Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozný soused

Od: kamila* odpovědí: 27 změna:

Víte máme naproti v baráku souseda ale ten soused on strašně hodně řve a ječí a je sprostý. Má manželku a děcka ale je k nim sprostý a navíc řve furt kvůli blbostem. Ten člověk to prostě nemá v hlavě v pořádku je vyšinutý a je to debil a už si kolikrát lidi stěžovali jak furt sprostě řve na celé kolo jeden soused mu říkal aby se sklidnil tak on sliboval že se sklidní ale stejně se nesklidnil protože ten člověk je už zralý jít do blázince. Já mám tedy otázku co s takovým sousedem dělat?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Utratit!

doplněno 13.05.16 00:14:

Divím se, že tu nikdo nechápe, že ač je to sousedova věc, obtěžuje řvaním všechny.Sekačka taky obtěžuje, tak vyšel zákon, že alespoň o víkendu má být klid, tak to asi vadí. Sednete v klidu ke kafi, chcete si odpočinout na své zahradě v klidu anějaké jelito pořád řve..

dafina*

Máte naprostou pravdu. Nikdo si nemůže dělat co chce. Hlasitý křik a řvaní je obtěžující. Vezměte pár sousedů a řekněte to praktickému lékaři. Ten má za povinnost ho nechat vyšetřit. Když to obtěžuje jiné lidi, co teprve rodina? Pomůže se tím i ořváváné rodině. A možná i bité. Tohle je totiž psychické násilí, pořád řvát a není to normální, zvláště ne tam, kde vyrůstají děti. Něco takového znám a ten člověk byl psychicky nemocný, musel se zklidnovat léky, občas pobýval v PL. Takže je jen otázkou času, pokud i pije, že se cokoliv může stát. A všichni budou spoluviníci. Není to o závisti, to je pitomost, je to o nemoci, ten člověk není normální. Terorizuje své okolí.

doplněno 13.05.16 06:55:

blešíku, když k doktorovi s oznámením, že se jim jeví soused nemocný a má to dopad i na děti, dojde víc sousedů, lékař mu řekne, že došla stížnost, ale neřekne žádné jméno, jen sousedé. Ale lékař má spoustu povinností, jednak ho pošle na vyšetření, pak to oznámí sociálce a v neposlední řadě i policii, že mu přišlo takové oznámení a on že koná. Protože co když je ten člověk držitel ZP a přitom se neumí ovládat, nebo je nemocen. Nic se nesmí zanedbat totiž. Máte naprostou pravdu a divím se, že v tom někteří vidí závist.

doplněno 13.05.16 07:01:

Ještě doplním, že to lze udělat i písemně a že oznámení může být i anonymní nebo podepsáno sousedy, ale lidé by měli opravdu konat. Pána zklidní lékaři léky a léčbou a pokud má zbrojní pas, to prověří policie, nebude ho mít a vy všichni budete v klidu a beze strachu. Ale hlavně ta jeho rodina, která se ho patrně bojí.

hodnocení

4x

připojím se k @blesik, vypsaljsem pár řádků z některých zákonů

Občanský zákoník... § 1013 Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání pozemku;

§ 1012 Vlastník má právo se svým vlastnictvím v mezích právního řádu libovolně nakládat a jiné osoby z toho vyloučit. Vlastníku se zakazuje nad míru přiměřenou poměrům závažně rušit práva jiných osob, jakož i vykonávat takové činy, jejichž hlavním účelem je jiné osoby obtěžovat nebo poškodit.

A jsme u toho: kdo dokáže určit, kde je hranice mezi příměřenou mírou a nepřiměřenou mírou?

Ústava ČR ...Čl. 7 Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena. Omezena může být jen v případech stanovených zákonem.

Nevím, v kterém zákoně najdeme možnost omezování soukromí uřvaným sousedem...I KDYŽ: Čl. 17 ústavy : Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, teda soused se může bránit

a máme tu další zákon, trestní zákoník, § 201 Ohrožování výchovy dítěte

Kdo, byť i z nedbalosti, ohrozí rozumový, citový nebo mravní vývoj dítěte tím, že svádí ho k zahálčivému nebo nemravnému životu, závažným způsobem poruší svou povinnost o ně pečovat nebo jinou svou důležitou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, pokračuje-li v páchání takového činu po delší dobu, spáchá-li takový čin opětovně,

je tu plno názorů, že si ho nemáme všímat. prostě mrtvý brouk... jenže když ho někdo nezastaví, bude to čím dál horší. S jídlem roste chuť...

