Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ebay - 30 kč - nepochopim

Od: eabak odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

dovedu pochopit hodně, opravdu hodně věcí (samozřejmě jich i hodně nechápu) :-D, ale co nedovedu pochopit je jedna z věcí na Ebay.

Jak tam někdo z Číny může něco prodávat za 28 Kč včetně dopravy? Do obchodu dělám, rozumím v tomhle ohledu hodně věcem, ale tohle mi fakt hlava nebere. Dejme tomu, že to vyrábí čínan v nelidských podmínkách a dokáže to vyrovit za 0,2 Kč, OK...dejme tomu, že 0,2Kč mu stačí a víme houby kolik tam stojí chleba...

Ale přece jen konečná Česká pošta v ČR mu sežere cca 80 Kč a je v 50 Kč v mínusu... a kde je doprava mezitím?

Kdo to dotuje? Jak to může fungovat?

Děkuji za vysvětlení

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Poštu dotuje čínská republika. Je to právě kvůli rozvoji ekonomiky.

Pochopitelně lze objednat zboží, které bude doručeno rychle například společností DHL, ale tady už poštovné hradíš.

hk
hodnocení

0x

Dejte link na konkrétní zboží.

Link není potřeba, je tam toho tolik, že to stačí vzít namátkou.

mot
hodnocení

0x
Presne tak, deti vyrobi, cinska vlada zadotuje postovny...

stonek*
hodnocení

0x

Podle mě maji ty čínský speditéři takový objemy zásilek, že si mužou diktovat podmínky na hraně rentability. V ceně zboží se jedná o tu nejlevnější dopravu, pošta někdy ani nenapíše papír o uložení, protože je to obyč. psaní.

eabak
hodnocení

Dotuje to Čínská vláda...ok, teď už tomu rozumím...díky ;)

rv*

A teď byste se měl zeptat, z čeho že to ta čínská vláda dotuje? Protože se dozvíte, že dotuje všechno, což není možné. Musí vyrábět, nebo mít něco, co prodává s vysokým ziskem a z tohoto zisku teprve dotovat to ztrátové.

ctenar*

Čínská měna je úmyslně podhodnocena. V převodech na yuan musí tedy mít vláda velký zisk.

Aha, prodají to pod cenou a tím vydělají ..

rv*

Takže nakupují draze suroviny a technologie, aby mohli levně vyvážet. To jsou ale pěkní hlupáci, co?

aliexpress
hodnocení

0x

Deset Kč i s poštovným. Užitečná věc

aliexpress.com/...

Jo a hlavně jsou v tom dvě baterie které se sólo prodávají za 10 Kč :) Co se těch dotací na rozvoj týče, asi je to nějak časově omezené protože znám už pár obchodů kde jsem nakupoval s FreeShipping a dneska už poštovné mají.
ctenar*

Nepochopil jsem, jestli píšeš, že tam ty baterie už jsou nebo ne. Protože nejsou.

Ebay - 30 kč - nepochopim
já ten popis nestudoval až tak důkladně. Když tenhle prodejce baterie nemá v ceně tak jiný je tam mít může. A kdyby ne, tak platíčko 10 ks se u techhle drobných knoflíkovek sežene pod dolar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]