Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana

Od: mishell odpovědí: 15 změna:

.ahoj,jsem Mishell je mi 13 let a chodím do 7.třídy na základní škole. Mam kamarádku známe se 7 let ( pochopitelně)a byli sme NEJLEPŠÍ kamarádky jenže pak jsem si našla jinou a kamarádka. Ještě máme mezi sebou jednu kamarádku Kláru a ta moje NEJLEPŠÍ bývalá kamarádka se jmenuje Adéla a Adéla poslouchá Kláru na slovo a Klára se k nám v 6. třídě vetřela tak sme ji vzali mezi sebe. před 2 týdny se se mnou zničeho nic nebavili,byla jsem smutná a napsala jsem Adéle na papírek: Proč se se mnou nebavíte? :( Ona:Protože :)... byla jsem hrozně smutná a tak jsem šla za svou kamarádkou Lenkou ( tu šikanují už od 1. třídy) no a teď se dostáváme k závěru ...Adéla dnes ve třídě všem řekla něco co vůbec není pravda řekla: Krejte si vlasy Michala má VŠI ! chtěla jsem brečet ale ztrapnila by jsem se ještě víc tohle mi dělají od 6. třídy POMOŽTE PROSÍM ! JÁ UŽ NEVÍM CO MÁM DĚLAT ! UŽ TO TAM NEVYDRŽÍM ! je to jen slovní šikana ale ZATÍM mi neublížily :( ale i tak PROSÍM o radu . A z kolektivu nevypadávám jsem v pohodě ... ale teď už nejsem :,( ještě jednou PROSÍM o radu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x
Teda osobně si myslím, ze o sikanu nejde. Přestaly se s tebou kamarádit, to tak prostě často bývá, sama jsem to zažila. A že má blbý kecy? To má spousta lidí.
Vykasli se na obě dvě a najdi si jinou kamosku. A až zase zazní nějaká blba poznámka, s úsměvem okatě zivni, jaká to je nuuuuuda anebo ji do očí řekni, ze tyhle trapny vtipy dělají tak děti v mateřský škole.

asd1
hodnocení

3x

Nebuď tak uťápnutá. Máš vejít do třídy a zařvat "Bacha mám vši! Skáčou tři metry daleko tak si držte odstup! Kdo má o vši zájem, tak prodám kus za 20 kaček! Jo a kdyby někdo chtěl filcky tak ty nemám, pro ty musíte za Adélou.

Pokud budeš pobrekávat "ale já žádný vši nemám" tak si z tebe jen budou utahovat. Hlásit škole nemá smysl, musíš si je srovnat sama. Jen bys byla za bonzáka.

coco

Asd1 - to je ovsem rada pro vsehoschopneho "ranaře" a ne pro jemnou divku, ktera potrebuje oporu. *smich"

doplněno 10.05.16 12:04:

Kazdy ucitel ve skole, pokud je to spravny pedagog, by nemel v kolektivu zaku zadnou sikanu tolerovat a bagatelizovat, v tomto veku jsou deti obzvlast citlive, nespravedlnost velice vnimaji a negativne se na nich podepisuje.

coco, myslím si, že každý z lidí by se měl naučit bránit. Když se to naučí včas, bude méně těch, kteří pláčí, jak jim každý ubližuje, jací jsou chudáci, jak se psychologů a antidepresiv neobejdou. Každý z lidí by se měl stát životaschopným, měl by umět bránit se, ale znát hranice. Vědět, co je akce a co reakce. Co je obrana a co už přechází v bezohledný útok. *hej*Každý by se měl dokázat porvat se životem, s nepřízní osudu stejně tak, jako s nepřízní lidí. To, že někdo bude řešit jeho problémy, to jde jen na chvíli, když je ochránce v blízkosti. Čím dříve se tohle všechno děti naučí, tím snadnější pro ně život bude. Dlouhý život. Ne život na základce.

