Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodávající nereaguje

Od: sakra odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Já blbec jsem na pravidlo bezpečného. nakupování na internetu
Jedna se o Sbazar
Poslal JSEm mu peníze a údaje kam to má poslat
nakonec nic nepřišlo a ani nereaguje. lze stornovat platbu v bance sám nebo ne
Děkuji za odpověď chci to momentálně řešit mimo policii jedna se o částku 4000 kč
Nakupují na internetu každou i mistr tesař se utne
Tak prosím nadávat moje hloupost co se dá dělat

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr55*
hodnocení

1x

Taky se mi to několikrát stalo. Mám na to takový jednoduchý trik. Seženu si pohled, který je velmi viditelný, třeba nějaký ten reklamní, nebo ho prostě vytvořím sám. Pomaluji normální pohled. Je to důležité, protože ten pohled musí zaujmout pošťačku. Na druhou stranu, nejlépe na počítači, vytvořím adresu nepoctivce, tu samozřejmě musím znát, bez toho to nejde. Dělal jsem takový pohled i do německa a strašně se mi to osvědčilo. No a do textu napíšu, že jsem mu již poslal peníze a nemůžu se s ním nějak spojit a že mi neodpovídá a že nemůžu uvěřit, že mě chtěl okrást o takové peníze atd. atd. To vše velice slušně a bez emočních výlevů. No a která pošťačka si nepřečte takový pohled a neroznese po celé čtvrti, že ten a ten je zloděj. Vždycky se mi okamžitě po doručení nepoctivec ozval a vše vyřešil k mé spokojenosti. Pošťačka je mocná zbraň.

kakamila
hodnocení

0x

Pokuď prodejce nereaguje,tak s ním bohužel nic nenaděláte.Jen Policie nebo osobně.

Poučení pro příště: 1.jsou i jiné "bazarové" portály(po domluvě mohl prodejce vystavit i tam) s možností blokace částky

2.u větší částky praktikovat jen osobní odběr nebo dobírka(pokud na to prodejce nepřistoupí,tak rychle od něj pryč!)

hodnocení

0x

sakra, jak dlouho inzerující nereaguje? Třeba je v nemocnici nebo na dovolené a vše se ještě vysvětlí. Naděje umírá poslední !;) Jinak totiž zřejmě o peníze přijdete i když to nahlásíte na policii, která by podvodníka třeba vypátrala( může mít na triku více případů), ale peněz se od něj stejně nedočkáte. Bohužel ani neuspějete v případě storna v bance a to proto, že : většina bank umožňuje storno příkazu nejpozději den před dnem splatnosti.Když už den splatnosti nastal,obvykle příkaz již zastavit nejde.Každopádně i v tomto případě se má zkusit banku kontaktovat, protože každá insituce zpracovává příkazy v jinou dobu (záleží na tom jakým způsobem byl příkaz zadán) Pokud ale už ke zpracovnání došlo a peníze z banky již odešly, máte smůlu, odvolání platby již není možné a situaci musíte řešit jinak. Tož,tak. Jestli se jedná o podvodníka, tak to na policii určitě nahlaste, protože jestli budou všichni neteční, včetně vás, tak se ten hajzlík bude dál takto snadně obohovacovat, díky další budoucí oběti*jasne*

plojhar
hodnocení

0x

Pokud není postižených víc, nenadělá s tím nic ani policie. Ten člobrda může tvrdit, že jste se dohodli například telefonicky nebo icq... tak nebo onak za to nebo za ono a defacto nikdo mu nic nedokáže. Slovo proti - Slovu. Pokud se postižených sejde vícero, tak to už je jiná..Je třeba zkoušet se spojit a pak jedině ta policie a doufat, že postižených bude více...to je základ a pak se uvidí..

sakra
hodnocení

Tak jsem vyhledal ostatní poškozené lidi pátek se knim přidám a bude to už se mnou 9000 kč ukradl co on ukradl
Jaká je možnost že mi vrátí peníze. A ostatním také

Jak se takvý lidé hledají? Chtěl bych se připojit k hromadné žalobě na "mrtvého brouka" Roberta Vacka a jeho internetový obchod zlatydul tečka cz.

doplněno 04.05.16 19:42:

Beru zpět. Peníze vráceny.

sakra
hodnocení

Do googlu jsem zadal účet podvodmika a hupslo výsledky
V mým případě jsem měl jenom účet zloděje
670100-2213329925/6210

Zdravím sakra, moje osobní zkušenost je taková, že i když bude vypátrán a pravomocně odsouzen a soudem mu bude určeno způsobenou škodu vám zaplatit,tak samozřejmě naslibuje,že peníze vrátí (pro něj polehčující okolnost), ale skutek utek. Když peníze nebude vracet, museli byste jej proto potom zažalovat a vymáhat soudně, soud ale něco stojí. Proto je dobře, že je vás postižených víc. Do pěti tisíc by ani soud nebyl (byl by to pouze přečin) a taky záleží, co to je za pacholka, jestli takto jednal poprvé, nebo jestli má již nějakou trestnou činnost za sebou.Moji 86letou matku jeden hajzl okradl o celý důchod , na triku měl těch okradených starých lidí víc a do dneška nikdo z nich neviděl ani korunu i když byl odsouzen a nasliboval hory, doly. Jediná satisfakce pro ně je, že byl za to potrestán odnětím svobody. Bohužel z finančních důvodů ho soudně zažalovat nemíní, bojí se,že by je to stálo hodně peněz a přitom by z něj stejně ty peníze nedostali.Nepřeji vám to, ale myslím si,že dopadnete stejně. Spíš se s penězi rozlučte.

sakra
hodnocení

Tak už ho mají nakradl 31 000 kč přes inzeráty
Doufám že dostane co proto

sakra, boží mlýny sice melou pomalu, ale jistě.

mamen1
hodnocení

0x

Taky jsem se takto napálil,už je to delší doba - 2013. Jedná se sice jen o částku 1200kč. Celou věc jsem tehdy předal PČR.Zjistil jsem,že nás tenkrát bylo více. Zrovna minulý týden jsem po hodně dlouhé době dostal dopis od PČR, kde byly uvedeny jména obou kumpánů s tím,že je proti nim vedeno řízení v této věci... Takže jsem celkem spokojen a doufám,že dostanou za své chování patřičnou odměnu. Chybama se člověk učí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]