Nejste přihlášen/a.
Ahoj můj muž je žárlivý a to docela dost, kde jdu s kým, co sem dělala v práci, s kým se bavím, komu píšu, co si oblékám... kontroluje mi spodní prádlo,sem tam na mě vyrukuje že někoho mám atd..nicméně on mě podvádí! Je to vůbec možné? nevím jestli se smát nebo brečet..v podstatě mě buzeruje za něco co dělá on sám .. je to normální? Prý už je se mnou 12let a připadá si vzhledově na 60let a když se o něj začne zajímat mladší ,,kamarádka,, a jeví o něj zájem tak je prý chlap a je zvědavý kam až holčina zajde.haha jenže je to přesně naopak on jeví zájem ni..Podotýkám manželovi je 29let a máme dvě děti..
Dobrý den.Už máte mít sbaleno...a stěhovat se pryč.I když chápu že máte 2 malé děti,neznáme Vaše sociální poměry proto to nemusí být jednoduché.
Ale všude jinde Vám asi bude lépe než toto.Aby někdo žárlil a sám si hojně užíval..A vrchol ! je že Vám kontroluje spodní prádlo ..co asi tak může kontrolovat.To je strašný.
jsme spolu od mých 16 a jeho 17.let když ukončil školu stěhovala jsem se k němu 300km od mé rodiny s tím že sem přestoupila do 4.ročníku tam. V mých 20letech se nám narodila dcera a o rok později syn takže sem byla 6 let doma s dětmi,jelikož dcera je nemocná 1.stupeň péče jsem i nadále doma s tím že na plný úvazek nastoupit nemohu kvůli dceři a manželovu zaměstání což se propojuje.Takže docházím na brigádu se kterou mi zaměstnavatel vyšel vstříc,..Kromě dětí (syn má epilepsii pro změnu) se starám o domácnost a manžela.Nikam nechodím a nikdy sem nebyla vždy s manželem a pokaždé byl problém..Zdali sem atraktivní 163cm/50kg lidé tvrdí že pěkná sem...ale nejsem žádná koketa vždy sem ctila svéhu muže a nevěra je mi cizí..právě proto nechápu jak mě manžel může obvinovat z něčeho co dělá on sám..
Samozřejmě, že musí žárlit a kontrolovat Vás. Vždyť spolu chodíte od 16ti let, zřejmě byl Váš první.
Co kdybyste chtěla poznat a ukusit někoho a něco jiného?
Co jste mohla, to jste zkazila, tak mladá a hned se za ním odstěhovat!
Ženská, Vy jste si nic neužila, nepoznala jiné povahy. Potom píšete sem, jestli je normální, aby Vám muž kontroloval kalhotky. Mě toto udělat, měl by je omotané okolo krku a pověšenej v průvanu. /přeháním/.
Radu Vám nedám, protože máte malé, nemocné děti, jste i na něm finančně závislá, bez podpory Vaší nejbližší rodiny. Ať zůstanete, nebo odejdete, vždy to bude pro Vás těžké. Odchodem, rozvodem přijdou jiné, nové problémy.
Jediné, co mě napadá, zkuste manželskou a přemanželskou poradnu.
A vše, co manžel na Vás bude zkoušet, obraťte v žert, pokud to umíte, nedejte najevo, že máte strach, neomlouvejte se, neospravedlňujte, nevyvracejte jeho podezření. Naopak, buďte si jistá, mějte sebedůvěru, chovejte se jako rovnocenný partner.
... a otázka zní jak? Mám se smát nebo brečet? Jistěže brečet, já bych s takovým chlapem nebyla. Jestli je to normální? Jistěže ne.
Pan manžel je charakterově trochu pokřivený.
Já bych nastavil férovou, ale tvrdou reciprocitu, přesně evidovanu v nějaké excel tabulce visící na magnetu na lednici a vzájemně si podepisovanou v příslušném sloupečku vždy třeba v neděli večer, ať v tom nemáte procesní chaos.
Tj. souložils milý choti minulý týden někde externě? Tak příští tejden je řada na mě s kamarádem Karlem, je to dobrej sympatickej člověk, a buď rád, milý manželi, že ti trochu helfne s tou tíží naší manželské soulože...však jistě dobře znáš přísloví, drahý choti, které praví: Kdo oře pole mé, je přítel můj, neb chrání pluhu mého, pro pole jiná...
