Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit nástup do firmy

Od: lubosc1 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

minulý týden jsem absolvoval pohovor a úspěšně se dohodl na podmínkách nástupu atd. Nástup by měl být 1.5. Jenže mě se teď ozvali z jiné firmy, která mi nabízí mnohem lepší podmínky. Jak kulantně odmítnou a zrušit tu původní dohodu? Prakticky je vše hotovo a v pondělí mám jen nastoupit a podepsat smlouvu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, úplně normálně. Že se velmi omlouváte, ale byla Vám nabídnuta jiné místo, které jste přijal. Oni si už poradí, nebojte. Dřív jste o nástupu ke konkurenci nevěděl?

lucie*
hodnocení

0x

Pošlete co nejdříve mail s omluvou a odůvodněním,že Vám byla nabídnuta perspektivnější nabídka.Nic se nestane,když to pěkně napíšete,bude to působit solidně.

hodnocení

0x

přesně tak ničeho se nebát a bud telefonem či mejlem jim sdělte že nenastoupíte neb ste dostal lepší pracovní nabídku

o nic nejde *palec*

lubosc1
hodnocení

Mě právě připadalo trapné odmítnouzaměstnání, u kterého jsem se dohodl na podmínkách a zbývá jen podepsat smlouvu v den nástupu. Nic jiného mi nezbyde, protože to nové místo je opravdu lukrativní s lepší prac. dobou.

vilik*
Nebojte se, že oni by váhali, kdyby našli stejně kvalitního uchazeče, pokud by chtěl nastoupit za poloviční plat.
Jistě to přináší takové divné pocity, že jste je zklamal, ale na druhou stranu jim je to v zásadě beztak jedno. Prostě uděláte radost druhému v pořadí.

paspulka*
hodnocení

0x

smlouva je platná v den nastoupení - to začne platit.Firma vás asi přihlásila na zdravot.a soc.pojištění, proto je dobré zaslat výpověď z prac.poměru.Můžou po vás chtít fin.náhradu za vstupní prohlídku a případné ochranné pomůcky-pokud jste vyfasoval - musíte vrátit.V každém případě jim telefonujte.

iz*

Neuzavřená smlouva platná není a pokud tazatel nenastoupí, smlouvu ani neuzavře.

Bez podepsané pracovní smlouvy a před nástupem do zaměstnání podle mne žádný zaměstnavatel

nikoho nepřihlašuje u OSSZ ani u zdravotní pojišťovny (druhou ještě ani nemusí znát).

________

K dotazu:

Stačí zasla e-mail s omluvou.

hodnocení

0x

Slušně bych se omluvila. Telefonem, nebo mailem. A řekla pravdu - naskytla se mi práce, kde mi dali pro mě lepší podmínky. Nic se nestane, lidí bez práce je dost, hlavu Vám proto neutrhnou a seženou si jiného zaměstnance.

Dát vědět je důležité, aby na Vás nečekali a Vy jste mezitím nepracoval už někde jinde.:) A je to i slušnost. Určitě se na Vás hněvat nebudou, naopak řeknou, že víte, jak se chovat. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]