Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Myslíte, že si své nemoce přivoláváme svými myšlenkami a potlačenými emocemi? Pomohli někomu z vás afirmace od Louisy Hay nakridlechandelu.cz/...?
Předem děkuji za reakce.
doplněno 11.05.16 11:31:Omlouvám se za chybu. Pomohly afirmace.
Ahoj všem,zajímavá debata..) pozitivní myšlení, k čemu jsem dospěla já, je přirozeným procesem našeho nitra,jen my jej máme zaházený vším tím balastem, který jsme si vytvořili bud sami nebo nám to tam někdo podsouval a my jsme tomu uvěřili a neseme si to z dětství. Já jsem byla v minulosti velmi vážně nemocná, lekaři mě nedávali moc nadějí na přežití. Naštěstí jsem už v té době měla kolem sebe lidi, co mě pomáhali hledat duchovní příčiny nemocí a já se začala zbavovat těch všech nánosů v sobě a odpouštět všem, co mě nejvic ublížili a také sobě. Odpuštění si hodně lidí špatně vykládá, odpustit neznamená že souhlasím s tím, jak se ke mě lidé chovají,ale odpouštím sama kvůli sobě,abych našla klid a ten bez toho není možné najít. Základ podle mých zkušeností je odpustit rodičům a těm kteří s námi byli nejvice v dětství a máme v sobě vůči nim nějaké negace. Nebo taky nebyli např, když chyběl otec, děti si to nesou většinou jako újmu, když byla maminka tvrdá a neprojevolala dětem lásku, tak trpí i v dospělosti a podvědomě si přitahují stejný typ partnerů a žijí stejné modely chování,jako zažívali v dětství.Proto je tak důležité si tohle zpracovat,a odpustit všem,aby to už potom člověk nemusel žit.Já za sebe mohu napsat jen to, že když jsem začala pracovat na odpuštění a odstraňování nánosů, které jsem měla v sobě z dětství, tak jsem se do roka uzdravila a lékaři to prohlásili za zázrak. Ted už vím, že každá nemoc je jen takový posel, který nám říká- člověče zastav se, je na čase odházet ty nánosy, co si sebou neseš.A pod těmi nánosy, pokud se odstraní,je přirozeně láska, klid a pozitivní myšlení a není už pak ani potřeba se o to snažit. Máme to tam všichni, jen díky těm nánosům to nevidíme. To jsou mé osobní zkušenosti a jsem nesmírně ráda, že mně bylo dáno to uvidět, jak vše funguje a možnost s tím pracovat. Přeji všem krásný den a hodně zdraví, lásky, radosti. Elliana
Je to tak. Vztahy dělají hodně. Mám kolegyni v práci, je jí kolem 50 a ta neměla nikdy operaci, její rodiče taky ne a nemocná nebývá. Neví, co je to nemoc. Vztahy má v rodině dobré. Asi je to i geny daný.
"nick", je mně hodně víc než Vaší kolegyni a nemám ani cukrovku, ani cholesterol, neměla jsem žádnou operaci, až včera mně naměřila doktorka vysoký tlak, snad se jí neporouchal přístroj. No, a život nebyl peříčko. Ono to bude jinak, každý jsme dostali do vínku jiné zdraví a délku života, podědili jsme po předcích ledaco. Takže tam bych ty duch. příčiny nemocí moc "nepytlíkovala".
pt, nevím jistě, jestli ta kolegyně říkala pravdu. Píšu, že mi to říkala. Ne každý je pravdomluvný. Bohužel. Někdo umí tak přesvědčivě lhát, že by tomu pravdomluvný nevěřil a nechápal to.
"nick", to je jedno jestli kolegyně řekla pravdu, či ne. Mně jde o to, že každý jsme něco podědili, nějaké dispozice. Takže někdo je zdráv do stovky a pak zhasne ve spánku, druhý se trápí, leží, je nemohoucí a čeká na smrt, která přijde po šedesátce nebo ještě dřív.
elliana Ano, celkem s vámi souhlasím, už jsem o tom četla, jen nevím jak provádět to odpuštění-poraďte.
