Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký tlak a sauna

Od: zwiki* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Vždy jsem byl přesvědčen,že sauna není pro lidi s vysokým tlakem.A proto jsem přestal chodit do sauny.Nyní jsem se dočetl,že sauna je na snižování vysokého tlaku dobrá/Švýcarští lékaři využívají saunu k léčbě vysokého tlaku/

Děkuji za názory.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle bych probral se svým lékařem. Jestli normální nebo infra nebo žádnou.

pohanka*
hodnocení

2x

Jo, jo, ale jenom pro toho, kdo se saunuje pravidelně a postupně zvyšuje teplotní zátěž.

Pro 60ti letého, který se nacpe do sauny a myslí si, že tam bude hodinu a pak skočí do ledového bazénu, to může být poslední akce.

První fáze saunování nesmí být diametrálně rozdílná oproti té druhé. Cévy a tepny se musí pomalu a postupně zvykat.

Protože u nás není tato tradice, jako v Ruských a severských zemích, tak při civilizačních nemocech bych to člověku také moc nedoporučovala.

Určitě jak píše ,,pckop,, před touto ,,léčbou,, je důležitá lékařská prohlídka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]