Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo se vyzná ve stavebním zákonu?

Od: polda* odpovědí: 3 změna:

Zdravím přátelé,

měl bych prosbu ohledně stavebního zákona. Bydlím v malém městečku, kde na stavebním úřadu je sice hodná, ale přehnaně důsledná paní. Na svém pozemku mám hodně let dřevěnou boudu 1,9 x 3,4 m, kterou jsem postavil kolem králíkány a později doplnil o ovládání k bazénu ( eletrika, čerpadlo, filtrace atd.). Nyní bych chtěl svépomocí boudu zmodernizovat o posezení a prostor na kola, nářadí atd. Mám úmysl jí zvětšit na 3,5 x 5,2 m ( ale muže být i menší ). Bouda má, a bude mít, stanovou střechu. Nechtěl bych pevné základy, ale jen zabetonované železné držáky v rohu. Stávající bouda je méně než 50 cm od hranice pozemku, ale těch 50 cm bych rád dodržel. Se sousedy nemám problém a mám od nich písemný souhlas jak tvarem, tak i vzdáleností od hranic. Původně jsem chtěl pouze provést rekonstrukci "načerno", ale nyní mám obavu a chci jít cestou stavebního úřadu. Jak to mám nazvat - sklad, seník, boudu na nářadí...? Původně jsem chtěl cestou pouze ohlášení stavby, nyní jsem strašen stavebním povolením, kolaudací atd. a velkými poplatky, revizí eletriky u ovládání bazénu... Lze se všemu vyhnout a jít jednodušší cestou? Ale jak mám k tomu postavit a co napsat?

Díky za pomoc. Polda

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

.

doplněno 30.04.16 13:55:

Příspěvek odstraněn. Rozhodl jsem se raději přenechat odpověď odborníkovi.

hk
hodnocení

0x

O všem rozhoduje úředník bez ohledu na stavební předpisy. Tedy je nejvhodnějším řešením se zeptat na úřadě jak si to přejí oni sami.

uska*
hodnocení

0x

Jak se tomuto vyhnout - postavit boudu do 25m2 a 2 metry od hranice pozemku. Jiná cesta není.

Chcete-li boudu půl metru od hranice pozemku, musíte žádat st. úřad o vyjímku a budete stavět na základě st. povolení (podobně jako RD) včetně všech poplatků, revizí a kolaudace .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]