Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NHA/ spermicidni gely/cipky

Od: pavel356 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
přítelkyně že zdravotních důvodů nemůže užívat HA. Mě by zajímalo jak je to se spermicidnimi prostředky a jaké s nimi máte zkušenosti? Zda je lepší gel/krem nebo čípek? A jestli vlastně můžu případně ejakulovat do přítelkyně? Nebo případně ven a pokračovat aniž by došlo k oplodnění. Něco málo jsem si už přečetl, ale na tyto otázky jsem nikde odpovědi nenašel. Je mi jasné, že jako každá antikoncepce ani toto není 100%, ale s prezervativem je sex takový ochuzeny a hlavně po ejakulaci nemůžeme případně pokračovat, jelikož je penis ochably a chvilku trvá než se opět postaví a bohužel během této chvíle spíše s kondomu vypadne. Navíc přeci jen je už použití a to taky není nejpříjemnější a nasazovat nový nemá smysl. Dřív jsem toto nemusel řešit, ale teď bych se rád dozvěděl něco víc o alternativach. Jen aby nedošlo k nechtenemu početí.
Ještě bych rád věděl jaké přípravky se vám osvědčili a případně kde je pořídit?
Děkuji za odpovědi a rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Ucinnost neni nijak valna. Mrknete se po antikoncepcnim krouzku.
pavel355
hodnocení

Jak už jsem psal přítelkyně nemůže užívat HA kvůli srazlivosti krve
paw*
Nejsem doktor, nepsal jste duvod nemozbosti uzivani. Nuvaring ma o dost mensi davky hormonu. Ale kdyz je to takto postavene a chce mit jistotu, tak bud kondom, najit si jinou nebo soulozit jinam. Ucinnost gelu je pomerne mala (v porovnani s HA a kondomem).

jamd
hodnocení

0x

ja uz dlouho uvazuji o koupi a pouzivani Pharmatexu -globule. bouzel nemam jeste vyzkouseno, tak nemohu napsat zkusenosti. ale myslim, ze globule jsou lepsi nez treba krem. ovsem neriskovala bych pouzivani globuli bez kondomu.

pavel356
hodnocení

Taky jsem teď našel tento výrobek a celkem i hodně pozitivních ohlasů. Někdo si u krému stěžoval na svědění a u čípku zase na neprakticnost (musí se počkat než se rozpustí) až pote lze provést styk, krém stačí nanest a lze ihned pote. Což mi přijde lepší, dá se stalo zachovat trocha té spontannosti .

pesar? A taky alespoň orientační výpočet plodných/neplodných dnů

hodnocení

0x

Sice to snižuje pravděpodobnost, ale není to žádná sláva a na ejakulaci "dovnitř" raději zapomeňte. Vzhledem k tomu, že mám s takovou situací také zkušenost tak je to bohužel tak, že jediná použitelná možnost je právě ten zmiňovaný kondom...

martinaa*
hodnocení

0x

Nuvarig mám nyní a obsahuje hormony, takže tudy cesta nevede. Rok jsem užívala Pharmatex globule, gel strašně tekl a bylo ho potřeba větší množtví. Byla to otrava, chutnaly hnusně, se zaváděním se muselo čekat pět minut, než učinkovaly, dvě hodiny před a po se nesmělo použít mýdlo, nejen na pohlavní orgány, ale před sexem ani na ruce, aby při osahávání jistých partií nebyl narušený účinek globulí.

Pro přítelkyni by byl vhodný pesar, ať o něm něco zjistí. Má sice o nějaké procento slabší účinnost, ale v kombinaci se spermicidním gelem je to pohoda.

ali*
hodnocení

0x

v posledni dobe se nam stalo, ze kondom dost casto praskl uz pri samotnem nasazovani, nevim jestli je to spatnou manipulaci?! Ale kdybych otehotnela, tak by to byl dost velky pruser :), takze taky uvazuji o pouzivani kremu nebo glubuli hlavne jako takovou "druhou ochranu" :)

pb®
hodnocení

0x
Pharmatex krém byl v pohodě. Sice to chce trochu plánování, jako neholit se těsně před, nestřídat orální sex a koitus, připravit si krém do dávkovače předem, ale jinak spokojenost na obou stranách. Co takhle nehormonální děložní tělísko?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]