Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, za komančů se dost často hrávala kubánská píseň o Marii z Guantanáma, která lezla na kokosovou palmu. Byla to taková dost vlezlá melodie, a refrén byl stále María, María, María. Rád bych si jí opět někdy poslechnul, ale neumím jí najít na netu. Poradíte mi prosím název písně, nebo kde si jí mohu poslechnout? Moc děkuji, za dobré odpovědi.
Dobrý den, v té době jsem žil také, ale něco takového a ještě často hraného si nevybavuji. Zkuste upřesnit - hráno v rádiu nebo u ohně, zpíval to muž či žena, text v češtině nebo originál, přibližná doba (roky), kdy to mělo být populární.
Já si pamatuji kubánskou píseň Guantanamera (o dívce nebo selce z Guantánama). Zdravím!
doplněno 10.05.16 23:54:Myslel jsem si, jestli to není nějaká trampská písnička, protože z tehdejšího rádia ji neznám (a o hudbu jsem se zajímal už tenkrát). Takže, ve španělštině bude ten refrén asi Maria. No, ještě zapátrám v paměti a doplnění informací snad pomůze jiným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.