Nejste přihlášen/a.
V roce 1991 jsem od Okresního národního výboru dostal příspěvek 60000 Kč na stavbu rodinného domu. Vzhledem k tomu, že jsem o 3 měsíce překročil povolenou dobu výstavby, měl jsem podle smlouvy příspěvek vrátit do 25.8.2003. ONV mě při předložení kolaudačního rozhodnutí (jen slovně) ujistil, že vzhledem ke krátkému překročení nebude po mně vrácení příspěvku požadovat. Po zrušení ONV jsem byl 30.8.2006 vyzván Úřadem pro zastupování státu (UZS), abych příspěvek vrátil a současně jsem dostal informaci o možnosti podat žádost o prominutí pohledávky. Požádal jsem proto 20.9.2006 o prominutí této pohledávky. Teprve 24.5.2012 jsem obdržel odpověď, s žádostí o doplnění dokladů, to jsem učinil. Dne 8.11.2012 byla moje žádost zamítnuta.Mohu úspěšně namítnout promlčení této pohledávky? Musím zaplatit úroky z prodlení, požadované UZS, když prodlení bylo zaviněno nekonáním UZS a ve smlouvě s ONV úroky nejsou uvedeny? Je povinen UZS nabídnout splátkový kalendář nebo může rovnou požádat soud o vydání exekučního rozhodnutí, když mým jediným příjmem je starobní důchod a úspory nemám žádné?
Dobrý večer,
dle mého by tato pohledávka měla být již zcela promlčena, ale nemyslím si, že by ji mohli exekučně vymáhat... Ale je to těžké posoudit, když nejsou k náhlednutí dokumenty. být vámi určitě bych navštívil nějakou právní poradnu protože zaplatit v tomto případě za radu právníka v oboru se vyplatí, než čekat na nějaké rozhořčující rozhodnutí,
Tomáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.