Není problém oznámit to sociálce. Z jeho dětí přece mohou vyrůst buď ty samé kopie agresivního otce, nebo kopie utiskované matky. A bude se to šířit dále a ve větším množství. Lhostejnost sousedům nepomůže, spíše poškodí!

...když se do toho nebudete "mýchat", obrátí se to jednou proti Vám.Jedno z těch poškozených dětí si zvolí za svého životního partnera právě Váš syn, Vaše dcera, Vaše vnouče...

dafina*

Ano, máte pravdu, především se poškozuje tímto chováním a jednáním zdravý psychický vývoj dětí a on z nich nadělá bud agresivní jedince, nebo ustrašené bytosti, které se při hlasitěji proneseném slově nervově zhroutí, v každém případě nervově labilní jedince. Takže oznámení na sociálku je správné, pomůže se tím těm dětem. I ony budou pod kontrolou lékaře. A každý dospělý by měl ohroženým dětem pomoci.

hodnocení

3x
Nic stim nenaděláte pokud neřve a neutočí na vás je to především boj jeho ženy ne váš
Ona stim musí chtít něco dělat a pokud nechce nic nenaděláte a je lepší se do toho nemýchat neb by se to taky mohlo obrátit proti vám
dafina*

Právě pro lhostejnost okolí a nezájem pomoci často domácí násilí trvá velmi dlouho i celá léta. Ta jeho manželka si zřejmě neumí pomoci. Už má v sobě moc strachu. Pokud to nechápete, máte štěstí, že jste nikdy nebyl týrán psychicky narušeným pachatelem. Není to tedy jen o věčném hluku.

Ta manželka je zmanipulovaná a má z něj strach. Sousedi možná taky. A o tom to je.

stonek*
hodnocení

1x

Za mě nic. Dotaz ve mě vzbuzuje pocit, že ho chcete lynčovat, protože cíte, že máte v ostatních sousedech stoupence. Každý je nějaký. Nemám rád rychlé soudy. Mě by třeba bylo upně jedno, co si kdo řve NAPROTI V BARÁKU.

babazkusena

Vážení, ono stále poslouchat stupidního, vulgárně ječícího, souseda je ke zbláznění, jelikož se nemůžete na nic soustředit při těch jeho nekonečných výkřicích. Kdo píše rady typu : "Nevšímejte si řvoucího imbecila.", nechť si pustí tzv. na plné pecky rádio, TV nebo nějaký přehrávač mluveného (zpívaného) slova a uvidí, jak dlouho s uchem u přijímače vydrží.

hk
hodnocení

0x

Já bych se o souseda přestal starat. Nic vám do toho není. Asi nebudete souhlasit, ale i to je pohled na věc.

ccc*

Plně s Vámi souhlasím. Nesnáším lidi co druhého sledujou. Dnes jsem taky jednu musel zklidnit, aby nestrkala "frňák" do věcí druhých.

babazkusena

Nelze si nevšímat řevu.

hennessy
hodnocení

0x
A není třeba problém v tom, že má lepší auto, krásnou manželku, bazén s protiproudem, inteligentní děti a dovolenou tráví pravidelně v Karibiku? To se jen těžko rozdýchává ...

To by sem nepsala anonymně do poradny, ne? Takoví sousedé přece jsou. Naopak je dobrý, že to chce řešit. Spousta lidí nebo většina dělá mrtvého brouka, chce mít svůj klid a nic neřešit. Nechce se do cizích záležitostí míchat. Můj otec taky přesně tak řval skoro denně a sousedé nedělali nic. Jeden z nich dokonce policista.

rv*
hodnocení

0x

Snad má ten "hrozný" soused nějakého kámoše. Optimální je, když řeknete jeho kámošovi, jak se chová. Od něj to upozornění snese snáze, než když za ním půjdete vy, jako někdo neznámý.

dafina*

Myslím pane kolego,že mu to za ty roky řvaní a křiku už řeklo více lidí o jeho neurvalém chování. Jedná se o nemoc, je třeba aby se léčil. Na to kamarád nestačí.

