Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat svoji výplatu

Od: leontynka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

můj bývalý zaměstnavatel (soukromý podnikatel) mi dluží výplatu za měsíc a půl. Našla jsem si nové zaměstnání, podala výpověď a vypadalo to, že v klidu odešla. Zaměstnavatel tvrdí, že je v krizi a že nemá na výplaty zaměstnancům. Já jsem si ale jednoduše zjistila, že tomu tak není, že všichni zaměstnanci výplatu normálně dostávají. Zřejmě je to druh pomsty za to, že jsem odešla. Nechci to takhle nechat, rozhodně jim to nemůže projít. Chci zpět svoje odpracované peníze. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Jakým nejlepším způsobem bych to měla řešit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Leontýnko, nejprve ho písemně doporučeně vyzvěte k vyplacené dlužné mzdy a nezapoměňte tam určit termín, do kdy nejpozději musí dlužnou mzdu uhradit. Může to být 7 nebo 10 dnů. A klidně ho upozorněte, že pokud se tak nestane, obrátíte se na kontrolní orgán. Je to buď Úřad práce nebo Inspektorát práce. Podívejte se na jejich stránky. Určitě tam najdete podrobné informace. Ale domnívám se, že na písemnou výzvu bude reagovat. Držím palce. *placni*

hodnocení

1x

Úřad, který řeší pracovně-právní vztahy, je Inspektorát práce. Úřady práce už tuto pravomoc nemají.

portal.gov.cz/...

Zkuste si zavolat na příslušný IP a popište jim Váš případ, měli by být schopni Vám nějak pomoci. Mohla byste se taky o tom, že budete kontaktovat IP, zmínit v dopise zaměstnavateli, až uděláte, co Vám poradila Liduška.

zuzee*
hodnocení

0x

JA už psala Lidka řekal bych mu at do určitého data zaplatí, janak bych šla na úřad práce.

hodnocení

0x

Oznámení na inspektorát práce je k ničemu. Oni sice pravděpodobně provedou u zaměstnavatele kontrolu, což je pro něj opruz... ale to je asi tak všechno. Pokud se chcete domoci svých peněz, tak bych zaměstanvateli doporučeně poslala předžalobní upomínku, a pokud by nezaplatil, obrátila bych se na soud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]