Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém,který ani možná problémem není,ale mám potřebu si to ověřit pro klid na duši.
U zaměstnavetele mi skončil pracovní poměr a poté jsem se přihlásil k evidenci na ÚP. Pracovní poměr mi skončil 6. května,takže jsem ještě v květnu odpracoval 5 dní v rámci pracovního poměru,kdy jsem ještě nebyl v evidenci..Poté jsem vlastně podepsal dohodu s tím samým zaměstnavatelem u kterého jsem byl na pracovní poměr.Pod tou dohodou jsem si samozřejmě vydělal méně než je polovina minimální mzdy,abych nebyl vyřazen z evidence. Nicmémě mě napadla jedna taková úvaha,že když sečtu hrubou mzdu z těch 5ti dní pracovního poměru a hrubou mzdu u té dohody za měsíc květen,tak mi to už přesáhne tu polovinu minimální mzdy.
Takže moje otázka zní...Nebudu s tím mít problém,když vlastně tímto způsobem mi můj měsíční příjem přesáhl polovinu min. mzdy? Domnívám se,že ta odpracovaná doba v pracovním poměru,když jsem ještě nebyl evidovanej s tím nemá nic společného,a že se ten požadavek o měsíčním výdělku vztahuje až na tu dohodu,ale musím se ujistit.
Předem děkuji za odpověd.
Ano tohle všechno vím,ale zdá se mi to divný..přece nemůžu kombinovat normální pracovní poměr když jsem ještě nebyl v evidenci s pracovní dohodou,která už je pak v době evidence.. Tak kdybych například odpracoval 2 týdny v měsíci,což by výše výdělku určitě přesáhla polovinu minimální mzdy,tak to znamená,že v tom měsíci se ani nemůžu evidovat aby to neporušilo ten požadavek o maximální výši výdělku (pol. minimální mzdy) při evidenci? Proto nechápu proč by se to mělo spojovat dohromady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.