Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd

Od: kolomaznik odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám takový dotaz, pokud chci podat výpověd a bude mi sděleno, že mě zaměstnavatel nepustí, kvůli výpovědní lhůtě, mohu i přesto skončit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Výpovědní lhůtu jste povinen dodržet ze zákona. Zkuste se dohodnout se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou. Pak byste skončil ke dni na kterém byste se spolu dohodli. Ale zaměstnavatel není povinen na dohodu přistoupit. Pokud se nedohodnete na skončení pracovního poměru se zaměstnavatelem, budete muset dodržet výpovědní lhůtu.

hm*
hodnocení

1x

Ukončení bez dodržení lhůty by bylo stejné, jako najednou přestat chodit do práce. Zaměstnavatel by mohl vymáhat případnou škodu.

lucie*
hodnocení

1x

Výpovědní lhůta se musí dodržet.Zaměstnavatel může souhlasit nebo navrhnout,ať mu najdete za sebe náhradu a tudíž Vás uvloní dřív.Pokud byste ji nedodržel je to prostě"ačko"a u nového zaměstnavatele tenhle záznam nebude budit dobrý dojem.Taky jde jít na nemocenskou(lidi to tak dělavájí na truc a nebo se tím snaží aby je zaměstnavatel propustil dřív,ale tenhle přístup se taky nemusí vyplati.Zaměstnavatel má právo i vymáhat případnou škodu za dobu co jste nebyl v práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]