Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s osmičkou a nezájem doktorů

Od: kolobezka odpovědí: 9 změna:

Mám problém se s dolním moudrákem ,který není vidět a je narostlý v dásni . Na retgenu vidět je. Občas mě to pobolívalo,ale jen malinko a vždy to přestalo. Jenže teď mě to bolí opravdu hodně a nepřestává to . Měla jsem nateklou dáseň u sedmičky ,ale dala jsem si na to hřebíček to koření tak otok troch splaskl ,ale jinak to bolí stále hodně je to taková nervová bolest a špatně se mi spí a prášek na bolest nezabírá. Jde mi ta bolest do ucha, až ke straně na krku a začalo mě z toho bolet v krku. Navíc mě z toho pekelně bolí hlava a mám zimnici a je mi divně. byla jsem u zubařky,ale prostě vůbec mě nerespektovala říkala ,že nemám oteklou dáseń ,samozřejmě že ne když po hřebíčku splaskla,to jsem jí říkala,ale prostě. Ona soudí podle toho co je vidět na pohled ostatní jí nazajímá . Že uvidíme jak se to vyvine, že zatím tam nevidí nic co by bylo akutní a že si mám ledovat a vzít ibalgin. A že prý vypadám dobře ,že nejsem nijak opuchlá. Opravdu skvělý když to bolí jak blázen .A nějaký ibalgin nezabírá.Předtím jsem měla lepšího zubaře,dalo se ním domluvit a horní osmičky mi vytrhl neměl s tím problém . když jsem mu řekla,že jsem s tím mám problémy. A byl klid. Jenže pak někam odešel pryč. Jenže tahle spodní je ještě v dásňi. Byla jsem v nemocnici tam další pacienti neregistrují. Mají plno. Já nevím co mám dělat venku je hezky a já se trápím s tímhle ,přitom by to šlo normálně vyřešit,ale nikdo mi nechce pomoct. prosím poraďte co mám dělat jsem vážně zoufalá a nemohu normálně fungovat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

1x

Jděte k jinému zubaři, je potřeba to řešit! Samo se to nespraví. Musíte se odstříhta dáseň, aby jí zub zespodu neprořezával nebo celý zub rovnou vyndat. Tohle dělají na čelistní chirurgii, ne na zubním. Pokud je zub rostlý křivě, pak třeba i v narkóze.

lidus*
hodnocení

0x

Mám 3 osmičky a čtvrtá bolí jak popisujete již mnoho let, někdy bolí, pak zas ne a pak bolí tak, že mi brní ucho. Mě pomáhá Aulin.

hodnocení

0x
Zkuste zubní pohotovost

pisalka
hodnocení

0x

Vaše zubařka udělala rtg a očividně by měl být zub v pořádku - není zkažený, zánětlivý nebo by rostl a tlačil do dásně, tváře apod. (to jsou ve většině případů důvody k vytržení). Když moudrák roste, tak dost bolí, je to nepravidelná nesnesitelná bolest, třeba týden na práškách a pak několik měsíců zase klid, což nejspíš tedy bude Váš případ. Mohla Vám alespoň naříznout dáseň, aby se zub mohl lépe prořezat ven. Pokud ale své zubařce nevěříte, zkuste si zajít na zubní pohotovost a uvidíte, co Vám řeknou tam. Ale pochybuji, že Vám ten zub někdo vytrhne, pokud by šel ven, tak nejspíš řezáním, když ještě není prořezaný.

coco

Mam jednoduchou radu - pozadejte sama o extrakci, kdyz zub boli a neni mozno vydrzet bez prasku proti bolesti, muze si zubar svoje prognozy nechat zajit, stejne od bolesti nepomuzou. Sama jsem tohle resila nedavno, bez doporuceni sveho zubare jsem podepsala na chirurgii lejstro, ze je to na vlastni zadost (je to i tak na pojistovnu), zub je venku a jsem bez bolesti jako znovuzrozena :)

doplněno 11.05.16 16:17:

Byla jsem s tim na stomatochirurgii v nemocnici, kde uz jsem mela z drivejska registracni kartu, takze tam meli i muj rentgen chrupu, drivejsi zakroky byly na pisemne doporuceni meho zubare a tento posledni jsem zadala sama, tak mi tam jen dali podepsat nejake lejstro se souhlasem s akutnim osetrenim - nebyl to nijak komplikovany zakrok, jinak bych musela dostat termin na sal, ale bylo provedeno zkusenym chirurgem s lokalnim umrtvenim, takze to vubec to nebolelo :) Pokud pujdete na kteroukoliv stomatochirurgii poprve, mela byste mit od sveho zubare zadost o provedeni zakroku + rentgen (treba bez jeho doporuceni), ale i bez toho by meli akutniho pacienta prijmout, sami zrentgenovat a osetrit. Drzim palce!

kolobezka
hodnocení

coco :To jste žádala v nemocnici na stomatochirurgi nebo chirurgii obecně? To lejstro vezmu kde? A jak dlouho trvalo než Vás vzali na tu operaci zubu? Dělali vám to v v celkové nebo lokální anestezii? Děkuji za Vaše odpovědi

martinaa*
hodnocení

0x

Jiný zubař. Obvolejte, co se dá, a hrajte trochu na city, že máte problém a Váš zubař to neřeší, snad se někde chytnete. Já byla u zubaře včera a ven půjdou v červnu všechny osmičky, hned mi to zubař řekl a vystavil papír, a to mě ani moc nebolely, šla jsem tam s jiným problémem.

doplněno 11.05.16 21:07: Cizí zubař určitě ne, ale obvodaka bych zkusila☺.

kolobezka
hodnocení

Právě ta zubařka je nová u které jsem byla a hned poprvé se ke mě takhle chovala. Tak nevím zda ji mám požádat o žádanku na stomatochirurgii,ale podle toho jak se chovala mě zase řekne že není třeba a co já pak budu dělat? A schánět někoho kdo bude třeba stejný, obvykle nikdo moc nehcce přibýrat někoho nového.Nevíte kdo by mi ještě mohl napsat tu žádanku na tu stomatochirurgii? Může i cizí zubař,kde nejsem registrovaná? nebo i praktický lékař?

poradtexpert*
hodnocení

0x

Privatni stomato-chirurg ti to rad udela. Zejmena, kdyz si priplatis za nadstandartni analgosedativni injekci + hojici kolagen do rany. Ja takhle uz 3x platil mezi 1500-2000kc a byl jsem spokojeny, osmy uz me netrapi.

stomamed.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nateklá dáseň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]