Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor mi zablokoval účet

Od: amidamaru* odpovědí: 24 změna:

Mam dotaz.Může nějaký exekůtor uvalit exekuci na váš účet,aniž by vám to bylo oznámeno?Nějaký exekutor mi zablokoval účet v bance kde mi chodí důchod.Zablokovali mi veškerý příjem.NNedostal jsem žádnoé oznámení,ani o tom že se koná nějaká exekuce.Na koho a komu si postěžovat?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Ano, exekutor pochopitelně může zablokovat účet, aníž by povinného o tom předem informoval (logické). Exekuci MUSELO něco předcházet. Buď soudní usnesení, nebo rozhodčí doložka apod. A tomu muselo předcházet to, že jste někde dlužil a nejspíš dostal pár upomínek. Co teď? Dojdete do banky a vyberet si dvojnásobek životního minima (je to něco málo přes 6.000,- Kč). Vyžádáte si informaci o tom, který exekutor účet zablokoval. Exekutora oslovíte a požádáte jej o bližší informaci k Vašemu dluhu. Nebo v pondělí zajdete na okresní soud, kam spadáte trvalým bydlištěm a tam si na podatelně vyžádáte soupis všeho, co proti Vám bylo vedeno. Další možnost je napsat na www.madluhy.cz a nechat si vyjet svoje exekuce u nich (placená služba). Teprve až zjistíte, že ex je opravdu neoprávněná, tak se můžete začít bránit. To se mi ozvěte, můžu Vám v tom pomoci. Jinak bude-li exekuce oprávněná - máte docela problém. Nedostanete se ke svému důchodu třeba kolik měsíců. Opět - kontaktujte mě.

amidamaru*
hodnocení

Ale vy jste mne nepochopili.Nejprve b\ mi mněly přijít nějaké ty upomínky,nebo soudní rozhodnutí,nebo nějaký příkaz o zaplacení.Ale nic mi nepřišlo.Kontaktovat se s exekutorem nemůžu,nebot je pátek.A úřední hodiny jsou až v pondělí.A ješzě o tom životním minimu.Zablokoval mi komplet účet.Takže je nemožné něco vybírat.

jh®

Takže vy vůbec netušíte, čeho se to týká? Nedlužíte? Nebo pokud dlužíte, řádně splácíte?

amidamaru*
hodnocení

To je to.Vůbec netuším.

sebod*

amidamaru. Já vím, že zablokoval komplet účet. Ze zákona Vám však banka MUSÍ vyplatit dvojnásobek minima. Znovu opakuji: ZE ZÁKONA MUSÍ ! K tomu zablokování účtu - nejste třeba rozvedený a bývalá manželka má exekuci? Ex velice často dělají různé přehmaty. Teď o víkendu opravdu nic nevyřešíte, až v pondělí.

amidamaru*
hodnocení

Ženatý jsem přes 31 let a stále.Takže manželka to nemůže být.Na ten účet mi jde celý plný invalidní důchod.Uvažoval jsem,že bych šel na důchodové,a zažádal o platbu šekem.Je toto možné?V tom případě by mi neměl co stáhnout.A ještě.Snad,i kdyby něco,tak by mi přece museol přijít nějaké oznámení o blokaci,nebo,třeba elektronický platební příkaz.Nemyslíte?Nebo třeba,oznámení-zaplatte částku xxx neprodleně do /třeba /třech dnů.A né hned šahat na účet.V tom případě by mne upozornili,a kdyby ch byl vinen,tak mám přece dle zákona se dohodnout s exekutorem na příkladných splátkách.Zákon o tomto pamatuje.Ve stati-snaha platit-.Ale takto?Není to protizákonné ze strany exekůtora?

sebod*

K tomu posílání důchodu poštovní poukázkou - ano to je možné. Šek nikoliv. Změna však může trvat i tři měsíce. K té exekuci - tak určitě nejdříve Vám měly přijít upomínky od věřitele, pak možná od nějaké vymahací agentury. Potom usnesení od soudu. Potom dopis o zahájení exekuce. Pak teprve může dojít k exekuci. Někdy nemusí být soud, ale třeba rozhodce. Ale i tak byste měl dostat minimálně 5 dopisů, kde jste upomínán apod. Exekutor sám od sebe účet nezablokuje. Dostal pokyn od věřitele, aby vymáhal. Budu ráda, když mi napíšete, jak to u Vás dopadlo. Sebodka

lucky*

Vybrat si můžete, ale musíte jít přímo do banky na přepážku.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj.

Hoši, Sebodka má pravdu. I to důchodový třeba jen zablokuje. Na čas, než se rozhodne co dál.Tazateli, prostě se jdi zeptat do své banky, pro koho to je bloklý. Tím prostě začni. Třeba budeš překvapený, jak je to jednoduché a proč. Třeba ti jen něco uteklo a paměť neslouží. To se prostě stává a pak nastupují nepříjemnosti.

hk
hodnocení

0x

Exekutor postupuje správně. Máte smůlu. Kontaktujte exekutora.

danys*
hodnocení

0x
Proč by vám to mel oznamovat? Abyste si stihl vybrat všechnu čočku co tam mate? :)

joudic*
hodnocení

0x

jediny ucet, na ktery exekutor nemuze je sporici, ale ne kazdy

sebod*

joudic. Na který spořící účet exekutor nemůže?

joudic*

eMax+ od mbank nebo jeden z tech produktu, uz jsem zapomnel, ktery presne. Neni k nemu karta.

