Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkup obecního pozemku

Od: pavelvan odpovědí: 4 změna:

Před 20 lety jsem zdědil chalupu. Pozemek 850 m2 byl už tehdy oplocem.Nyní jsem se dozvěděl,že z toho 100 m2 je obecní pozemek. Požádal jsem obec o odkup,ta mi pozemek odmítla prodat.Dá se stím něco dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžete se pokusit o epravo.cz/...

pavelvan
hodnocení

Díky za radu.

slzicka*
hodnocení

1x

Nemovitost lze po deseti letech vydržet, je to nutné udělat soudní cestou. Musíte prokázat, že jste o pozemek alespoň 10 let pečoval v domění, že je to pozemek Váš, vzhledem k tomu oplocení to nebude těžké prokázat.

Nedávno proběhla digitalizace KN, jste si jistý, že se jen neposunulo zobrazení přesným zaměřením?

Doporučuji kontaktovat nejprve KN a pokud to není jen posnem, tak dobrého právnika.

uska*
hodnocení

0x

Z jak velkého pozemku platíte daň z nemovitosti? Platíte i za těchto 100 m2? Pokud ano, tak máte šanci pozemek uhrát na vydržení. Jestli platíte o 100 m2 ( dle výměru z katastru) méně, nemáte šanci. Je to dost velký pozemek a musel byste si být vědom, že pozemek není váš. Za pokus to stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]