Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat?

Od: fed odpovědí: 5 změna:

V mém zaměstnání se uskutečnuje kompletní přestavba můj vedoucí mě opakovaně doporučuje abych si sehnala plný invalidní důchod co mám dělat?*nevi**zed*

Ps: mám teď částeční invalidní důchod protože mám sarkoidózu a cukrovku

doplněno 08.05.16 16:51:

Dělám na kravíně jako ošetřovatel skotu(dojení krav)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

9x

Pan vedoucí si to představuje jak Hurvínek válku.

Shánět může leda pomeranče, nebo novou práci.

Buďto nátlak vydržíte, a pokud se bude Vaše místo rušit, dostanete od firmy zákonné odstupné. Ale zřejmě firma nechce odstupné vyplácet /šetří/, tak Vám doporučuje tuto variantu.

Nebo si začnete shánět nové zaměstnání.

Žádost o zvýšení stupně ID bych nechala na posledním místě.

Pokud je Váš zdravotní stav tak špatný, že práci nezvládnete, stále marodíte, tak si můžete zkusit zažádat o přezkum.

hodnocení

2x

Je to asi náznak nutného ukončení HPP - takže doporučuje PID jako nejlepší variantu pro vaše další zabezpečení.

fed
hodnocení

Co je HPP?

stonek*

Hlavní pracovní poměr.

iz*
hodnocení

0x

Spojení částečný ani plná invalidní důchod (ID) se už nepoužívají,

nyní jde o ID I., II. (místo částečného) nebo III. stupně (místo plného ID).

Který stupeň máte přiznán Vy?

Zvýšení z II. na III. stupeň si představit dokážu, z I. by to podle mne bylo méně pravděpodobné.

A co máte dělat?

To přece záleží na Vás. Jestli tam chcete dál pracovat, sdělte zaměstnavateli písemně,

že trváte na dalším zaměstnávání a na přidělování sjednaného druhu práce.

Pokud už tam pracovat nechcete, zvolte jiné řešení – můžete si např. najít jiné zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]