a správné rozhodnutí, kudy kam.
.
Zkuste se na Hlavním zeptat (ne jednoho) taxikáře, kolik si zaúčtuje za cestu do Klukovic. Porovnejte s cenou MHD. Někdy to není zase tak velký rozdíl.
Zvláště když člověk neznalý nepochopí správně systém plateb a označení jízdenek a nemá dar přesvědčit revizora...
hodnocení

Dobrý den, děkuji za stručnou a výstižnou odpoved, taxi... cesta bez problémů, pro mně.To mně nenapadlo, njn...blondýna :), nemyslela jsem, že to bude tak komplikované. Díky a hezký den. dana

hodnocení

0x
Tramvaj 14 jezdí kolem hlavního nádraží, jenom to chce dojít pěšky na zastávku Jindřišská.
pohanka*

Kollmo, myslím, že si protiřečíte. 14 nejezdí okolo Hl. nádraží, ale okolo Masarykova nádr.. Tou 9 na tu Jindřišskou dojede, je to jedna stanice. Pokud to v Praze nezná, tak ji to může zmást.

Ono to vyjde úplně na stejno, jestli člověk jde na zastávku "Jindřišská", nebo na "Hlavní nádraží", která je dost daleko, a proto se stejnak někdo, kdo to v Praze nezná, musí zeptat na cestu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]