Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty-z jakého příjmu ročního-měsičního

Od: refik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,chci se zeptat alimenty se vypočítavají z měsíčniho platu nebo z ročního přijmu?Bývali přítel je spolumajitel,zaroven´ jednatel firmy a ma ve své firmě měsíční plat 20tisic,z ročního příjmu firmy platil přes 400tisíc dan´,tak jen at jste trochu v obrazu. Nedávno jste mi pomohli-mam dítě s ženatým mužem,o dítě se stará,chodí na návštěvy,ale nechce být v rodným listu,ale já na tom trvam a on začína kolem sebe kopat a říkal mi,že pokud´ ho napíšu,tak mi da pár korun,že to udělá tak,že nic nemá.Chci se zeptat jestli je to možné?A že ho chci zničit atd.Nechci,jen chci at´ má dítě otce zapsaného.Tím,že začíná být "HNUSNÝ" vyhrožovat,přepočítavat vše na peníze,tak ho ani nepoznávam,tak chci být taky tvrdá a proto chci vědět z čeho mu vypočítají alimenty?Taky jsem slyšela,že dítě má mít stejnou životní úroven´jako oba rodiče a to moje dítě určitě nemá.Chtěla jsem vše vyřešit v klidu,diskretně-ale podle jeho chování to tak asi nebude.Vždycky jsem ho obdivovala,vážila si ho,líbilo se mi jak má úroven´a jak je silný,ale ted´ se projevil...Přitom já kolikrát musím přepočítavat každou korunu,když koupím nějaké oblečení pak nevyjdu a musím jít za mamkou,ktra mi pomůže a on si ted´chce hrát na chudáčka,tak to neumím rozdýchat.Tak prosím jak to je s alimenty?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Jestli si dobře pamatuji, tak synkovi je asi 5 let. Otec děcka Vás navštěvuje a otcovství přiznává. Tam byl jenom problém, že nechce být zapsán v rodném listě. Což je jistě z jeho strany zbabělé. Takže když se nedohodnete v dobrém, tak si myslím, že by to potvrdily testy a asi i rodina a okruh přátel. Navíc synek ho skutečně vnímá jako tatínka. Ale je potřeba ten Váš vztah zbytečně nepokazit, ale přesto bych na zápisu trvala. Nakonec i výši výživného lze dohodnout a je to určitě nejlepší. Já si myslím, že jste ho trochu přitlačila do kouta a to je jeho reakce. Ale pokud mu na děcku opravdu záleží, tak doufám, že se časem zklidní. A nebo se to snaží oddalovat. Samozřejmě, že matrikářky jsou povinny zachovávat mlčenlivost. To znamená, že byste jednali na úřadě v místě Vašeho bydliště a to je samozřejmě lepší situace. V místě bydliště otce by to samozřejmě bylo horší, tam by se to sice nesmělo prozradit z titulu funkce matrikářky, ovšem stačilo by se na úřadě ukázat. Však to znáte, že i stěny mají uši. Ta diskrétnost je ještě opravdu v plenkách. A to jenom na úřadech, ale i u lékaře, na poště atd. *bum*

myse*
hodnocení

0x

no nevím, ale otec má být zapsaný v rodném listu. pokud tam zapsaný není, jak budete prokazovat že zrovna tento pán je otcem... to by se ženská mohla podívat na kohokoli a označit ho. K soudu se vždy dokládají kopie rodného listu.

nějak nechápu, proč jste to neudělala už při narození dítěte. Byla to velká chyba

nevím jak probíhá dodatečné zapsání otce do rodného listu - snad poradí někdo jiný.

refik*
hodnocení

nemůže se žena podívat na kohokoliv,pokud´ to nepřizná,tak se udělají testy DNA určené soudem,ale jestli to bude přes soud,tak se nezaručuje diskrétnost.A jestli by se zapsal přímo na matrice,tak by měli zachovat mlčenlivost.To vše mi řekli tady na netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]