Nejste přihlášen/a.
Se mi ani nechce věřit, že budete dělat maturitu... Jděte do banky a založte si účet. Vezměte si s sebou třeba 500,- Kč a občanku. Myslím, že to zvládnete i bez porady na zpovědnici.
mbank, nepotrebujete nic a zalozit si ho muzete hned, je uplne zdarma
prevedl jsem si tam nedavno vsechny penize, zalozil zadara sporici ucty, i zahranicni prevody jsou zdarma, proste sakumprask free, tak to ma byt, ani tam zadne penize nemusite mit, kdyz na to prijde jedine za co dobrovolne platim, je mastercard gold, diky ni mam i vsechny vybery u jakehokoli bankomatu zdarma vcetne zahranici, obycejna karta je zadara a 3 vybery mesicne zdarma. A nejhlavnejsi vyhoda nemaji temer zadne pobocky, takze nikam nemusim uz nikdy chodit s kazdou kravinou podepisovat papir.
Pokud si objedna i platebni kartu k beznemu uctu, musi s ni mesicne zaplatit bezhotovostne min.500, jinak je u mBank nejaky stupidni poplatek za nepouzivani! Zcela zdarma je ucet u Equa bank, vcetne karty a vyberu ze vsech bankomatu.
za kartu plati 29kc / mesicne pokud ji nepouziva... musel jsem se podivat, tohle jsem snad ani neresil, 500Kc to je par litru benzinu, 3-4 svaciny, nebo jeden nakup To je fer sankce.
Kazdy mesic utratim nejmin 4k kartou, i proto mam sporici eMax+, protoze diky tomu dosahnu na 0,8 p.a. na jednom z nich.
Ale s tim zahranicim mate pravdu, musel jsem si to vic prostudovat, v tom ma prsty VISA (zakladni karta mbank).
Pri vyberu 2500Kc dolaru zaplatite 125Kc + horsi kurz VISA. Pri vyberu 2500Kc eur zaplatite 75Kc + visa kurz
Platební karty Visa
Pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK, využívá mBank kurz asociace Visa, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max.3 % z objemu transakce pro platby uskutečněné u obchodníků v rámci Visa Europe Regionu a pro ostatní platby ve výši max. 5 % z objemu transakce.
Platební karty MasterCard
Pro zúčtování zahraničních transakcí v EUR využívá mBank vlastní kurz. V případě jiné měny než EUR je převod z jiné měny na EUR proveden kurzem společnosti MasterCard a následně z EUR na CZK kurzem mBank, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max. 2 % z objemu transakce
Mastercard je obecne u vsech bank ok (ale mastercard u mbank je jen Gold), pokud jde o eura plati kurzovni listek mbank a tim to hasne, pokud jde o jine valuty plati mastercard kurz + 2% za prevalutovani.
Tzn vyber 2500Kc dolaru, zaplatite 50Kc + Kurz Mastercard. Pri vyberu 2500Kc i 10.000Kc eur plati kuz mbank a zadne poplatky navic.
Nicmene zatim prece zadny ucet nepotrebujete az nastoupite do nejakeho zamestnani, tak si pak odpo po podepsani smlouvy zalozte ucet u nejake z levnych bezpobockovych bank na internetu
bankovní účet budete potřebovat až ve chvíli, kdy vám mzdovka bude chtít poslat první výplatu. Není důvod ke spěchu.
Jestli nastoupíte do práce, tak bych vám radil pořídit si účet u staré dobré ČS spořitelny. Taky jsem si už několikrát počítal výhody a nevýhody různých nabídek různých bank a nakonec jsem vždycky zůstal u spořky. Rozdíly byly tak nepatrné, že mi nestály za to banku měnit.
Stejně tak není žádná povinnost zaměstnávat lidi. Vím minimálně o jedné firmě, kde při pohovoru byla otázka na účet s tím, že pokud není, firma žadatele nepřijme. Vím minimálně o jedné firmě, kde byl rozvázaný pracovní poměr se zaměstnancem, který odmítal přijímat výplatu bezhotovostně (oficiální důvod byl samozřejmě jiný, ale když se chce, vždycky se najde).
Pokud mate jen jeden ucet a pouzivate jen jednu kartu, kterou platite nakupy, tak opravdu neni s utratou 500,- problem , jenze kdyz mate take kreditni karty vracejici nejaka % z kazdeho nakupu, coz uz dnes preferuje hodne zakazniku, tak platite bezhotovostne s vyhodnejsi kreditkou a obycejnou debetku pouzijete radeji jen k vyberum z bankomatu bez poplatku - je proto lepsi mit ji aktivni zdarma bez podminek
Pro zacatecnika je vhodna Equa.
Mate nekdo zkusenost, jestli je jeste u Fio nutne pravidelne menit heslo do IB kazdy rok znovu? Co se stane, kdyz se to zmenit zapomene? Jde se prihlasit po vic jak roce i s puvodnim heslem a po vstupu ho zmenit?
Uz si nejsem jistej jak casto si helso kde musim menit, ale vetsinou to ma autor osetreny ze se bud prihlasim starym heslem nebo si heslo rovnou zmenim. Takze nevadi ze clovek zapomene.
Koukni na EquaBank .. vedení učtu je zdarma, nemá na to vliv kolik na účet příjde peněz a kolik odejde. Ikdyby jsi na učtu nic neměl a nic ti tam nechodilo je pořád zdarma, výběry apod jsou zdarma také. Na to pozor některé banky řeknou že je vedení učtu zdarma - to je částečně pravda ale musíš měsíčně na účet dostat nějakou minimální částku a nějakou částku třeba i někam poslat - tedy musí tam být nějaký pohyb, teprve potom je zdarma.
mBank je také dobrá, tuším ovšem, že tam musí být nějaký alespon minimální pohyb peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.