Dobrý den já na tyhle stránky narazila teprve včera a přiznám se, že jsem ještě nestudovala ty podmínky tady, tak nevím co je a není možné tu psát, aby mě nevyhodili, že někomu dělám reklamu..)Květuš, napište mi na můj mail pokud chcete a já Vám popíši co mě nejvíce pomohlo na mé cestě k uzdravení.Mail- relax4@seznam.cz Hezký den Elliana
Miluj svůj život jsem četla před víc jak 20ti lety a i když nepochybuju o vlivu psychosomatiky, tato kniha mne nepřesvědčila. Možná proto, že nevěřím afirmacím, připadají mně jak naivní obcházení poctivé práce na sobě.New Age.
Možná jsem neodpověděla dost přesně. Na duchovní příčiny nemocí věřím, podle mně je jejich odrazem psychosomatika, protože všichni máme duši a takto se projevuje, když trpí. Sama sobě jsem dost dlouho ubližovala tím, že jsem spoustu věcí trpěla, neřešila a duši tím trápila. Po letech se to nabaluje a nakonec sečte, vyústí v nějaké zdravotní potíže. Např. když se utopil můj mladý bratr, otci do rána zbělaly vlasy, matka prodělala slabší infarkt, já měla 2 roky dokola zablokovaná záda a 3 roky deprese. Když jsme se s 1. mužem rozváděli, tak jinak, celý život, naprosto zdravý člověk, najednou začal silně marodit se zádama. Když se neumíme v životě přibrzdit, nebo zastavit, tak si zpravidla něco zlomíme ap., abychom byli donuceni se zklidnit. Vyzkoušeno několikrát.
Pro každýho je stresující něco jinýho. Pro jednoho ztráta druhého nebo nemoc blízkého člověka, pro druhého to tak stresující třeba není. Můj otec by to tak tragicky nebral jako Váš. Má absenci citu, mojí smrt si vždycky přál a dokonce mi to řekl. Pro mě je stresující, když mi člověk, kterého jsem měla ráda, lže a vymýšlí si nesmysly. Nestojím mu za to, aby mi řekl pravdu. Jiný člověk by to snášel líp třeba a rychleji zapomněl.
No, tak to v tom odkazu je pěkná pi...ost. Docela mě například pobavilo, že když budu mít z něčeho strach, dostanu angínu. Nebo to, že při představě, že nejsem dost dobrý nebo dost čistý, dostanu lepru. (Dál už jsem to nečet).
Nemoce si myšlením přivolávat nemůžeme, ale když už je máme, svojí myslí je dokážeme do určité míry ovlivnit. Nebo spíš ovlivníme to, jak se náš imunitní systém dokáže s nemocemi vypořádat. Pokud se nechceme nemoci podat a tvrdě proti ní bojujeme, máme větší šanci na uzdravení, než když rezignujeme a "smíříme se s osudem". Co se týká emocí, pak samozřejmě máme větší šanci, že nás klepne Pepka, když v sobě budeme dusit vztek, nebo se naopak často rozčilovat. Nemoc také nemusí být skutečná, často si slabší jedinec dokáže vsugerovat příznaky prakticky jakékoliv choroby tak dokonale, že je skutečně má (hypochondrie). Bohužel, takhle získaná "nemoc" se léčí velmi špatně.
Prosím vás, otevřete si to povídání Na křídlech andělů. Podívejte, co třeba způsobuje AIDS: Jestliže něco funguje spolehlivě, pak provázanonst duše s tělem. Ldyž funguje špatně, pak to jsou psychosomatické potíže, nemoce. cs.wikipedia.org/... Ale to je o něčem jiném.
Poklikejte u srýčka Gůgla a zeptejte se ho na psychosomatické potíže, nemoce. Žádní andělé, žádné nadpřirozeno. Bůh, anděl i ďábel je v každém z nás.
