Nejste přihlášen/a.
Mohou sluchátka "pecky" poškozovat zdraví? Je mi jasné že při hlasitém poslechu ano, ale při rozumné intenzitě hlasitosti?
Už se to tu párkrát probíralo - já jsem přesvědčen, že ano - může poškodit zdraví jako cokoliv, co se přehání. Třeba i tím, že časté používání pecek bez řádné dezinfekce může zapříčinit infekci středního ucha...
doplněno 08.05.16 20:19:co jsem tak četl...
- zánět středního ucha z prochlazení, popř. průvanu. Jde o to, že pokud máš sluchátka "pecky"do ucha, může se ti zapotit a pak když je vyndáš, dojde k prudkému ochlazení.
- Nejhorší jsou pecky, tím že se vsouvají přímo na okraj zvukovodu, vyvíjejí velký akustický tlak přímo na bubínek a další citlivá ústrojí, což sluchu rozhodně neprospívá. Lepší je zvolit taková, která se nasazují přes hlavu
a obecně vzato - pecky dáváte na stůl, do kapsy, do tažky, .. všude - nikdo je nemyje (jak taky že?) ... takže stejně jako na klávesnici musí být za tu dobu nachytáno spousty bacilů, které se nalepí na upocenou pecku kdekoliv. Tento sajrajt si pak rvete do ucha - na začátku bych upozornil na kožní onemocnění...
Ale nejsem lékař, a vůbec si nevedu statistiku nemocí uší v závislosti na peckách...
něco pro ucho - cpzp.cz/...
Dobrý den, při rozumném používání ne. Ovšem, ta míra hlasitosti je individuální a při opravdu častém používání se může v uchu tvořit více mazu - a potom špunt, kdy pomůže až návštěva lékaře a výplach ucha. Zdravím!
doplněno 08.05.16 18:18:jmlc - to je dobrá připomínka. Patrně jen čuně by někomu cizímu strčilo malíček do ucha a potom si ho hned zasunulo do svého ucha. A "pecky" se půjčují nebo kolují např. po třídě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.