Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Vždy jsem byl přesvědčen,že sauna není pro lidi s vysokým tlakem.A proto jsem přestal chodit do sauny.Nyní jsem se dočetl,že sauna je na snižování vysokého tlaku dobrá/Švýcarští lékaři využívají saunu k léčbě vysokého tlaku/
Děkuji za názory.
Jo, jo, ale jenom pro toho, kdo se saunuje pravidelně a postupně zvyšuje teplotní zátěž.
Pro 60ti letého, který se nacpe do sauny a myslí si, že tam bude hodinu a pak skočí do ledového bazénu, to může být poslední akce.
První fáze saunování nesmí být diametrálně rozdílná oproti té druhé. Cévy a tepny se musí pomalu a postupně zvykat.
Protože u nás není tato tradice, jako v Ruských a severských zemích, tak při civilizačních nemocech bych to člověku také moc nedoporučovala.
Určitě jak píše ,,pckop,, před touto ,,léčbou,, je důležitá lékařská prohlídka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.