Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jeden klient jakožto právnická osoba - družstvo má DIČ s předčíslím ve tvaru YYY-XXXXXXXX. Nevíte někdo co je to zač? Jelikož zajišťuji pro klienta provoz webu, potřebuji registrovat webhosting, ale systém poskytovatele mi toto DIČ nechce vzít.
Registr plátců (zde adisreg.mfcr.cz/... mi taky bere pouze tu část bez YYY-. Tak nevím, jestli tam zadaj jen tu část XXXXXXXX. Zároveň ale mám obavy, aby to pak nebyl problém v účetnictví.
Nikdy jsem se s takovým tvarem DIČ nesetkal. Nevíte co je to?
Souhlas s předešlou odpovědí. Je to starší formát, dnes již takový, který se nepoužívá.
Pokud se skutečně DIČO nezměnilo, zadáváte dnes pouze tu část za pomlčkou, např. staré DIČO bylo: 011-1111111 (teď nevím, kolik je tam přesně čísel), takže nyní zadáte pouze formát CZ1111111, čísel před pomlčkou si nevšímáte. Zdůrazňuji, platí to jen v případě, pokud je DIČO stále stejné.
Samozřejmě povinností daných osob je používat již nový formát a všechny podklady upravit, ale u některých společností se lze i nyní setkat s tímto starším formátem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.