Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit děti přispívat na byt

Od: tomicek* odpovědí: 14 změna:

3O ti letý syn využívá veškerý komfort, který se v bytě nabízí, nepracuje a tudíž ani nepřispívá na nájem a služby.Jak docílit změnu.*cert*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím,že hledáte odpověď tam,kde ji nalézt nemůžete.Měli byste se zamyslet nad svojí výchovou.Pokud jste ho vychovali k tomu,že doma dítě dostává automaticky vše a dávat zpět nic nemusí,pokračujte s tím i nadále.Jinak jde radit jen to,odstřihnout mu veškeré vymoženosti domova.Na př:zavřít topení a elektriku v jeho pokoji,zamknout lednici a spíž,a pokud užívá počítač,taktéž.Pokud bude chtít sledovat televizi,tak za poplatek.Zdá se to drastické,ale jediná možnost..Důsledek může být i ten,že odejde uraženě z domova.Pokud se sám uživí a nespadne na dno,snad se pokorně vrátí.Ale už teď je jasné,že jste to s výchovou pohnojili.

JABRAKIA

zikjasa*
hodnocení

2x

Změna by mohla nastat až vyprší tato nová život.poučka:

O děti se máme starat až do věku 60-ti,ale věku těch potomkú.

Ve slušných rodinách co jsou za vodou od roku 1989 by to mělo fungovat.

hodnocení

2x

Jednoduchá léčba. Neuvařím, neuklidím, nevyperu. Pokud ani to nezabere, ukážu mu kde nechal tesař díru. Je to možná kruté, ale jediné možné. Chápu že si říkáte je to můj syn, ale on na vás taky nebere ohledy, kde na všechno vezmete.

hodnocení

2x

Je to sice od věci, ale neumím si představit, že bych se nyní ještě nechal vyživovat rodiči. Nyní poradit neumím, ale pokud budu někdy (a to snad ne, proboha!) mít stejný problém, budu ho řešit radikálně a včas. A to i přes zákaz fyzických terstů!

myse*
hodnocení

1x

No, já bych mu sbalila všechny jeho věci a odvezla ho před ubytovnu a řekla - tak miláčku, tady máš zaplacené první 2 měsíce a pak už je to jenom na tobě jak se o sebe postaráš...

ve 30 letech doma - to bych ho vyhodila daleko dřív!

martini*
hodnocení

1x

čistě právně: můžete ho z fleku vyhodit, odvoláte souhlas s jeho bydlením ve vašem bytě a podátě k soudu žalobu na vyklizení. Jinak také můžete k soudu podat žalobu na to, aby vám příspíval na domácnost a spotřeby energií.

toni*
hodnocení

1x

Vychoval jsem 3 děti, ale žádné si nedovolilo a nedovolí chovat se ke mě neseriózně. Od mala byly vychovávané, že tatínek je dobrák, ale né pitomec a pokud to nestačilo, tak se moje holubičí povaha změnila na orla královského. Evidentně jste v mládí něco na výchově zanedbal a ve třiceti je pozdě na nápravu. Promluvte si se synem jako chlap s chlapem a dejte mu na výběr. Pokud zůstane doma bude poslouchat a plnit vaše příkazy nebo ať se chová stéjně ale někde jinde, kde mu to budou trpět.

A když i nadále zůstane doma taťkovi na krku? Bude hodný a poslušný, plnit příkazy. Akorát nemá z čeho přispívat na své ubytování , z čeho se živit. Jinak je to hodný kluk. S taťkou dá řeč jako chlap s chlapem, všecko uzná, jen do práce nepůjde. Co pak? O to tady jde *jasne*

toni*

Babko z ostravy, je vidět, že nechápete, nebo nechcete chápat a proto vám to musím extra vysvětlit polopatě. Když si se synem promluvím jako chlap s chlapem a řeknu mu: " Chlapče jsi již dost starý aby jsi pochopil, že tak to nemůže jít dále, musíš si urychleně najít práci a přispívat na domácnost xxxx.- Kč. Zároveň tě upozoňuji, že od zítřka si domácí práce rozdělíme tak, abychom se na chodu domácnosti podíleli přibližně stéjným dílem. Toto jsou moje podmínky a nehodlám z nich ustoupit ani v jednom bodě. První splátku na byt budu požadovat za 2 měsíce (tedy 1 měsíc na hledání práce a druhý z výplaty platba za 2 měsíce). Pokud se ti moje velkorysá nabídka nelíbí, je mě strašně líto, ale musíme se rozloučit."

Tak co babkozov už chápete v čem je princip - hodný, poslušný a plnit příkazy?

Pokud zalistujete v Bibli, pak se dočtete " ...setřeste prach svých nohou" (Mt 10,14 Mk 6,11 Lk 9,5). Myslím si, že je to mnohem lepší rada než ta, kterou dáváte.

Toni, myslím, že oba říkáme totéž, jen jinými slovy. Koukněte, prosím, do archivu na problém romka Dcera a její dluhy. Nebojíte se, že to může dopadnout stejně? Romek také promlouval s dcerou a? Jestli vám nějak specielně piju krev, omlouvám se Vám hluboce, neměla jsem ten záměr.*hi*

tygrioko*

Máte pravdu. "Tohle je tvůj životní prostor a tohle zase můj". Naši potomci chtějí od nás službičky, které si můžou udělat sami. Jasně bylo by to pro ně jednodušší, abychom to udělali my. Protože nám to přeci jde líp. Známe to už. A právě proto, je to nechme udělat sami. Však si nějak poradí. Cesta bude jiná ale výsledek stejný. Oni k tomu výsledku musí dojít sami! Jinak se situace bude stále opakovat. Když budou chtít radu, dáme jim jí. Ale jinak je to jen poučování, které jim nic nedá.

hodnocení

1x

No myslím,že základ je ve výchově,moje děti i z brigády při škole mi chtěly přispívat,což jsem odmítla,ale jakmile dokončily školu,tak mi každý měsíc dávájí na domácnost,a jsou podstatně mladší a jezdí jen na víkendy do mů,takže přes týden se živí sami...Ale peru,žehlím a v neděli si něco k jídlu odvezou...Já jim ty peníze ukládám,a dám jim je až si založí rodinu,ale to oni nevědí,jde o princip a povinnost,na ubytovně by taky platili...no nevím,být ve Vaší situaci,asi bych syna vyhodila...když by to nešlo po dobrém..

camelot*

Takovyho klacka bych hnal svincim krokem. Ve triceti letech uz je hodne pozde zacinat s vychovou a uctou k rodicum. Nechtel bych byt na Vasem miste a nemohu Vam ani radit, ale ja bych mu dal na vyber, bud zacne chlapec neco delat nebo se budeme muset rozloucit. Mnoho toho nevymyslite, hodne sil.

Camelot

hodnocení

0x

Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno. *hej*Je to tak, jak mu to povolíte, protože to tak chcete. Až to budete chtít jinak, tak to změníte. Přestaňte mu dělat sponzora a charitu dohromady dřív, než si budetete hledat střechu nad hlavou s tekoucí vodou vy sám. *sok* Přestaňte se obviňovat, že jste udělal něco špatně a že mladému něco dlužíte! Nedlužíte mu nic, nic jste špatně neudělal! Je čas, aby šel na vlastních nohách světem a k vám přišel na návštěvu a na kafe a zeptat se, jestli s něčím nepotřebujete pomoci. *bum*Protože proč by se stěhoval, když má doma bezva servis?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]