Nejste přihlášen/a.
Zdravím, stala se mi taková věc, že jsem se nechala napálit jedním eshopem. A zajímalo by mě, jak a jestli je toto dnes nějak zákonem ošetřeno.
Eshop uvádí na svých stránkách pouze ceny bez DPH. To, že je to cena bez DPH, je u ceny uvedeno (malými písmenky samozřejmě). Ceny s DPH nikde u produktů nemají (uvidite je pouze když potom potvrzujete objednávku v košíku). Takže člověk vidí u zboží jednu cenu a když není dost pozorný, tak ho nenapadne, že je bez DPH. Jedná se o prodej běžných věcí do domácnosti.
A co by mě zajímalo, je toto - může eshop neuvádět cenu s DPH? Neexistuje povinnost, cenu s DPH uvést (bez nutnosti pokaždé prohledat košík a zboží si v něm hledat)? Googlila jsem a našla jsem hromadu článků kolem roku 2007, ale nic aktuálního. Nevíte někdo? Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.