Nejste přihlášen/a.
V mém zaměstnání se uskutečnuje kompletní přestavba můj vedoucí mě opakovaně doporučuje abych si sehnala plný invalidní důchod co mám dělat?
Ps: mám teď částeční invalidní důchod protože mám sarkoidózu a cukrovku
doplněno 08.05.16 16:51:Dělám na kravíně jako ošetřovatel skotu(dojení krav)
Pan vedoucí si to představuje jak Hurvínek válku.
Shánět může leda pomeranče, nebo novou práci.
Buďto nátlak vydržíte, a pokud se bude Vaše místo rušit, dostanete od firmy zákonné odstupné. Ale zřejmě firma nechce odstupné vyplácet /šetří/, tak Vám doporučuje tuto variantu.
Nebo si začnete shánět nové zaměstnání.
Žádost o zvýšení stupně ID bych nechala na posledním místě.
Pokud je Váš zdravotní stav tak špatný, že práci nezvládnete, stále marodíte, tak si můžete zkusit zažádat o přezkum.
Je to asi náznak nutného ukončení HPP - takže doporučuje PID jako nejlepší variantu pro vaše další zabezpečení.
Spojení částečný ani plná invalidní důchod (ID) se už nepoužívají,
nyní jde o ID I., II. (místo částečného) nebo III. stupně (místo plného ID).
Který stupeň máte přiznán Vy?
Zvýšení z II. na III. stupeň si představit dokážu, z I. by to podle mne bylo méně pravděpodobné.
A co máte dělat?
To přece záleží na Vás. Jestli tam chcete dál pracovat, sdělte zaměstnavateli písemně,
že trváte na dalším zaměstnávání a na přidělování sjednaného druhu práce.
Pokud už tam pracovat nechcete, zvolte jiné řešení – můžete si např. najít jiné zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.