Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové. Měl jsem pracovní úraz, který si vyžádal několikanásobnou hospitalizaci. Jelikož to byl úraz na ruce a nemohl jsem řídit, musel jsem být do nemocnice odvezen a "můj řidič" jel zpět domů. Totéž při ukončení hospitalizace, cesta tam i zpět. Moje otázka zní, jestli pojišťovna v případu hospitalizace proplácí náklady na cestu jen tam při zahájení a zpět při ukončení hospitalizace, nebo mám nárok na cestu tam i zpět v den příjmu i v den propuštění z nemocnice? Předem děkuji za odpověď.
Tak tohle by mě taky zajímalo, protože mě se sice nestal pracovní úraz, ale "jen" úraz v osobním volnu. Sanitka mě do špitálu odvezla, ale ze špitálu si pro mě musel přijet můj táta soukromým autem. Ve špitále mě říkali, že sanitka domů neodváží, že max. převáží, když je potřeba převoz do jiné nemocnice... Kdyby si pro mě neměl kdo přijet, tak nevím, říkali, že by mě asi museli převézt do LDN.
To sice jezdí, tazatel měl úraz na ruce, tak by se asi MHD dopravil, jenže mně se stal úraz na noze, takže by mně musel někdo do té MHD dostat na vozíku...
Ra, to jako fakt?
Pobrdný, moje babička jezdila jako sestra se sanitkou, která vozila po hospitalizaci domů staré lidi. Babička jim pomohla až do bytu a se saniťákem jeli zpět. (Ve městě, kde je nemocnice, ale není hromadná doprava. Mezi námi, s některými zraněními to nejde ani tou hromadnou...) Možná Vás chtěli odbýt, nevím.
V Ostravě normálně existuje rozvozová sanita, která například v noci, z pohotovosti rozváží pacienty domů. Pochopitelně se ale na ní musí čekat, ale kdo nemá jinou možnost dopravy, počká.
No ono mě to taky přišlo že mě chtěli odbýt, protože sanitka mě odvezla do Příbrami, jelikož úraz se mi stal na chatě na hranici okresu PZ-PB. Asi ta záchranka má smlouvu s určitou nemocnicí, nevím, A bydliště mám v Praze, tak se jim prostě nechtělo platit za převoz do Prahy, ale když je člověku fakt blbě a po operaci ho rána bolí jak čert, tak je prostě šťastný, že má komu zavolat, aby pro něj přijel... Každopádně tam před vrchní sestrou stál i doktor pomalu v pozoru, operovali mě ve středu, v pátek už mě tahle vrchní chtěla vyhnat, že je velký tlak na lůžka, i když ty bolesti byly ukrutné... Když jsem jí říkal, že pro mě může zajet táta až v pondělí, protože je teď na Šumavě, tak se na to netvářila zrovna příjemně, že mě tam tedy nechaj, když to jinak nejde, ale ať tedy počítám, že v pondělí už půjdu.. Ptal jsem se na to už v té sanitce, té sestřičky, co tam se mnou vzadu seděla, jestli mě pak odvezou domů, a říkali, že to neví, že to záleží na té nemocnici...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.