Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,Prosím o radu,zemřel mi otec a budu mít dědické řízení společně se sestrou ale dověděl jsem se že tam bude cizí muž pravděpodobně zapsaný v závěti,Mohl tedy otec v závěti odkázat vše tomu muži a mi jako děti nebudeme mít nic?Děkuji za odpověď.Jirka
Pokud vás otec pravoplatně nevydědil (což byste měl vědět vy, zda jste se k otci chovali či nechovali nemorálně, zavrženíhodně apod.), pak se nemůže stát, že byste jako nepominutelní dědici nezískali žádné dědictví, neboli že by celý předmět dědictví připadl cizímu člověku. Občanský zákoník k této věci praví, že je-li nepominutelný dědic zletilý, musí se mu dostat alespoň tolik, kolik činí čtvrtina jeho zákonného dědického podílu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.