Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na péči a obvodní doktorka

Od: oklina odpovědí: 2 změna:

Ahoj, byla u nás sociálka na šetření kvůli příspěvku na péči. Řekla, že dojde ze sociálky dopis, kdy a v jakou hodinu přijít na vyšetření k obvoďačce a tím se to uzavře. Dr mi ale říkala, že sociálka nedává žádné pokyny a mám jí pravidelně volat..., přesné datumy kdy přijít?..Proč to? Čím to? Je tu někdo, kdo by žádal teď nedávno a ví jak to je? Asi se jedná o nějakou novinku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Napadá mě jen jedna možnost.Dlouhodobě nemocné lidi se podrobují kontrole u obvodního za přítomnosti revizního lékaře. Možná z tohoto důvodu máte přijít v určitý termín.

mikes*
hodnocení

2x

pro koho žádáte o příspěvek na péči? pokud je to starý člověk a má nemoc stáří (alshaimer,parkinson,mozkovou příhodu popř jiné) a nutně potřebuje pomoc jiné osoby stačí podat žádost na socialku ta osloví ošetřujícího lékaře o výpis potíží pacienta,pak vás navštíví soc.prac.v místě pobytu (žadatele)nemocného,předem se objedná a posoudí zdr.stav pacienta na jehož základě spolu s lékařskou zprávou posudkový lékař stanoví výši příspěvku.mám maminku po mozkové příhodě a takto to probíhalo.pokud u vás již byla socialka na šetření,pak by vám už mělo přijít pouze rozhodnutí.to nějakou dobu trvá a pokud vám příspěvek přiznají vyplácí jej od data podání žádosti (zpětně)

jiný případ:pán,který žádal o příspěvek,protože chodí špatně i o berlích,nákupy dělá jen s pomocí rodiny.do vlaku nevyleze,do autobusu těžce,musel u ošetř.lékaře vyplnit dotazník.protože je schopen se sám najíst,uvařit a hlavně vykonat potřebu bez pomoci,nedostal nic!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]