Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslava narozenin

Od: michelinne odpovědí: 6 změna:
Zdravim,mam takovy problem.
Pristi tyden mam v planu udelat oslavu 17. tych narozenin, vzhledem k tomu ze nejsem nejakej extra "parmen" typ jsem zvolil mensi hospudku v centru Prahy, kde mam pozitivni zkusenost s nalejvanim alkoholu. Pro moralisty - nechceme se opit, jen dat pivko nebo dve. Pozval jsem 8 kamaradů + 2 kamaradky, vetsina lidi se mezi sebou ani nezna.
Vzhledem k tomu, ze tam budou i lidi z intru jsem oslavu naplánoval na středu, takze nejake dlouhe ponocovani nepripada v uvahu, videl bych to tak od 6,7 do max. 10. Mám několik starostí a budu rád, když mi poradíte nebo mé (mozna zbytecne) obavy rozptylite:
1) Snazil jsem se pozvat vzdy dve "dvojice", ktere se budou bavit hlavne mezi sebou - abych se mohl bavit se vsemi a nemusel mit spatny pocit z toho, ze nekdo bude "sedet sam". Bohuzel, kamaradka co je tam z intru a je dost malo prubojna (introvertni) tam nikoho mit nebude, nabizel jsem ji ze muze vzit nekoho sebou, aby se citila dobre ale odmitla, ze ani nema koho. Po kapce alkoholu se treba uvolni.
2) Bojim se, aby to nebyla jen "nudna" oslava, doufam ze bude sranda, ze ty lidj si nejakym zpusobem sednou. Napadlo me vzit nejakou hru, co bude zabavna, nebude trivialni (detska) a bavila by vetsinu. Napadli me aktivity, ale hrat v hospode aktivity... Nevim, co si o tom myslite, mate nejakej napad?
3) Co se tyce placeni, jsem chudy student (:D ), myslite ze neni faux pas kdyz budu platit vsem prvni piti (napr. morgana s colou) jako peritiv + jidlo (chipsy, tycinky..? Vic tam nemaji :D )
4) Nejakej hodne neformalni proslov jakoze spis podekovani ve stylu "Tak jsem rád že jsme se tu sešli, jsem rad že vás tu muzu mit vsechny pohromade" nebo se to nehodí?
Jestli mate nejake dalsi tipy sem s nima! :) děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Oslavte se svoji rodinou, nebo s dívkou. To úplně stačí.

Pokud jinak nedáte, tak bych nevolila hospodu, ale byt. Případně oslavila až 18. narozeniny.

Spíš mě to připadá, že si chcete něco dokázat.

Ale jestli jste to již lidem nadhodil, tak nemůžete z toho vycouvat.

danys*
hodnocení

1x
Udělal bych to tak,ze se domluvite,ze zajdete na pivo které si každý normálně hradí dam a ty dáš během večera nějaký panaky tvrdyho.
Proč by si mel něco dokazovat?! Představa tazatelovi oslavy mi přijde velice rozumná, žádná divočina..

hodnocení

1x

Také zdravím. Pokud máte zjištěno, že vám v té hospůdce nalijí alkohol, i když vám ještě není 18 (to je věc hostinského) pak bych vynechala složitý proslov, jen –díky, že jste přišli se mnou oslavit narozeniny a připijte si s ostatními. Hrát můžete třeba i karty, nebo někde bývají i šipky. Ale já věřím, že se budete bavit i bez toho dobře. Zvlášť pokud se navzájem lidé neznají. Je to dobrá příležitost k seznámení se s ostatními a popovídání si. Tak ať se oslava vydaří a vše nejlepší přeji!

hodnocení

1x

"Pokud je úmyslné podání alkoholu nezletilé osobě prokázáno číšníkovi, hrozí mu pokuta do výše pěti tisíc korun a zákaz činnosti na jeden rok. V případě, že se tento úmysl prokáže provozovateli podniku, pak může dostat pokutu do 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky," uvedl vysočinský policejní mluvčí Martin Dušek.

Nechci moralizovat, jen si nejsem jistý, že tohle bude nějaký hostinský kvůli Vám riskovat. Takže se v té hospodě nejdřív zeptejte. On je rozdíl, když Vám nalejí jedno pivo, když jdete náhodou kolem, nebo když tam bude sedět a pít deset lidí několik hodin.

hodnocení

1x

Tak já budu mít letos šedesát, ale takhle gigantickou oslavu neplánuji. Ale nejsem slavící typ. Jinak se domnívám, že pokud někoho zvu na oslavu, musím mu zaplatit všechno. Jsem ze staré školy a toto považuji za automatické. Mnohokrát jsem od mladších slyšel, když jsem někde zaplatil, že na to nejsou zvyklí, že si každý dnes platí sám. Pro mě nepředstavitelné a v podstatě neslušné.

Nic neplánuj dopředu, nech tomu volný průběh. Alespoň podle mě byla ta nejlepší setkání s přáteli ta, která vůbec neměla žádný plán a přípravu.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. S takovým posezením nemám moc potíže, piji málokdy, ale pobavit se umím i tak. V hospě aktivity nebo podobné hry neprojdou, sami jsme chtěli v dubnu při oslavě trojích narozenin něco podobného zorganizovat, ale nepřišli jsme na reálný plán, jak to v plné hospodě udělat. Tak max. karty. Každého příchozího bych osobně uvítala a seznámila s ostatními, nemusí si nutně všichni podávat ruce, snačí říct "ahoj, lidi, to je pavel, to je david, jirka, aleš..." :)

Bojíš se, že to bude nuda, to je bohužel na lidech, je to risk. Buď si sednou, anebo se budou nudit. Co se placení týče, dneska málokdo předpokládá, krom domácích oslav, že za všechny v hospodě platí ten, kdo akci sezval. Jeden dva drinky klidně, ale platit všechno za všechny, na to má dneska málokdo, navíc student. Nicméně pochybuji, že někoho uvolní alkohol, pokud vám ještě není 18.

Na proslov se vykašli, poděkování a přání, ať se všichni dobře baví, bohatě stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]