Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bossing

Od: kokes* odpovědí: 17 změna:
Ahoj,dělám v gastronomii a furt nás šefka nějak šikanuje,vymýšlí si hlouposti,dělá bordel mezi směnamy,atd...je toho hodně!Už mám toho dost!Jsem tam tři roky a za tu dobu se tam vystřídalo asi 6 kuchařů a 5 číšníků...už ani nemůže někoho najít,jak je známá ve svém okolí...chci taky skončit,ale vím,že je tam dvouměsíční výpověd..nevím zda to dám,jsem na pokraji zhroucení :(o rozvázání smlouvy na dohodu to neklapne!už jsem to zkoušel.Co mám dělat?lidi pomožte...(mám možnost jít hned do nového zaměstnání).Nechci odejít a dostat 55...jinak mám docela problémy s nohami,mám pohrozit jít marodit?jak by jste se zachovali Vy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Kdybych nebyla spokojená v zaměstnání, dala bych výpověď a dodržela bych výpovědní lhůtu tak, jak ukládá zákon. Kdybych měla opravdu zdravotní potíže, navštívila bych lékaře...Ale rozhodně bych ničím zaměstnavateli nehrozila. Váš odchod ze zaměstnání to neurychlí a pokud budete marodit, tak stejně do nového zaměstnání nastoupit nebudete moci. Zkuste promluvit se svým budoucím zaměstnavatelem, přece i ten ví, že při výpovědi se musí dodržet výpovědní lhůta, jestli-že Váš zaměstnavatel nechce přistoupit na dohodu o rozvázání pracovního poměru. Pokud o Vás stojí, pak by to měl pochopit a počítat s tím. Nedoporučuji přestat chodit do zaměstnání. Zaměstnavatel by to mohl vyhodnotit jako hrubé porušení pracovní kázně a mohl by po Vás vymáhat škodu pokud mu svým nezodpovědným přístupem nějakou způsobíte. To je třeba si rozmyslet..

pohanka*
hodnocení

3x

Nevíte, o čem je bossing. To, že se v práci střídají zaměstnanci, to neřešte, soustřeďte se na sebe.

Normálně pracujte a máte týden, 14 dní, abyste sepsala normální, běžnou výpověď, bez uvedení důvodu s odevzáním dříve, než ke konci měsíce. Posledního července jste volná, před tím si vyberete dovolenou. A myslím si, že velice dobře okamžitě seženete novou práci. Pořád to je turistická sezona a nabídek práce v gastronomii pro zapracovanou sílu, je plno. I Vy si dejte inzerát, že nástup bude od 1. srpna /pondělí/, určitě se ozvou firmy, kterým bude stačit i tento termín.

Nemusíte se hroutit, ty necelé tři měsíce uběhnou rychle. Syn pracuje v polygrafické firmě, má také naplánované směny, ale když někdo vypadne a je potřeba zastoupit na jeho směnu, tak jde. Stroje se zastavit nesmí /nepřetržitý provoz - noční/. Takže jsou povolání, kde to je ještě horší.

Proč byste měla dostávat paragraf 55? Není důvod, pokud byste ovšem přestala chodit do práce. Spíš si myslím, že Vás láká nová, třeba výhodnější práce, která Vám uteče. Neřešte vše horké. Možná, že Vás od srpna bude čekat práce, se kterou budete víc než spokojená. Nezůstávejte tam, kde je vedení nefunkční a špatně zvládá svojí práci.

Kapka radí dobře, domluvit se s novým zam., ať na Vás počká.

kokes*
hodnocení

děkuju,tak bossing trochu je.Vyhrožuje že nic neděláme,protože kouká na nás přes kamery,dělá peklo mezi směnami,furt říká,že jedna pomlouvá druho,atd...když se hádáme má hroznou radost,furt na nás něco zkouší,že třeba to se stratilo,to jsme snědli,atd :(jako ona je příšerná,platí minimální mzdu a ještě nás i okrádá i dýška,che třeba půlku zato,že umyje tři hrnky...

danys*
Víte co je bossing? Nepouzivejte cizí termity,když jim nerozumite.
Kdo tam tomu sefuje? Vy nebo šéf? Tak se podle toho zaridte
kokes*
hodnocení

rozumim, nerozumim chtěl bych vidět Vás na mojem místě :(

jitkak*
hodnocení

2x

Ahoj Kokes, není nic horšího než "trotl" na vedoucí pozici...s nechutí a stresem chodit do práce. Já si něčím podobným prošla! Vyhrožování, ponižování a dělání rozdílů mezi zaměstnanci je již forma Bossingu. Já si napsala žádost o radu na MPSV (samozřejmě jsem neuváděla ani firmu ani jmého dotyčného rádoby Bosse-nechtěla jsem poškodit společnost, kvůli člověku, který nezvládal vedoucí pozici). Doporučili mi inspekci práce. Tu nakonec nebylo třeba kontaktovat, protože se jeho útoky začaly stupňovat...na hodinu letěl!

