Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc ráda bych chtěla na brigádu...
Jsem narozena 6.7.2001 a vlastně mám dva důvody, proč se ptát. Všichni říkaj že muzu na brigádu od patnácti, ale já slyšela i něco o tom, že až dokončím základnku a měla jsem bohužel odklad, takže jsem furt v osmé. Druhý problém je, že jsem narozena na začátku léta, takže nwm, jestli mě vezmou na letní brigádu.
otázka zní: Kdy můžu na brigádu?
Jak píše Fantom,
je nutné splnit dvě podmínky – dovršit 15 let a ukončit povinnou školní docházku.
Není podmínkou ukončit základní školu.
Jen doplním: "ukončit povinnou šk. docházku"= chodit do školy 9 let.
Tazatelka tedy může na brigádu až o prázdninách za rok.
A aby si tazatelka nemyslela, že jí věšíme bulíky na nos, tak ji pošlu i odkaz na dané zákony:
Občanský zákoník: "Závislá práce nezletilých mladších než patnáct let nebo nezletilých, kteří neukončili povinnou školní docházku, je zakázána. Tito nezletilí mohou vykonávat jen uměleckou, kulturní, reklamní nebo sportovní činnost za podmínek stanovených jiným právním předpisem."
Školský zákon: "Školní docházka je povinná po dobu devíti školních roků [...] (dále jen "povinná školní docházka")."
Takže opravdu až den po získání vysvědčení příští léto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.