doplněno 30.04.16 02:07:

je to trochu slozitejsi, nez kdyz se rekne jen sporici ucet :) Pokud to chcete i jako radu pro nekoho do praxe, je treba si prostudovat ty obchodni podminky u mbank (pdf), kde je to nekde vysvetlene co a jak, to sporeni je docela obsahle u nich zrovna. Uz jsem se tam toho nacet v posledni dobe az az, ted uz zase dlouho nechci o bankovnich produktech ani slyset :) V posledni dobe si pripadam jak chodici marketingove oddeleni mbank, ale proste jsem z prechodu do jine banky nadseny :)

Kazdemu doporucuju, aby si nechal vyjet v int. bankovnictvi vsechny ty poplatky za bankomaty atd ucet za cely rok, no ja jsem cumel... tolik me nestoji ani povinne ruceni za auto... Kdyz si to vynasobim temi lety, kdy jsem si ten ucet drzel zbytecne (mam jeste hypotecni), tak me berou mrakoty...

doplněno 30.04.16 02:19:

5. Účast n ík Akce může vybr a t jen jeden účet eM AX Plus, na kterém bud e aktivov áno zvýšené úročen í, přičemž tento účet nemůže být blokován pro účely exekučního nebo obdobného řízení dle příslušných právních předpisů . Zdroj: mbank.cz/...

Si zkuste udelat research :) evidentne banky vymyslely nejaky zpusob...

sebod*

díky za odpověď. Moc se mi to ale nezdá. Jakmile je účet se spořící složkou (třeba i pojiětění), tak na něj ex může. Bohužel.

nevím, není to s tím účtem spíš tak, že klient banky si smí zvolit jeden ze svých účtů eMAX plus, na kterém mu bude v rámci vyhlášené akce probíhat zvýhodněné úročení, ale nesmí zvolit takový účet, který mu už exekutor zablokoval? banka může podmínky akce klást směrem ke klientovi, ne směrem k exekutorovi *nevi*

fran56ris*

Na důchodové připojištění nemůže. Otázkou je až si ho bude dotyčný vybírat a exekutor mu bude stát za zády, co potom.

sebod*

fran. Jste si tak moc jistý s tím důchodovým? Tak nebuďte. Mám tu mnoho klientů, kdy jim šel ex na důchodové. Ex má možnost vypovědět toto pojištění a peníze si vzít!

fran56ris*

Mě sebral stavební,důchodové mi vyplatili.Proto si jsem jistý.

Určitě má exekutor páky,ale jak píšu,musel by stát pošťačce za zadkem a hned si peníze sebrat.

sebod*

fran. teď si asi nerozumíme. Ex může vypovědět smlouvu u penzijního fondu a nastřádané peníze použije na umoření dluhu u věřitele. U Vás - nestačilo na pokrytí dluhu to stavebko?

fran56ris*

Ne.Smlouvu o důchodovém připojištění exe nemůže zrušit. Nakonec informace poskytne kterýkoliv pracovník z Lišky.

doplněno 01.05.16 02:22:

Pardon, asi to bude tím, že jsem v I.D.

Na to zapomínám, už to mám do smrti, tak si ani neuvědomují, že u nás jsou ještě zdraví lidé.

Dodal bych - já ten dluh neudělal, to je bývalky. Bohužel jsem se nerozvedl, až teď.Takže na půl, jestli ona bude platit.*cert*

dam®
hodnocení

0x

bez položky vymahatelnosti nebude muset být položka dal a proto, že jsme jedinečné osobnosti, tak musíme mít zákony abychom se vůbec nějak dohodli, naše jedinečnost nám neumožňuje být pospolitými, byť občas soudržnými.

amidamaru*
hodnocení

0x

Tak teprve dnes mi přišel dopis od ČSSZ že mi bude strhávano z důchodu xx korun,do úhrady celé pohledávky.Tam jsem se dověděl,že to žalovalo CPi-byty.Ale tam jsem veškerou pohledávku ještě v prosinci uhradil.!Nedoplatek,který vznikl kvůli soudních sporů,ohledně výše nájemného,mám splatnost podle splátkového kalendáře do května 2017.A ani vyučtování,za rok 2015 ještě nepřišel.Na internetových stránkách jsem zjistil,že mi mají vrátit 64korun.Tot vše.

Pokud si pamatuju,tak mi přišel pouze jednou dopis,o neprodlené úhradě.Toto jsem dle dohody celou uhradil.Není toto protiprávní?Že mi najednou,poč-ech měsících příjde nějaká exekuce a za 4 dny nato,z ČSSZ,Aniž by byl jakýkoliv náznak,kolik a zaco?

amidamaru*
hodnocení

Chtěl jsem dopovědět,jak to celé probíhá.S právníkem jsem sepsal zastoupení,když mi nebylo ani oznámeno,na jaký účet částku zaplatit,tak jsem složil peníze do depozitu.V dopise co mi poslal exekutor,mi bylo přikázano zaplatit částku na účet/ale žádný mi nebyl zaslán,ani oznámen/Teprve dnes,po 14.dnech mi přišel dopis o zaplacení na účet exekutora.Ale i s jeho odměnou.Zapsáno 5.5. Ale podáno v Českých Budějovicích 11.5.,nějakou Pavlou Urbanovou/podle razítka pošty/Není toto podvod?Nebo nakoho si stěžovat?

Exekučně mi byl zablokován účet,manželčin účet,Exekuční srážka z platu,a ještě prodej pozemku,který má mnohonásobně vyšší cenu,nebot byl za posledních 15 let rekultivován,a udržován.Včetně nové studny na pozemku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]