Nejste přihlášen/a.
jsem nyní ve dvouměsíční výpovědní lhůtě, výpověd jsem podal 29.3. a pracovní poměr trvá do 31.5., nyní jsem na nemocenské, zlomená noha, a namocenská bude asi pravděpodobně trvat i v červnu, mám dotaz, zda se mi neprodlouží výpověd, skončím opravdu 31.5.?, bude mi i nadále vyplácená nemocenská i v červnu? a jak postupovat, kam dát lístek na peníze zaměstnavateli nebo OSSZ, a jak zápočtový list?... díky za info
Tvůj pracovní poměr skončí 31.5. Nemocenskou bude OSSZ vyplácet i nadále. Lístky na peníze a hlášení o ukončení PN budeš odevzdávat bývalému zaměstnavateli.
Při skončení zaměstnání je zaměstnavatel povinen vydat zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) a evidenční list důchodového pojištění. Stačí se zaměstnavatelem komunikovat a termín domluvit.
zápočtový list dostanu 31.5. nebo až po skončení nemocenské? a bude se mi tam evidovat i nemocenská v červnu?
Jestli jste ji výpověď dal Vy, pracovní poměr skončí s koncem výpovědní doby.
Nemocenská po skončení zaměstnání se nepromítne nikam do Vašich dokladů, ale co se týká nároku na důchod, doba nemocenské až do konce je evidována na OSSZ, která ji vyplácí.
Zákoník práce v ustanovení § 313 odst. 1výslovně stanoví, že potvrzení o zaměstnání (takzvaný zápočtový list) je zaměstnavatel povinen zaměstnanci vydat při skončení pracovního poměru.
Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti (DPN) = tzv. lístky na peníze můžete odevzdávat přímo na OSSZ, i když se běžně podávají přes bývalého zaměstnavatele. Ukončení DPN pošlete bývalému zaměstnavateli, doručí ho na OSSZ sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.