Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná atmosféra v práci

Od: jarosek odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

v práci je to momentálně šílené. podal jsem výpověď a tak jsem dostal 2 měsíční výpovědní lhůtu. našel jsem si novou práci a i přes to, že jsem požádal zaměstanvatele atˇmě pustí dříve s okamžitým ukončením pracovní smlouvy, tak nesouhlasil a výpovědní lhůtu musím dodržet. dělá mi to potíže při nástupu do nového zaměstnaní. vedoucí si mě chce vychutnant píše nesmyslné směny a pořád to mění během týdně i každý den, přitom rozpis směn by měl být psán 14 dní dopředu a nebo aspoň týden před. směny jsou tím pádem nerovnoměrně rozvrženy. tj. někteří zaměstananci chodí do práce 6 dní v týdny, panuje tam špatná atmosféra.dokonce chodí do práce i poranění zaměstanaci, kteří můžou pracovat jen na 50procent

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, dotaz nemáte? No, tak si třeba říkejte každý den: "Mám to za pár." (jako to bylo při buzeraci na vojně). Vy jste na odchodu, tak jde jen o to vydržet zdráv do dalších a lepších dnů. Zdravím!

majsterjoe*
hodnocení

1x

Jaká je šance, že tě přijme nový zaměstnavatel i kdybys současné pracoviště opustil tzv. na hodinu? Vezme tě? Domluzv se sním, a nech se prostě sprostě ze současné pozice vyhodit.

Nedoporučuji. Je-li současný zaměstnavatel svině, vytáhne určitě nějakou škodu, kterou svým náhlým odchodem způsobil.

jindra7

Také me to napadlo.

pip
hodnocení

1x

Vše je o lidské hlouposti.Proč si nestěžují na inspektorátu bezpečnosti práce,živnostenském ůřadě?Třeba i anonymně?Když lidé budou držet hubu tak hajzlíci si budou dovolovat stále více.Když je zaměstnavatel mizera,tak se hodte marod.Nic jiného nezaslouží.Marodění se počítá do výpovědní lhůty stejně,jako když chodíte do práce

fex
hodnocení

0x

Nebolí tě náhodou v krku? Nebo záda?

pt®
hodnocení

0x

Kdyby Vám pak dal paragraf 53, a nový zaměstnavatel Vás nezaměstnal, tak ani na ÚP nebudete brát ani halíř. jedině tu výpovědní lhůtu promarodit z důvodů stresu a depresí. Dobře radí "kovis".

iz*

Zákaz výpovědi v /... (ZP, § 53)

s popisovanou situací nijak nesouvisí.

Nemínila jste okamžité zrušení /... (ZP, § 55, odst. 1 písm. b)?

pt®

Mínila jsem promarodit tu 2 měsíční výpovědní lhůtu, kterou mu dal zaměstnavatel, pokud má zdravotní problémy, stres a deprese.

hennessy
1. 2 měsíční výpovědní lhůtu "dává" zákon,
2. radit, aby někdo zneužíval náš zdravotní systém, není zrovna morální.

lucie*
hodnocení

0x

...*smich*neděláte tady kousek od nás?to je úplně stejné.S některýma se prostě nedohodnete a nám dal možnost,ať si najdem náhradu a i když jsme ji horko těžko našli,tak pánovi slíbil o hodně menší plat,takže pán to odmítl a museli jsem vydržet do konce výpovědní lhůty.Prostě vstřícnost nůlová,spíš jen pomstychtivost a přitom nechápeme proč,o žádné újmy nepřišli.Vydržet a jít pryč.

Pokud chodí někteří poranění,dobře jim tak.Jestli se jim to stalo v práci a netrvali na pracovním úrazu s řádným zápise a prošetření,tak se patrně dohodli se zaměstnavatelem a pracují dál jako by nic.Takže dobře im tak.

doplněno 05.05.16 12:37:

...a určitě nedoporučuji se nechat vyhodit na hodinu.Buď Vám to zapíše aměstnavatel jako "ačko"a bude to dělat špatný dojem na budoucího zaměstnavatele a nebo taky může žádat náhradu škody(za vaše cílené jednání s úmyslem) pokud nepříjdete nebo se necháte vyhodit na hodinu.

jenda2*
hodnocení

0x

Jste ve výpovědi. Pracujte max 8 hodin přesčas a odvolejte se na zákoník práce. Tedy 40 hodin týdně+ 8. Prémie vám stejně nedá tak ho s úsměvem pošlete do rekta.

hancule*
hodnocení

0x

Ono se to dobře radí,abyste byl radikální...mám zkušenost,že to není dobře,nikdy nevíte,kdo koho zná,kdo koho je příbuzný,uvláště,když máte novou práci ve stejném městě jako tu současnou...vydržte,říkejte si,že to máte za pár,ale radím - buďte velmi obezřetný,pokud je současný šéfík-sviňucha,může ,ušít, něco nehezkého...přemýšlejte,jestli máte všechno v pořádku,nenechte se svést k revoltě,dobráky,ani bych neodporovala a neoháněla se zákoníkem - víte dobře,že na to stejně nikdo nehraje... v duchu se usmějte a řekněte si ,stříhám metr, ..vyhazovat se nenechte - u nového šéfa to nebude mít dobrý zvuk-řekne si,že to uděláte i u něj,stejně tak s maroděním - to nikdo-žádný zaměstnavatel-nemá rád.Vydržet!

jenda2*

Já radím být radikální, protože právě mám přesně ten sám případ a to ještě ani netušíte, jaký je můš šéf parchant. Nezaplatil mi za poslední 2 roky přes tisíc hodin přesčasů, některým zaměstnancům za 8 let i přes 3000 hodin. Přesčasy strhával do jeho tzv. fondu přesčasových hodin, na výplatní pásce nikdy neuvedl skutečně odpracované hodiny.

Radím ohánět se zákoníkem práce a přesně podle něj jednat. Čecháčkovská hrdost zpoza postele je k ničemu.

K čemu by pak byl zákon, když bych se jej bál dodržovat? Proč radíte takové nesmysly? On se má chovat podle zákona a zaměstnavatel ne? To nemyslíte vážně.

Jednejte podle zákona a nic nemůžete udělat špatně. Kdo se ponižuje, nikdy s tím neskončí !

piplal

Správně.Neskončí ta verbež,dokud si na ně lidi nebudou stěžovat na příslušných úřadech,třeba i anonmně.Nejlépe se sebrat a jít si kolektivně stěžovat na inspektorát bezpečnosti práce,živnostenský úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]