doplněno 11.05.16 10:05:

coco, nemluvím o házení do vody. Mluvím o růstu a stálé, trvalé výchově k určitému postoji, chování v životě. Budování sebevědomí od malého dítěte. Žádné zlomy, šoky házení, do vody. Mluvím o výchově a pak o práci na sobě. O růstu nejen těla. Ale i duše, rozumu, sebevědomí, postojům. K poznání svého místa v životě. To si myslím, že je velmi důležité. Je potřeba si uvědomit, že člověka nebude vést ochránce celým živote. Nebude ho chránit, radit, pomáhat. V určité etapě života si mladý člověk musí uvědomit velikou pravdu: Za svůj život zodpovídáme každý sám!

coco

Babkazov - ja dobre vim, ze zivot neni pericko, ale kazdy nezvladne metodu hozeni do vody a "plav jak umis", muze se utopit, nebo zustat postizeny (v tomto pripade psychicky). Kdyby si tazatelka dokazala sama poradit, asi by sem nepsala. Mozna tu oporu ted jeste potrebuje a priste uz to treba zvladne sama, az bude dospelejsi a zivotem otrkana. Tu prolhanou kamaradku je treba patricne durazne usmernit - z falesnych deti nic kloudneho nevyroste.

slzicka*
hodnocení

2x

Nejlepší obrana je útok.

Nauč se reagovat, např. na ty vši, jednoduše odpovíš "já jsem ty vši dostala od Adély, oni mají doma hroznou špínu"

Když utočícího blbce setřeš, přestane útočit, protože takový člověk je posera, co útočí jen na ty co se nebrání.

doplněno 10.05.16 11:07:

Pokud na ni nepáchají násilí, tak bonzovat je blbost, celá třída by ji odstrčila, nebyla by pro ně důvěryhodná, protože tu narážku ohledně vší, berou děti jako srandu a bonzáka vedle sebe nikdo nechce.

Něco jiného je fyzický útok, tam by to oznámení bylo v pořádku, ale žalovat "oni říkají, že mám vši" to by se ji každý smál.

doplněno 10.05.16 11:39:

Já netvrdím, že má trpět, já říkám, že ji má odpálkovat.

coco

Slzicko - no jo, ale kam to v zivote dotahne, kdyz si necha libit ruzne zakernosti, to ma jen zatinat zuby a trpet? Ostatne timhle to obvykle zacina a fyzickym ublizovanim pokracuje... Kdyz si spravedlive nenecha nic libit, bude mit vic priznivcu nez jako ublizena chudinka, v realnem zivote je prece spousta prikladu :) Ale chapu, ze kazdy k tomu odvahu nema.

asd1

Zatínat zuby a trpět - janě že ne, to bude za slabocha a bude se to stupňovat. Ale nenechat si líbit neznamená hned běžet žalovat. Tím si nepomůže, to bude nejen za slabocha ale i za bonzáka.

tondac*

Souhlas, žalováním si nepomůže, i když se agresor před učitelkou omluví u tabule, tak jí pak před celou třídou řekne, že potrefená husa se vždycky ozve. Pokud mne někdo zesměšňuje, tak ho musím okamžitě setřít, aby ho příště přešla chuť. Takový člověk má potřebu někoho zesměšnit, ale je mu krajně nepříjemné, když se to otočí proti němu. Proto se příště zaměří na někoho jiného a pokud i dalšímu napadenému pomůžete dobře mířenou poznámkou, tak si ty rozumnější postupně získáte na svou stranu.

Nemusí říkat, že ma vši od ní, ale použít podmiňovací způsob "že by je mohla dostat tak maximálně od ní a že už se možná pustily i do té části, kde ostatní mají mozek".

mon*
hodnocení

1x
Tak bez za tou Lenkou. A priste az zase bude mit ta Adela nejaky kecy, tak ji odpalkuj, nebo si ji nevsimej. A co ostatni ve tride, maji taky nejaky trapny kecy?

