Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu nárokovat náhradu škody?

Od: josefin2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

včera jsem byl nakoupit v Albertu a jak jsou při vstupu ty ,,lítačky" tak mě jedna udežila do hodinek a v důsledku tohoto úderu mi prasklo sklíčko na hodinkách. Zjistil jsem to až dnes ráno. Je nějaká šance, že bych mohl dostat peníze za opravu od společnosti Ahold? Jedná se o hodinky Festina, takže oprava bude minimálně za 2k. Na záznamu to musí být jasně vidět, jak mě ta prána šlehla přes ruku...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Za 2000Kč Vám poskytnu školení "jak procházet dveřmi s hodinkami na rukou".

Vzhledem k tomu, že tyto "dveře" jsou v prodejnách používány již mnoho let a každý z nás jimi (s hodinkami na ruce) prošel již mnohokrát, nevím na jakém základě si chcete co nárokovat.

Tedy mne osobně by hanba fackovala, kdybych se měl např. soudit s obcí, že jsem v zimě spadl na chodníku a zlomil si nohu.

Ale asi je jiná doba.

asd1

jj

To je skoro jako letos jedna starostka vymáhá náhradu škody / poškození cizí věci za podfiknutí májky hochama ze sousední vesnice.. Nevim jestli se smát nebo brečet. Celostátní ostuda že neuhlídali májku... Asi je fakt jiná doba. Příští roku budou Velikonoce plné násilí :-D

Tohle je zase celostátní ostuda že neumí projít dveřma.

Vymáhat odškodné za vlastní neschopnost... :-D

hodnocení

0x
Určitě bych je dal k soudu a žádal tak 250.000 Kč. Šance je veliká!

Nárokovat náhradu škody samozřejmě můžete. Musíte prokázat, že k poškození hodinek došlo právě tam, že dveře měly nějakou poruchu a chovaly se nepředvídatelně. Odpovědí bude zaobaleně řečeno, že se máte naučit chodit i ve složitých situacích jako jsou dveře.

hodnocení

0x

A co jako má být vidět na záznamu *sok*? Detailní záběr na hodinky před úderem a těsně po něm? Jak dokážete, že to sklíčko nemáte rozbité už týden a že jste tam tu ruku nestrčil schválně? Jak dokážete, že jste s ním někde nepraštil den potom? *bzum* A jak si můžete být vůbec jistý, že vám to udělala ta závora, když jste to zjistil až následující den?

josefin2
hodnocení

Z vašich odpovědí vyplývá, že asi moc šancí nemám. No nedá se nic dělat. Zatáhnu to ze svého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]