Můj otec je úplně stejný a měl se podle Vás léčit. Nikdy se neléčil. Ale ty co s ním bydleli ano.

doplněno 13.05.16 15:51:

On se vyřve a je pak spokojený, tak proč by se léčil? To je úchylka a jestli se to dá léčit? Jediný řešení je odejít od něj hodně daleko.

dafina*

Škoda že se nikdy nesetkal s někým, kdo by pořád řval na něj. Nebo aspon při jeho řvaní nepouštěl techno a hlasitě !

dafina*

nikc - myslím že jste ho báli. A přitom mohl být latentní schizofrenik, ti přesně takhle řvou. Škoda, že jste nezašli za doktorem, nechal by ho psychiatricky vyšetřit. Normální to není, představte si, že by takto řval každý? Stali bychom se národem neurotiků.

Ne. Sadista je to.

doplněno 16.05.16 21:30:

Ze sadisty masochistu nikdo neudělá. A neúchyla taky ne. To se nedá léčit. Četla jste 50 odstnů šedi? Taky to byl sadista Christian, dokonce se léčil - chodil k nejlepším psychiatrům a nepomohlo to. Zvrhlé choutky mu zůstaly i když se léčil.

doplněno 16.05.16 23:46:

Sadista je psychopat.

dafina*

Já Vám Vaše názory, podložené navíc životními zkušenostmi neberu, ale já zase ze života vím, že takto řvou psychopati, schizofrenici. Až jim jde pěna od pusy. Proto jsem to napsala.

joudic*

ale no tak :) rve i obycejny nervak

hodnocení

0x

Neumím si předestavit, že by to takto u lékaře fungovalo. Moje známá takticky přiměla manžela, aby navštívil psychiatra, protože s ním nebylo k vydržení. Popsala mu jeho chování, reakce a byla si jistá, že mu pomůže. Jaké bylo její překvapení, když jí doktor řekl, že má podezření na jisté onemocnění, ale nemůže s tím nic dělat, pokud pacient nechce a tvrdí, že je naprosto v pořádku. Když je svéprávný, tak má právo se rozhodnout sám, jestli se chce léčit. Přitom, kdyby jako dříve, mu to dal befelem, tady máte prášky a budete je brát, přijdete na kontrolu, tak ten člověk ani nepípl a poctivě je bral, při jeho povaze. Ale jakmile zjistil, že se má rozhodnout sám, tak nechtěl. Je to i problém mnoha psych. nemocných lidí, že je proti jejich vůli ani nemůžou hospitalizovat, dokud někomu neublíží, často opakovaně.

dafina*

To je pravda, přesto to ale není marné, zůstane tam záznam na psychiatrii a pak se musí volat často policie, že nepříčetně řve, jednou někomu dojde trpělivost. Bohuže psychiatrie byla v minulosti často zneužívána a tak se dnes už doktoři bojí. A když to nahlásí více cizích lidí, nemůže to nechat jen tak. Jinak, když pacient nespolupracuje, prášky zmůžou málo.

joudic*
hodnocení

0x

no jo no, ja tu mam dedka (je fajn) dirigent v duchode a taky ho slysim i za domem na stovky metru jak rve na cele kolo *smich* (on rve i pozitivni veci a smich, ne ze by furt jen nadaval), furt lepsi, nez kdyz mi klepala v panelaku v 5 odpo vecne na dvere naka krava s harantem, ktery me celou dobu, co jsem tam bydlel nenechal vyspat, ze mam televizi nahlas (mam tv v pc 50 cm ode me, tim chci rict, ze zadnou velkou hlasitost jsem asi z par centimetru nepotreboval)

dafina*

no joudicu, on tam asi nějaký rozdíl bude. Váš děda byl dirigent, je tedy možný, že řve proto, že už tak moc neslyší. Ale popisovaný magor řve agresivně. Jinak paní s dítětem měla dávat děcku špunty do uší. Pokud nemáte stěny z papíru a nepouštíte v noci techno, tak běžná televize nemůže nikoho rušit. Ani mimino. Co by říkala, kdybyste si k sobě vzali nedoslýchavou babičku. To tu máme a všichni mlčí, babička neřve, jen má ráda dechovku.

alennn
hodnocení

0x

Tazatelko, a upřímně ,chcete pomoct jeho rodině, máte o ně strach anebo mít svůj klid?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]