Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie, jak je otestovat?

Od: korry odpovědí: 6 změna:

Ahoj, kdysi jsem byla u imunologa, kde mi škrabali na ruce a testovali, co vím, kolem dvaceti sad alergií. Není to málo? Přece je to tolik potravin, ovoce, mléko, roztoči, propolis, léky, syntetika, vlákniny...prostě moře věcí, kterými se člověk může nevědomky poškozovat. Existuje způsob, jak se otestovat reálně na "všechny" představitelné alergie? Třeba i genetikou nebo nevím jak, prostě se ptám JAK to provést? (Pozorování sebe sama nemyslím, myslím medicínskou metodou)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jako zasloužilý pacient Vám mohu jen říct asi tolik. Pokud Vám někdo dal 20 vpichů, vypadalo Vaše předloktí jak jehelníček. Je to asi tak maximum, kolik se toho nechá naráz udělat. Když nic jiného, tak nemůžete sázet vpichy centimetr od sebe, jinak se výsledky budou vzájemně ovlivňovat. Jak již bylo řečeno, žádná souhrnná metoda neexistuje. Je to o pokusu a omylu. Pokud máte zdravotní potíže, je třeba lékaře alespoň navést, jakým směrem se má testování ubírat (je to o čase a hlavně o penězích, nehledě na to, že do sebe perete další chemii). Pokud očekáváte, že Vás někdo napíchne na diagnostiku jako auto, tak vězte, že takhle to nefunguje (i u toho auta má diagnostika úspěšnost hluboko pod 50%).

hk
hodnocení

0x

Nesledujte tolik filmů. Co vám schází?

korry
hodnocení

Scházela mně vaše reakce :D Dotaz jsem položila jasně a věřím, že jej není třeba doplňovat.

hk

Dobře, takže jasná odpověď - ne, lékař vás nebude testovat na nesmysly, které nemají souvislost s vaším onemocněním, protože mu to pojišťovna neuhradí a navíc to je zbytečným plýtváním peněz. Myslím, že nakonec vás někteří zde diskutující pošlou i k jinému lékaři, než je alergolog.

Vyhlášení odborníci jsou např v Brně-Černovicích(u kruhového objezdu)

hodnocení

0x

Ne, žádný takový způsob testování není. Ono totiž také především u potravinových aletrgií, můžete mít výsledek jak falešně pozitivní, tak falešně negativní a stejně víte prd. Takže doktoři doporučují právě, testovat se sám. Např. můžete mít negativní test na celiakii a přesto ji můžete mít nebo tělu nemusí dělat dobře lepek..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]