Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Procentuální dělení majetku při dědictví

Od: ema odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak se procentálně dělí majetek při dědictví? Starala jsem se o maminku více jak 30 let. Maminka zemřela a bratr chec polovinu z majetku. Veškeré opravi a údržbu domu jsem prováděla já a mé děti. Vařila, prala, vozila všude maminlu jsem já. Mám niní nárok na větší podíl z dědictví? O jak větší částku v procentech jde? Bratr maminku mavštěvoval pouze sporadicky.Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bohužel, pokud není závěť, tak dědíte s bratrem na půl. Jedině se domluvit s bratrem, zda dobrovolně uzná, že by vám měl příslušet větší podíl.

slzicka*
hodnocení

0x

Dědictví bez závěti půjde napůl, pokud máte z posledních let účty od oprav domu, můžete požadovat, aby se bratr podílel na jejich uhadě.

cicko*
Požadovat to klidně může po každém, kdo ji napadne. To, že investovala do "cizího", je její problém a dědicům (tedy i sobě) jen pomáhala.
Naopak bratr, od nabytí právní moci dědictví, pokud nemovitost sám neužívá, může po uživateli právoplatně požadovat úhradu nájemného.

Je to smutné, ale je to tak, jak píše cicko *plac*

fex

Proto pokud to jen bude možné a bude co a komu, tak budu majetek dělit za života!

eivlis*

To mi prijde velmi rozumne.. Tazatelka s tim bohuzel nyni delat moc nemuze.. Taky mam v rodine sve 2 bratricky, kteri se taky poradne "povedli" a nevim, ktery z nich je vice chamtivy...-(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]