Říká se ve zdravém těle zdravý duch, ale v tom daném odkaze jsou některé příčiny přímo "neuvěřitelné", takže radím nepřehánět to. Knihu "Miluj svůj život" jsem četla, ale je to trochu, jako pohádka pro dospělé, nic hutného. Ale každý podle sebe.
Tu knížku jsme měli taky. A mám ještě 2 knihy od Louisy Hay s afirmacemi. Četla jsem si je nějakou dobu, ale po čase to přestane bavit. Jestli to pomáhá a vesmír mě vyslyšel, nevím. Pro mě jsou to knihy a ty nemají duši. Každý člověk je jiný a originál a ty knihy jsou pro každého. Zpětnou vazbu od knihy nedostanu, ale od člověka ano.
doplněno 12.05.16 03:15:Vesmír mě možná vyslyšel ale neudělal s tím nic.
doplněno 12.05.16 03:33:Třeba ve vesmíru neumějí česky. Přeložím si to do angličtiny a budu to říkat anglicky. Ale co když tam neumí ani anglicky?
"Vesmír mě možná vyslyšel ale neudělal s tím nic."
No pochopitelně. Vesmír je "jen" nepředstavitelně velká množina hvězd, planet, plynů, prachu a bůhví čeho. Nic víc. Jak by taková neživá množina mohla cokoliv udělat pro naprosto zanedbatelného tvorečka, který jakýmsi omylem vznikl na jedné zcela bezvýznamné planetce kdesi na kraji jedné z nespočetných galaxií? A proč by to vůbec měla dělat?
No nevím - ty duchovní příčiny nemoci mi přijdou přitažené za uši. Ale že stres bývá spouštěčem migrény, tak to je jasná, lékařsky ověřená věc. Mně stačí k migrénovému záchvatu únava, psychický stres nebo stres z nestíhání práce, když je jí nadbytek, a šup šup, na dveře mi zaklepe migréna.
nevěřím tomu, že by se potlačené myšlenky či emoce projevily určitými nemocemi, ale věřím tomu, že trápení nebo stres se projeví onemocněním nejslabšího místa v organizmu
Nejvic mne vytaci neschopny lekar, ktery nedokaze urcit spravnou diagnozu a pacienta odbude s prohlasenim, ze jeho potize jsou psychosomaticke, nez aby priznal, ze si nevi rady. Potom se nelze divit, kdyz lide zbytecne trpi. V posledni dobe se na psychosomatiku svadi kdejake potize, protoze zkuseni lekari jsou nedostatkovy sortiment.
Souhlas s tím, že je dnes spoustu lidí a málo doktorů na ně. Hlavně Praha a okolí. Není čas se bavit s pacientem a komunikovat s ním. Pacient pak neví, jak přesně se léčit a co mu vlastně je. Někteří lékaři řeknou, ale jsou tací, co moc nemluví a nekomunikují. Někdy je chyba i na druhé straně. Záleží na tom, jak si oba "sednou".
Ale trápení právě způsobují ty potlačované emoce a špatné, negativní myšlení. S tím já souhlasím, že myšlení může způsobovat nemoce a oslabovat fyzickou stránku - tělo. Protože myšlenky určují to, co právě pak děláme a jak jednáme v životě. A když jsou ty myšlenky špatné, tak konáme to, co nemáme a co vlastně ani nechceme a dělá to člověka nešťastným. Destruktivní to je. To negativní způsobuje ty nemoce...
Ale jistě, potlačované emoce a negativní myšlení určitě dokáže ovlivňit náš zdravotní stav, ale koukal jste do toho hned prvního odkazu v otázce? Dozvíte se tam například, že když budete mít z něčeho strach, dostanete angínu. Nebo to, že když budete mít o sobě představu, že nejste dost dobrý nebo dost čistý, dostanete lepru. A nic ve zlém, ale to je totální pitomost.
To je.
doplněno 12.05.16 16:39:Tyhle knížky psychologický se nedají brát doslova, jinak by člověk zblbnul. Jednou to říkal Jan Kraus ve své show.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.