Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GOT: První seriál nebo knihu?

Od: semper odpovědí: 5 změna:

Hra o trůny (Game of Thrones, podle knihy Píseň ledu a ohně) je poslední dobou hodně oblíbená serie. Ráda bych ji taky zkusila, ale netuším odkud mám začít.

Seriál nebo kniha? Poraďte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x
Nejdřív doporučuji shlédnout alespoň první sérii. Pokud zaujme, můžete koupit knihu(y), (alespoň si pak k postavám přiřadíte tváře a vyjde to i levněji - pokud by kniha, jako prvnī koupená, nezaujala).
Jen by mne zajímalo, proč se používají "zkratky"- velká písmena z originálního názvu (WD,GOT...)?
MONA
doplněno 04.05.16 21:52: Díky za vysvětlení, tušila jsem to ☺ Jako seriálový laik v tom mám pak trochu chaos ☺
Co se týká GOT, je seriál téměř totožný s knihou a přestože se v něm střídají příběhy jednotlivých postav (i jedna dějová linie by stačila na samostatný seriál, či knihu), není chaotický. Tak doufám, že se bude líbit
semper
Moc díky za odpověď. A proč se používají zkratky originálních názvů (někdy dokonce z angličtiny, i když to není originál) popravdě netuším. :D
Možná protože většina fan věcí je dělána v angličtině, plus někteří třeba shlíží/čtou sérii dřív než vyjde v češtině. A z těch jsou pak největší fanoušci a jelikož oni o dané sérii mluví pořád používají zkratky. Navíc u většiny sérií to zní v angličtině prostě líp (př. Labyrint: Útěk alias The Maze Runner si nedokážu představit jako LU, je to prostě TMR)
Teda to je můj názor. :)

xy
hodnocení

0x

já se chystám na knihu (půjčit z knihovny teda :)

doplněno 04.05.16 22:15:

no, to je asi fakt, že už by pak člověka film nemusel lákat . Ale když já mám z knihy většinou větší požitek :) a ještě budou pěkně tlusté , ty knihy, jsem koukala

semper
Já asi nakonec zkusím první ten seriál. Zvlášť proto, že jako ne moc velký fanda seriálu bych se k němu nedokopala, kdybych věděla jak skončí.:)
Navíc je u nás v knihovně první díl zrovna půjčený :(

hodnocení

0x

Vidět první sérii seriálu. Přečíst knížky. Další série seriálu nesledovat. Já teda koukám pořád, ale dokážu odlišit knihu od seriálu. Hodně lidem to dělá problém. Seriál se někdy v třetí sérii od knih prakticky oddělil, a teď už je ten děj vlastně úplně jiný (včetně ne/životnosti některých postav).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]