hodnocení

1x

Zdravím. Už to nebude dlouho trvat a budou prázdniny. Tak to vydrž a říkej si, že holt s holkama mlátí puberta a podle toho se i chovají. Nauč se na hloupé řeči buď nereagovat, nebo je s nadhledem odpálkuj. Kamarádky si musíš lépe vybírat, ale když je na Tebe někdo hnusný a vadí Ti to, neboj se ho usadit a odkázat do patřičných mezí, aby viděl , že si nenecháš vše líbit. Ony z toho také vyrostou, neboj se!

hodnocení

1x

Dala jsem bod Martině a ještě musím dodat, že nikdy, nikdy! nesmíš na sobě dát vidět, že tě to mrzí, že ti to ubližuje. Tím jim dáváš důvod pokračovat. Narovnej se, usměj se a tvař se, že je ti to putna! Ne abys plakala nebo si někomu stěžovala! Proto to ony dělají, aby tě trápily. *hej* Buď silná! Podobné a horší věci tě budou potkávat v životě dost často. Nauč se být silnou a nedej se snadno! Když to nejde, tak se aspoň tak tvař!

doplněno 10.05.16 10:53:

coco, ty jsi už viděla někoho šikaného, aby si stěžoval? Nahlásil to?! Ani omylem! Každý řekne, že se nesmí "napráskat". Co je správné, to víme, ale co se děje, to je úplně jiné.

coco

Tvarit se jenom jako ze se nic nedeje neni dobre, falesne lharce to nesmi projit bez trestu, jinak si bude priste dovolovat vic. Nahlasila bych to, aby byla postavena na "pranyr" a musela se omluvit. Z takovych neresenych pripadu zlomyslnych divek byvaji v dospelosti furie a zakerne drbny - postrach slusnych lidi ! Takze radeji se nebat aktivne branit hned *jasne*

doplněno 10.05.16 10:43:

Slzicko - obrana utokem je take dobra rada, byva ucinna, ale zrovna v tomto pripade by potirala lez dalsi lzi a navic by timto vyrokem zbytecne lzive priznavala nejake udajne chycene vsi u sebe. Jeste by se nakonec musela i ona omlouvat za lzive narceni.

doplněno 10.05.16 11:04:

Babko - videla, dokonce i ja sama mam ze skoly zkusenost se sikanou primo od uchylne ucitelky, nahlasila jsem ji na inspekci a po konfrontaci byla agresorka prelozena :) Je dulezite radit nezkusenym, ze je vzdycky lepsi se branit, nez se trapit *jasne*

jenda2*
hodnocení

0x

Takto končí tzv. nejlepší kamarádky. Je to jako z filmu "Protivný sprostý holky". V 6. třídě je takové chování běžné.

Trochu míň nejlepších kamarádek, více sportu a bude pokoj.

eivlis*
hodnocení

0x

Martina to napsala presne jak to citim i ja.. Musis se naucit byt nad veci a hlavne jim to musis ukazat, ze jsi nad tim povznesena.. Ja uz i nyni ucim naseho malocha 5 leteho, ze se nesmi dat a podobne "kraviny" by ho nemely v zivote polozit.. Tot za mnou prisel, ze jeho 2 nej kamosi ve skolce ho pry vyradili ve skolce z party kvuli tomu, ze ten muj zacal kamaradit s jednim novym 4 letym chlapeckem... Ucim maleho, ze ma svoji chytrou hlavicku, ze si nema nechat rikat s kym ma a nema kamaradit a malej i presto, ze ho vyradili z party, tak je mu to jedno a je vysmatej a dal se kamosi s novym chlapeckem a ti dva jeho nej kamosi uz obratili a zase jsou vsichni kamosi...Muj malej jim rekl, ze se chovaji jako mimina a to oni neradi slysi...-) Tohle jsou prdosi, ale deje se to i ve vasi tride a deje se to vsude... Kdysi v jednom z minulych zamestnani jsem byla v kanclu a vedle v kanclu byla 50 leta pani, ktera se chovala jak male dite a resila kdo u koho sedne ke stolu u obeda a podobne kraviny, takze to zacina od mala a nikdy to nekonci... Kolo je kolo a blbec je blbec...-))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]