Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to tedy mám?

Od: whoknow odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer. Poslední měsíc se s přítelkyní pořád hádáme. Chová se ke mně jako kdybych byl její majetek. Když jí vyhovím, tak je vše v pohodě a prostě nedá najevo, že je třeba ráda. (například, že se přes den za ní zastavím 20 km od města a nebo třeba mezi kamarády, když je opilá a něco chce a neudělám to, tak je sprostá).

Byli jsme spolu něco málo přes rok a půl a v nejbližších dnech to chci rozseknout. Úplně mě odrazuje svým chováním a vypěstoval jsem si vůči ní strašnou averzi. Mnoho lidí v našem okolí se diví, že s ní ještě jsem a její ex to s ní ukončil úplně ze stejného důvodu.

A perla je ta, že jsem si našel novou známost stejnýho pohlaví. Zatím si jenom píšem, ale strašně se chci s ním setkat. Slečny se mi jako líbí a sem tam když jsem byl s přítelkyní pohádanej, tak jsem měl vždy kam jít na nezávazný sex a vypuštění páry.

Vůbec nevím jestli je dobře, že se chci s ním setkat a tímto si třeba úplně přenastavím priority a uvažování.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý večer. Na druhou stranu ale pokud se nesetkáte, nedozvíte se jak to máte nebo nemáte. A budete dál tápat v nejistotě. Takže pokud se s ním setkat chcete, udělejte to. Poznáte se osobně a uvidíte..Na závěry je vždycky času dost.

nk
hodnocení

0x

Ale jo, dejte si pauza s kamarádem. Alespoň zjistíte, na co jste.

janm*
hodnocení

0x

Dobrý večer

Těžko soudit "na dálku", pokud to Vaše přítelkyně "má takto nastaveno" již delší dobu, myslím že se nezmění to by s tím musela sama chtít něco dělat...osobně bych to ukončil, ale jinak je to jen a jen vaše věc...Co se týká vaší orientace jestli jsem to dobře pochopil pak zkoumejte sám sebe jak dalece a co ve výsledku chcete...nechte si čas na důkladné zvážení

whoknow
hodnocení

Díky moc :) Půjdu do toho, ale nedokážu si představit na reakci společnosti ve které jsem a rodiny. Obávám se, že to bude dost vliv na moje postavení. :/ A dvojí život nejde žít napořád

hk

Proč byste měl následující měsíce někomu říkat s čím si rád hrajete. Čas ukáže kam vás to potáhne.

janm*

Bohužel tomu se neubráníte, dnes je toho ale tolik, že to už zas takové "exo" není, možná před třiceti lety to by bylo jiné, jste-li tak nastaven a jste-li si naprosto jistý...

A s přítelkyní jak jsem psal, zní to možná tvrdě ale ve svém okolí jsem pár takových osob zažil a znám je již cca 30? let, žel k dobrému se to nemění, po svých zkušenostech mně toto udělat jednou tak končím, je mi líto že to tak musím psát ale taková je realita...

magdalen*
hodnocení

0x

Jak to tedy máte? To vám těžko někdo poradí, když se v tom nevyznáte sám. Můžu se vyjádřit jen k tomu, že vám vadí, že vás přítelkyně nepochválí. Řada mých kolegyň a známých si chválením chlapů zajišťovala jejich přízeň a udržení vztahu. Chlapi mají silné ego a pochvala jim dělá dobře. Těžko si uvědomí, že tou chválou z nich dělaj vlastně neschopnýho debila.

Využijte nezávislý sex a pak se uvidí.

P.S. docela by mě zajímalo, jak to maj s tou chválou 2 muži.

robin1*
Magdalen: co se týče toho jak to mají nejen s tou chválou dva muži, vám mohu říct celkem přesně.
Dokonce mohu porovnat i rozdíl mezi heterosexuálním a homosexuálním vztahem.
Na začátku je dobré zapomenout na předsudky, které pramení z toho, že se někdo snaží napasovat homosexuální vztah na heterosexuální model.
Homosexuální vztah, tedy ten normální, je (hlavně) založený na "opravdové" rovnoprávnosti. Není zde klasických rolí, ten uklízí, vaří, stará se o děti a druhý více vydělává, věší obrazy, maluje stará se o zahradu.
Oproti klasickému vztahu muže s ženou, tedy odpadá opravdu mnoho "organizačních" záležitostí. Většina věcí je jedna ku jedné, ve většině záležitostí panuje názorová shoda. Nejen večer toho druhého nebolí hlava.
Takže i to chválení bývá vzájemné.
Pochopitelně tím nechci homosexuální vztahy nějak idealizovat, jsou to vztahy jako každé jiné, jen z mé praktické zkušenosti pramení, že je dost věcí jednodužších a zbývá tak více prostoru na to opravdu žít. Víc věcí děláme spolu, ať už je to oběd, či ta zahrada. Pak se můžeme pochválit navzájem. U spousty věcí, však navzájem respektujeme vlohy toho druhého, aniž by to bylo předmětem nějaké diskuze.
Není zde tedy situací, kdy se jeden válí na gauči a druhý vaří a uklízí, a ještě musí chválit po pěti letech pověšený obraz.
Pochopitelně, jsou i páry, které mohou bez přetvářky točit ona známá parodická videa. Já jsem však mluvil o tom když je chlap s chlapem. Nikoliv když je s holčičkou, co má jen něco jinak mezi nohama a kroutí tlapkama. Tuto zkušenost nemám, upřímně řečeno o ní nestojím, takže ani zkušeností neposloužím.
hk

