Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chci se zeptat alimenty se vypočítavají z měsíčniho platu nebo z ročního přijmu?Bývali přítel je spolumajitel,zaroven´ jednatel firmy a ma ve své firmě měsíční plat 20tisic,z ročního příjmu firmy platil přes 400tisíc dan´,tak jen at jste trochu v obrazu. Nedávno jste mi pomohli-mam dítě s ženatým mužem,o dítě se stará,chodí na návštěvy,ale nechce být v rodným listu,ale já na tom trvam a on začína kolem sebe kopat a říkal mi,že pokud´ ho napíšu,tak mi da pár korun,že to udělá tak,že nic nemá.Chci se zeptat jestli je to možné?A že ho chci zničit atd.Nechci,jen chci at´ má dítě otce zapsaného.Tím,že začíná být "HNUSNÝ" vyhrožovat,přepočítavat vše na peníze,tak ho ani nepoznávam,tak chci být taky tvrdá a proto chci vědět z čeho mu vypočítají alimenty?Taky jsem slyšela,že dítě má mít stejnou životní úroven´jako oba rodiče a to moje dítě určitě nemá.Chtěla jsem vše vyřešit v klidu,diskretně-ale podle jeho chování to tak asi nebude.Vždycky jsem ho obdivovala,vážila si ho,líbilo se mi jak má úroven´a jak je silný,ale ted´ se projevil...Přitom já kolikrát musím přepočítavat každou korunu,když koupím nějaké oblečení pak nevyjdu a musím jít za mamkou,ktra mi pomůže a on si ted´chce hrát na chudáčka,tak to neumím rozdýchat.Tak prosím jak to je s alimenty?Děkuji
Jestli si dobře pamatuji, tak synkovi je asi 5 let. Otec děcka Vás navštěvuje a otcovství přiznává. Tam byl jenom problém, že nechce být zapsán v rodném listě. Což je jistě z jeho strany zbabělé. Takže když se nedohodnete v dobrém, tak si myslím, že by to potvrdily testy a asi i rodina a okruh přátel. Navíc synek ho skutečně vnímá jako tatínka. Ale je potřeba ten Váš vztah zbytečně nepokazit, ale přesto bych na zápisu trvala. Nakonec i výši výživného lze dohodnout a je to určitě nejlepší. Já si myslím, že jste ho trochu přitlačila do kouta a to je jeho reakce. Ale pokud mu na děcku opravdu záleží, tak doufám, že se časem zklidní. A nebo se to snaží oddalovat. Samozřejmě, že matrikářky jsou povinny zachovávat mlčenlivost. To znamená, že byste jednali na úřadě v místě Vašeho bydliště a to je samozřejmě lepší situace. V místě bydliště otce by to samozřejmě bylo horší, tam by se to sice nesmělo prozradit z titulu funkce matrikářky, ovšem stačilo by se na úřadě ukázat. Však to znáte, že i stěny mají uši. Ta diskrétnost je ještě opravdu v plenkách. A to jenom na úřadech, ale i u lékaře, na poště atd.
no nevím, ale otec má být zapsaný v rodném listu. pokud tam zapsaný není, jak budete prokazovat že zrovna tento pán je otcem... to by se ženská mohla podívat na kohokoli a označit ho. K soudu se vždy dokládají kopie rodného listu.
nějak nechápu, proč jste to neudělala už při narození dítěte. Byla to velká chyba
nevím jak probíhá dodatečné zapsání otce do rodného listu - snad poradí někdo jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.