Nejste přihlášen/a.
doplněno 03.05.16 10:47: Dobry den,mam jeste doplnujici otazku k memu predchozimu dotazu.Dnes jdu ukoncit prac.neschopenku,prac.pomer mi zkoncil 31.3.2016.Radili jste mi,ze musim dat vedet zdr.pojistovne.Dnes odyzdim s pritelem za praci a proto by me zajimalo,zda by to za me nemohka poslat muj doktor.Veskere dokumenty(krom ukonceni neschopenky) jsem posilala zamestnavateli,netusim ani co jim mam predlozit.moc dekuji za radu
6x
Pracovní poměr, který jste si dobrovolně sjednala na dobu určitou,
skončil uplynutím sjednané doby.
Zaměstnavatel nic neukončil "svévolně", nejde o "vyhození".
_____
Kvůli skončení zaměstnání není nutné ukončit i neschopenku, ta může pokračovat do doby, než se uzdravíte. Na nemocenské budete mít nárok až do konce nemoci nebo do konce podpůrčí doby (podle toho, co nastane dříve). Podklady pro výplatu nemocenského a následně i ukončení neschopenky dále předávejte bývalému zaměstnavateli.
Evidence na ÚP má smysl až budete zdravá.
Zaregistrovat se budete muset na pobočce v místě trvalého pobytu, ale pokud ÚP rovnou doložíte, z jakého důvodu se ve skutečnosti zdržujete jinde, můžete hned při registraci požádat o zprostředkování zaměstnání pobočkou v místě skutečného pobytu.
doplněno 28.04.16 12:55:
Za osoby pobírající nemocenské hradí zdravotní pojištění stát, takže ani kvůli pojištění nemusíte neschopenku ukončit předčasně. Jenom budete muset své zdravotní pojišťovně doložit potvrzení o pobírání nemocenského (vystaví OSSZ).
To ivzez : Nechci zakládat nové vlákno a tak se ptám v rámci této otázky : Mohu dát výpověď bez udání důvodu v době, kdy jsem pro nemoc práce neschopným? Poběží výpovědní lhůta i po dobu pracovní neschopnosti? Díky předem za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.