Dobrý den, žárlivý a zároveň nevěrný je kombinace zralá "na parohy". Tedy, vyhovět jeho podezření a naplnit ho. Jinak, zřejmě si Váš manžel myslí, že jste jeho majetek a tak se chová takto majetnicky. Sebevědomí zřejmě také vázne, tak ztrácí jistotu (kterou stejně nikdy nemá). Ovšem, nevím mnoho o Vás, tak jste možná atraktivní, koketní a s pány to umíte - což většinou manželé neradi vidí (neb jsou nepřející a nechtějí se dělit). Zdravím!
doplněno 06.05.16 07:34:marie - děkuji Vám za upřesnění. No, máte to těžké. Já si rozchod netroufám radit, protože vrátit se zřejmě nemáte kam a manžela potřebujete, aby nosil výplatu. Takže, dobrou radu přenechám zkušenějším.
doplněno 06.05.16 13:26:marie - dobře si přečtěte, co napsal rádce @danys a o tom uvažujte. Jestli budete hnána pouze touhou po pomstě, tak to nedopadne dobře. Ostatně, mstít se můžete i později přes děti (jak to dělá dost žen) a manžel je třeba už neuvidí (což neschvaluji, ale je to běžné).
Marie, to všechno není o tom, jaká jste nebo jestli jste věrná. Všechno je v jeho hlavě. To, co popisujete, to jsem také zažila. Podezřívání, osočování, kravály, řešení po nocích, kravály. A já byla věrná jak Džulbars. Bylo to strašné! Jen tenkrát se nevědělo, že je to patologická porucha chování. seznamte.se/...
Marně jsem se obhajovala, marně prosila a vysvětlovala, že mě uráží, že ze mně dělá děvku. Rozhodla jsem se, protože ještě pil a byl agresívní, že končím. A víte co? S kolegy jsem se jednou "lízla"a "zapomněla se". Přišla jsem ráno, bradu odřenoiu od vousů. On řval jen chvilku, nezapírala jsem, ale on pravil, že mi nevěří. A co bylo ještě horší, že mi odpouští. Bylo mi to lhostejné a vlastně jsem to ani nechtěla. A příšla hrůza, padl ne kolena, plakal a prosil. Šílené, šílené, ještě šílenější!
Vaše situace je strašná! Jste finančně na něm závistá, s dětmi. Jestli něco vymyslíte, utíkejte, ale raději ho pakujte z baráku ven. Věřte, že lepší to nebude. Nikdy!
Pohanko, to teda máte pravdu. Uvědomuji si, že mi to zůstalo. Když na mě někdo řve, ten člověk mi příjde směšný. A čím více řve, tím je srandovnější. Většinou se začnu usmívat, nebo smát. Se divím, že mě ještě někdo nezabil
a o to jde se rozvedu a vše mu projde, chtěla bych mu to vrátit i s úrokama taky s ním sem 12 let a nenaháním nikde jinde !
ale nechtěla bych mu to vracet stejným způsobem nejsem on! jen ho prostě nějak setřít aby opravdu aspon trochu litoval,odchod silně zvažuji problém je v dětech ty tátu totiž zbožňují
pohanka: nic proti vašemu názoru, ale pokud byste se takto zachovala na místě tazatelky, tak to smekám a zároveň nevěřícně kroutím hlavou. Ono trochu té hrdosti nikdy neškodí dámy..
Ono to ze začátku vypadá docela přirozeně. Muž má zájem o svoje děvče a jí to lichotí, jakou má péči. Jenomže pak začne přituhovat, péče je vtíravější a žena si to ani neuvědomí. A když prozře, tak je jako v tomto případě pozdě. Manžel si myslí, že ji má jistou a může si k ní dovolit cokoliv.
Je to mnohdy chyba té ženy, kam ustoupí, co si nechá líbit.
Jinak, pokud se bavím s protějškem, tak formou rozhovoru, řeknu spontáně, co se mě ten den stalo, koho jsem potkala, jaké mám z toho pocity apod.. Ale pokud partner začne výslech, to přece žena musí poznat a musí jí zablikat výstražné světýlko.
Preferuji svobodu, ale při dětech to je trochu nemožné, teprve když se děti osamostatní, může si žena a muž splnit přání, která dříve nebyla možná. Cestování, koníčky, věnování se sobě.
Marii čeká ještě dlouhá cesta životem a měla by se zachovat tak, aby neměla později výčitky svědomí.
Rozvodem vezmete dětem tátu. I on je v jejich životě důležitý, nikdo jej nenahradí.
Nastavte pravidla, řekněte si večer místo televize, co se Vám nelíbí, ať zpytuje svědomí, jestli si myslí, že jeho chování je v běžné rodině normální. Ptejte se, co chce, jaké má plány, jak si představuje další život. Nadhoťe i svoji vlastní nespokojenost, ale že to chcete změnit. Dejte si více takových večerů, probírejte různé varianty, navrhněte slovo, které když vyřknete, tak by měl manžel zastavit a uvědomit si, že něco v jeho chování k Vám, není v pořádku.
Komunikujte. Žádné řvaní, ale diskuze. Jestli je jí ovšem schopen.
Pokud byste zvažovala nevěru na oplátku, nedělejte, toho tak nějak nejsem zastáncem. Někdy psychická kocovina je horší, než ta po bujarém večírku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.