Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda při evidenci na ÚP

Od: krata123* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám takový problém,který ani možná problémem není,ale mám potřebu si to ověřit pro klid na duši. :)

U zaměstnavetele mi skončil pracovní poměr a poté jsem se přihlásil k evidenci na ÚP. Pracovní poměr mi skončil 6. května,takže jsem ještě v květnu odpracoval 5 dní v rámci pracovního poměru,kdy jsem ještě nebyl v evidenci..Poté jsem vlastně podepsal dohodu s tím samým zaměstnavatelem u kterého jsem byl na pracovní poměr.Pod tou dohodou jsem si samozřejmě vydělal méně než je polovina minimální mzdy,abych nebyl vyřazen z evidence. Nicmémě mě napadla jedna taková úvaha,že když sečtu hrubou mzdu z těch 5ti dní pracovního poměru a hrubou mzdu u té dohody za měsíc květen,tak mi to už přesáhne tu polovinu minimální mzdy.

Takže moje otázka zní...Nebudu s tím mít problém,když vlastně tímto způsobem mi můj měsíční příjem přesáhl polovinu min. mzdy? Domnívám se,že ta odpracovaná doba v pracovním poměru,když jsem ještě nebyl evidovanej s tím nemá nic společného,a že se ten požadavek o měsíčním výdělku vztahuje až na tu dohodu,ale musím se ujistit. :)

Předem děkuji za odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hennessy
hodnocení

3x
ÚP zajímá, kolik jste si vydělal jako nezaměstnaný - takže vše je OK.
krata123*
hodnocení

Jsem rád,že někdo konečně pochopil mojí situaci :) Děkuji za odpověď!

co
hodnocení

0x
Ano budete musíte překládat pásky dávat úřadu práce o měsíčním výdělku
můžete si vydělat polovinu. Minimální mzdy řeší se to vyhazovem na 6 měsíců obvykle
krata123*
hodnocení

Ano tohle všechno vím,ale zdá se mi to divný..přece nemůžu kombinovat normální pracovní poměr když jsem ještě nebyl v evidenci s pracovní dohodou,která už je pak v době evidence.. Tak kdybych například odpracoval 2 týdny v měsíci,což by výše výdělku určitě přesáhla polovinu minimální mzdy,tak to znamená,že v tom měsíci se ani nemůžu evidovat aby to neporušilo ten požadavek o maximální výši výdělku (pol. minimální mzdy) při evidenci? Proto nechápu proč by se to mělo spojovat dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]