Řešila bych to asi opravdu tak...pohrozit tou hygienou, SZPI...pokud Vám tu dohodu nepodepíše ihned. Nenechat si kálet na hlavu...všichni jsme lidé, i když někdo jako podřízený, někdo jako nadřízený, máme stejná práva! Pokud by jste odešel ihned bez té dohody, opravdu by po Vás mohla chtít uhradit finanční újmu s tím spojenou.

Držím palce ať to co nejrychleji vyřešíte, protože stresy z práce se podepisují i na rodině a blízkých. *stop*

Já mám nyní šéfa s velkým "Š" a smekáním klobouku dolů. Ostatní tajtrlíci, co si hrají na vedoucího, by se měly toho co učit, jak se chovat k podřízeným! Z mého hlediska by lidé na vedoucích pozicích měli dělat psychotesty. *smich*

kokes*
hodnocení

Děkuju za podporu !

martinaa*
hodnocení

1x

Neděláte náhodou u Znojma? Máme tu v okolí jendo zařízení, které je jak přes kopírák. Vedoucí to zdědila, velká důležitá dáma, co se vyžívá v šikaně zaměstnanců. Téměř každý od ní utekl a průměrně tam lidi vydrží tak půl roku.

kokes*
hodnocení

Dobrý den u Znojma ne...:)asi to je tam podobný :(

hk
hodnocení

0x

Udělejte to tak jak to chodí v hospodě. Prostě ráno řeknu, že ten den jsem tam naposled.

kokes*
hodnocení

..ale co pak ty následeky?

hk

Jaké následky? Máte zajištěnou práci jinde, ne? Tak se tam dohodněte, že nastoupíte. Zřejmě i oni vědí, co je zač vaše šéfová, takže je nepřekvapí, že hodnocení nebudete mít ideální.

Já bych se vůbec s takovou šefkou nepáral. A pokud bude mít nějaké připomínky, pohrozte jí hygienou a berňákem. Téměř každá hospoda je na zavření od hygieny, když ta ví, co kontrolovat.

pohanka*

Pokud neobsadí směnu, může vedení vyčíslit újmu, která podniku vznikla, protože neprodala zboží, nebo musela najmout jinou osobu, aby za ni tuto práci vykonávala. A když se ztráta za den vynásobí počtem dní vedených jako Ačko /neomluvená absence/, tak tazatelka může splakat nad výdělkem.

hk

Vy jste asi nikdy nedělala v hospodě...

pohanka*

Hk: To už je dávno panáčku.

Jsem vyučená servírka u RaJ Praha 8 a dodělávala jsem si si v Poděbradech hotelovku. Pracovala jsem Na Vlachovce a v Kavárně Svět, v Karlíně v Besedě, Na propasti v Jevanech atd.. Bohudík za minulého režimu a tedy vše na smlouvu. Tudíž mám alespoň nějaké roky /43 odpracovaných/ a trošku slušný důchod.

Ale i nyní bych bez smlouvy nepracovala a šla dělat raději něco jiného, do jiného oboru. Tam, kde se s pracovníkem zachází trochu slušně.

kokes*
hodnocení

tak děkuju všem za rady :)

jenda2*
hodnocení

0x

Vám by se určitě "líbil " majitel naší firmy. Např. by vám dal nákres zábradlí ke svařování s dovětkem, aby jste to udělal podle svého v nekótovaných rozměrech. Uděláte to a když si to přijde prohlédnout řekne, proč jste to udal takto a ne takto. Odpovíte, že vám dal volnou ruku. Zamyslí se a řekne, jestli to máte písemně, protože nic takového neřekl.

Nebo mu zavoláte, že vám na jeho nákresu něco nesedí, řekne vám, že namá čas řešit takové hlouposti. Když mu nezavoláte, řekne vám, proč mu nezavoláte.

Buď je to za A na ránu pěstí, nebo za B na odchod. Za B je správně. Na to má ale nachystanou odpověď, že výpověď nemusí převzít hned, protože má do konce měsíce dost času. Čas plyne a výpověď stále nechce vzít. Týden před koncem měsíce pošlete výpověď poštou doporučeně s dodejkou, nicméně výzva stále leží ve schránce.

Posledního přijde ve 13 hodin, kde že máte ten papír... Je to nový trend - panovnický feudalismus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]