Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji uz 12let v jedné firme, a nyni mám jit pracovat do zahranici za lepsi penize vetsi ale v práci me nechtej pustit.Smlouvu uz mám v zahranici a mám nastoupit, ale v práci mi rekli dvoumesicni vypoved.Nechtej me pustit a dva mesice tam na mě nikdo čekat nebude v zahranici.Co delat?mám rozvazat pracovni pomer dohodou?
Dobrý den. S rozvázáním pracovního poměru dohodou by musely souhlasit obě strany. Zaměstnavatel by tedy musel na dohodu přistoupit. Pokud to udělat nechce (není to jeho povinnost) pak Vám nezbyde nic jiného, než podat výpověď a dodržet výpovědní lhůtu 2 měsíce. Pokud byste přestal chodit do práce, pak by mohl Váš zaměstnavatel vyhodnotit Vaše chování jako hrubé porušení pracovní kázně a mohl by po Vás požadovat náhradu škody, pokud mu nějakou svým chováním způsobíte. Takže tento postup nedoporučuji. Zkuste se se zaměstnavatelem na rozvázvázání prac. poměru dohodnout, pak by pracovní poměr skončil ke dni na kterém se spolu domluvíte. Zajděte za ním a promluvte si s ním.
Když nechtějí, asi se nechtějí dohodnout, takže dohoda padá. Buď se domluvíte, nebo prostě do práce nepřijdete - no a když to takto šéfovi přednesete, může jedině napsat výpověď ze strany zaměstnavatele pro nesplnění smlouvy...
Já měl podobný problém kvůli hajzlíkovi - jenže to byl malý pán, šel jsem rovnou za personálním náměstkem a ten mi to podepsal dohodou.
V zahraničí budou chtít náš zápočtový list? Já mám stejný problém. Zaměstnavatel se cukl a nepustil mě. Původně nechtěl převzít ani výpověď, kterou jsem musel posla poštou doporučeně s dodejkou. Dělám všechny nejblbější práce i ty nikdo jiný neumí, za základní plat bez příplatků. 1 měsíc jsem to vydržel, ale na druhý mám nechopenku pro akutní zánět šlach. Někteří zaměstnavatelé mají dojem, že platí středověk a oni rozhodují o všech věcech.
Jj unás v minulosti odcházeli taky asi 4 kolegové-jednoho pustili ihned ale ostatní 2 měsíce-jen jeden z nich je odpracoval za základ další marodili celé dva měsíce s tím že jeden chodil na "odpolední ke "konkurenci" aby ho prý mistr neviděl,ten však o tom dobře věděl!
Dopručím max přes lékaře a spolu s neschopenkou říci že stejně do práce už nebudete chodit,co je pk pro fi lepší? Ne přes "paragraf" pak by se budoucí zaměstnavatel mohl cukat a nevzít !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.