Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem úředník spadající pod zákon o státní službě (správa sociálního zabezpečení). Pokud by se mi časem naskytla možnost se přestěhovat do jiného města, měla bych samozřejmě zájem pracovat na stejném úřadě na stejném služením místě v novém městě než dojíždět. Jedná se mi o to, jak probíhá výběrové řízení - vím, že musím počkat, až bude zveřejněno výběrové řízení na stejné služební místo (pokud mám zájem pracovat na stejném služebním místě), pak si podám žádost o přijetí do služebního poměru (náležitosti jako zdravotní způsobilost od lékaře, doklad o vzdělání, výpis z rejstříku trestů...bych už dokládat nemusela, protože toto již má můj zaměstnavatel ve služením spise). A pak mě pozvou spolu s dalšími uchazeči "zvenku" na výběrové řízení?
Je v tom trochu zmatek, nikdo nezná přesné znění. Děkuji předem za odpověď.
Já mám informace, že do státní správy se dělají nejprve výběrové řízení uzavřené, to je přesun z jednoho úřadu na druhý, a až když se nikdo nenajde, nebo když to spěchá, udělá se výběrové řízení otevřené.
Vy se můžete hlásit i do toho uzavřeného, o tom se člověk co nepracuje ve státní správě nedozví.
On v tom nemá asi nikdo jasno, já jsem se nedávno ptala na ÚP, chtěla jsem tam nastoupit ,v SS nepracuji, paní vedoucí mi řekla,že je to uzavřené VŘ.
Pokud by vás poslali znova do výběrového řízení, tak musíte splňovat i vzdělání, předtím šlo přesunout člověka bez maturity, teď už to snad nepůjde a SS se vyčístí od trafikántských manželek
Pokud opravdu vyhodí ty nevzdělané úředníky, což doufám, že ano, (strážník MP musí také mít maturu) tak bude o vzdělané lidi velká poptávka
Aha, díky za odpověď. Já myslela, že takhle se to aplikovalo před 1.7.2015 -tedy před vstupem pod služební zákon. A nyní od 1.7.2015 jsem se domnívala, že už budu muset podat tu zmiňovanou žádost a oni si mě pak pozvou na výběrko spolu s dalšími uchazeči a budu muset projít pohovorem apod.. Vůbec nějak v tom nemám jasno, všechno je nám řečeno jen obecně a nic konkrétně.
aha, díky za info, což o to, vzdělání mám i vyšší než je potřeba na pozici referenta a jednalo by se mi buď o stejnou pozici nebo i o nižší pozici na stejném oddělení, ale v tom jiném městě. tak právě až případně zveřejní výběrové řízení na stejnou pozici (i nižší klidně), tak nechci dělat nějaké kroky, aby pak eventuálně z toho udělali na personálním velké haló a byl z toho problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.