Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Dnes jsme se sousedem řešili právě ty totální zubní náhrady-klapačky. Co to tak může stát a kdo to platí? Zdravotní pojišťovna? A není to nevhodné pro ,,mladou,, čtyřicítku? Připadá mi dost, dát 50 litrů za nějaké částečné naklapávačky. Co si o tom myslíte?
pokud jdou všechny zuby pryč a dělají se celé klapačky,měla by to hradit pojištovna. znamená to být pár týdnů bez zubů. na toto období se dělají dočasné náhrady,ty se platí. cena odhadem kolem 5tkč. doporučuje se co nejvíce původních zubů nechat,aspoň dole,aby měla klapačka na čem držet,jenže v tom případě se to už platí,doplatek kolem 2tkč. píši o nejlevnější variantě...a vhodnost pro čtyřicítku? mě to potkalo v pětačtyřiceti,měl jsem se zubama obrovské potíže,šly všechny pryč a dnes nelituji...kdo to neví,nepozná,že mám klapačky.
Celkové klapačky se dělají ve 2 možnostech:
1/ Zbylé zuby se vytrhají, udělají otisky a obojí zuby. Až se dásně zahojí a zuby budou udělány, nasadí se. Čekání na zahojení a tyto zuby je kolem 2 měsíců. Tyto klapačky jsou zadarmo, na pojištovnu. Každé 3 roky máte nárok na nové, opět zdarma.
2/ Udělají se otisky, vymodelují se klapačky a teprve pak se zuby vytrhnou. Hned na tu čerstvou dáseň se nasadí předtím připravené klapačky. Prý to tělo líp přijme, než se zpožděním a rány se prý pod protézou líp hojí. A také není člověk 2 měsíce bez zubů. Je to divné, ale říkala to zubařka. Za tyto hned nasazené zuby se platí prý 4.500 Kč za spodní a stejně tak i za vrchní.
Pokud se dělá jen částečná náhrada, některé zuby ano, jiné ne, za to se platí. Je to asi náročnější vytvořit, než celý ten oblouk v kuse.
Implantáty do celé pusy prý stojí 250 až 300 tisíc Kč. Je to bolestivé, pobyt v nemocnici na stomatologii, prý trvá několik měsíců, než je to hotové. A následná péče je prý daleko náročnější, než péče o svoje zuby.
Ještě by mě zajímalo - k čemu je to průhledné patro? Nepřišla jsem na to, ledaže by si chtěl pacient patro opálit. Otevře pusu a přes tu průhlednou hmotu si patro opaluje. Jinak opravdu úlohu průhledného patra za 500 Kč bych ráda znala. Jaga.
Díky, Planetko, za vysvětlení. Jaga.
Tak já také přidám něco. Mám známou, je mladší než já, takže jsem u ní žádné falešné zuby nepředpokládala. A navíc jsem to vůbec nepoznala. Ale jednou došlo na to, že jsme se bavily o jídle, protože něco vařila a povídá, pojď mi to prosím tě ochutnat, co bys tam přidala, já čekám návštěvu, tak aby to bylo dobré. Šla jsem, ale protože jsem zvědavá jako opice, tak jsem se jí zeptala jak je to možné, že ona nepozná co tomu chybí. Neřekla to hned a začala se vytáčet, ale já mám tu povahu že prostě nedám pokoj než tomu přijdu na kloub a tohle mi bylo divné. Nakonec se naprdla a utrhla se na mne, že necítí tu chuť, protože má celé patro kryté tou protézou a k ochutnávání má k dispozici pouze jazyk. Ona byla zvyklá, ale tohle vařila pro někoho, na kom jí záleželelo.No já koukala jako spadlá z višně a bylo mi to trapné, protože jsem to netušila. A pak mi vyprávěla, že má ty "klapačky" už od pětařiceti let a že prý tenkrát doslova zvracela, než si na ně zvykla. takže nevím, ale když je přikryté celé patro, tak to také nebude to pravé ořechové, protože se člověk sice nají, ale je ošizen o chutě pokrmů. Pokud má tedy ta Vaše známá alespoň některé zuby, tak bych radila nevytrhávat všechny a pořídit si protézku jinou, která má pouze částečné pokrytí patra. Teď si honem nevzpomenu jak se jmenuje, ale kouknu na to a doplním.
Tak jsem to dohledala. Jmenuje se to hybridní zubní protéza na nějaké patentky, které jsou za prvé neviditelné a za druhé prý naprosto stabilizují tu protézu v puse. To patro se dělá tenké z kovu skeletové, nezakrývá ani náhodou celé patro, jsou to jenom tenké spojovací pásky. Sice to je trochu dražší, ale kdybych měla volit, tak rozhodně jdu do této varianty. Horní náhrada se dvěmi zásuvnými elementy vyjde asi na osm tisíc, šest zubů celkem. Ale musí mít člověk ty zbývající zuby svoje. Když není ani jeden zub, tak prý udělají dva implantáty a do nich zabudují ty zásuvné elementy. To už je dražší, asi dvacet tisíc. Ale pořád to je levnější než všechny zuby implatáty. Někdo tady mylně informoval, že za 50 tisíc jsou všechny horní zuby takzvaně na pevno. To je vyloučeno, protože jeden implantát stojí kolem 20ti tisíc a nahoře musí být 14 zubů a dole také. Takže horní čelist všechno implantáty by vyšla kolem 250 tisíc, protože prý pak jsou nějaké slevy od počtu zubů. Pokud teda mluvíme o tom, že dotyčný nemá už vůbec žádné svoje zuby a nelze na ně tedy udělat korunky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.