Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se ,že to vlastně není otázka-jsem rozhodnutá darovat sestře ledvinu,nutně to potřebuje.Přesto - co si o tom myslíte-někdo z vás to někdy udělal?
děkuju za všechny příspěvky,už tento týden...držte palečky.
Darovala bych. I jedna ledvina k životu stačí. Ale není možné žít bez žádné. Mám dokonce kamarádku, která se narodila s jednou ledvinou zakrnělou-nefunkční. A nevěděla to až do svých padesáti let, kdy jí dělali nějakou úplně jinou operaci a přišli na to.
Tak ať to dobře dopadne. Ale určitě to dopadne dobře...
Neumim posoudit jak bych se zachoval když by na to došlo... Ale pokud bych tu ledvinu potřeboval já, tak bych radši umřel než nechal příbuzného riskovat vlastní zdraví pro to moje.
Pokud vám selže ta zbývající tak budete mít velký problém vy. A řekl bych že problémy dřív nebo později budou - dobře si to nestudujte ať víte do čeho jdete... Stejně tak se oparace nemusí povést, ledvina se nechytne stejně jako od cizího dárce, sestra bude bez ledviny a vy jen s jednou...
Rozhodování nezávidím...
Osobně mám v tomhle jasno-nedaroval bych.Nemohl ze zdravotních důvodů-i kdybych chtěl doktoři by dárcovství nedovolili nejen rodině ,ale ani cizí osobě!Ale jinak je to chvalitebné rozhodnutí.
Otec (74) již 6?8? roků chodí na 3x dennně na dialýzu-odmítl darování,když viděl co mladých lidí (za vše s ním ležela na oddělení mladá maminka cc30 se dvěmi dětmi 3 a 5 let ).Řekl že on jako takovej dědek to nepotřebuje když jsou potřebnější!
Zapomínáte tady na zásadní problém.Ne každý se může stát dárcem potřebnému.Dokonce ani příbuzného ledvina nemusí být kompatibilním orgánem.Genetika si s námi hraje dost složitou hru.5íkám to kvalifikovaně,sám jsem dialyzovaným pacientem.
JABRAKA
Jabrako, nezapomněla jsem, neboť to vím. Ale tazatelka píše, že už je před operací, tudíž jsem si z toho vyvodila, že její ledvina je samozřejmě kompatibilní. Lékaři to už vědí, když už je rozhodnuto o datumu zákroku.
Tak takovéto věci bych určitě neřešil veřejně. Všichni fandí ale zkuste si od někoho říct o 50 korun. To uvidíte. To je dneska ten fenomém SOCIÁLNÍCH SÍTÍ - všichni fandí, ale nikdo nevnímá. Znám to.
Ale pokud je to pravda, tak Vám fandím velice, a hlavně držím palce.
Víte,já neřeším samotnou věc..to mám vyřešené.Spíš jsem myslela,jestli někdo to už absolvoval a co bylo potom...prostě zkušenost...já nechci po nikom nic,to by mě ani nenapadlo.Tak se mějte dobře a za nějakou dobu si snad popovídáme.Přeju vám všem,co jste mi napsali, hodně zdarví a pěkných jarních dní.Odmlčím se.Děkuju ještě jednou.
Teda "paspulko", jste moc hodná a rozhodla jste se dobře. Držím palečky a pomodlím se za vás obě......
...
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.