Možná to je jen představa žen, že chlap potřebuje být chválen. Resp. po vzoru - podle sebe soudím tebe.

Na tohle téma jsme kdysi na začátku manželství měli s manželem klidnou debatu. On začal, že ho málo chválím a že přece muži touží po tom být chváleni, a že kdybych ho víc chválila, dělal by pro mě některé věci ochotněji (zavezl mě na nákup, například). Docela jsem užasla, jsouc racionálně uvažující tvor. Můj názor byl, že tím bych z něho dělala pětileté děcko, které musíme pochválit, když si nezapomene na písku všechny bábovičky, zatímco já ho považuji za svéprávného a normálně rozumného muže, který ví, co má dělat. Matně si vzpomínám, že jsme se tenkrát zcela neshodli. Paradoxní je, že po 30 letech od té debaty ho chválím za každou kravinu, nebo za nic, jenom třeba že je "můj voňavý miláček". Už mi to není zatěžko a baví mě to. Asi jsem časem opustila cestu rozumu a vydala se cestou moudrosti.

doplněno 30.04.16 23:13:

coco - ano, na tomhle chlapovi mi opravdu záleží.

coco

Inzinyrka - naprosto spravny pristup, muzi jsou jako deti a je potreba si s nimi hrat, je to docela zabava a kazda moudra zena by mela byt hrava, pokud ji na partnerovi zalezi, je to prijemne zpestreni vztahu. :)

hodnocení

0x

Já si myslím, že řešíte 2 věci a mícháte je spolu. Pokuste se je řešit odděleně. Slečna, se vám nelíbí možná proto, že jste se "zakoukal" do snu, do představy. Možná že s kapkou erotiky. Je možné, že když se setkáte, bude to o úplně něčem jiném. *hej*Ale řešte odděleně!

doplněno 01.05.16 07:11:

Samuraj, to co píšete, to si myslím, ani nemusí být pravdou. Vidívám mnoho páru, kdy se jeden chové opravdu nehezky a přesto ho ten druhý miluje. Vidívám, jak jeden sedí celé dny u pc, štěká, opíjí se, fackou nešetří, sex si zúžil pouze na soulož, moc peněz nenosí, ani rodině, ani partnerovi se něvěnuje a přesto! Přes to všechno ho ten druhý věrně miluje. *sok* Kolik takových historek jste četl jen tady, na poraďte.cz?!

doplněno 03.05.16 06:33:

Magdalen, co to blábolíte za nesmysly?! Že je moderní orientovat se na stejné pohlaví? *zed*To myslíte vážně. Přece nemůžete být tak hloupá!

magdalen*

Nic proti ničemu, ale muži jsou na rozdíl od žen rádi chváleni, ikdyž není za co. Máte pravdu v tom, že ženská bude ohebná za nějaký blištící se šmuk a opravdu chválit ji u té rodosti nemusíte, ani nedoporučuju. Ale muži? Ty musíme jednou začas pochválit, bez toho to nejde.

Vztah mezi mužem a ženou je složitý, máme prý přehozený hemisféry. Funguje to jak magnet. Pak nechápu, proč jsou k sobě přitáhovaní lidé stejného pohlaví.

Zažila jsem že, mladá, otylá s mastnýmy vlasy, se stala mužem a musím říct, že celkem pohledným. Vymaště jsouný džíny vyměnila za oblek, slušelo jí to. Ale její nátura se tím nijak nazměnila. Jako žena, nezdravila a jako muž taky ne.

Dneska je moderní být orientovaný na stejný pohlaví. Z plezíru, nebo jen, že se tím baví? Máme gey. Teplouše buzeranty a lezby.

Výběr je jen na vás...

hodnocení

0x

No tak to je snad jasné ne? Přítelkyně Vám nevyhovuje a odrazuje svým chováním, tak logicky to není ta pravá. Pryč od ní. Taky nemám rád když ženská mluví jak dlaždič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]