Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní za 6 let?

Od: hankas® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

pracovala jsem v jednom podniku 6 let a nikdy mi nebyl vrácen přeplatek daní.

Většině zaměstnancům také nic nepřišlo i když někdo byl na neschopence několik měsíců a někdo nebyl nemocný vůbec.

Tak, jak to tedy je?

Děkuji za odpověď. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, Hanko,

vrácení přeplatku daně nezávisí jenom na nemoci,

ale i na výši příjmu.

Daň lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.

Pokud jste nějakou daň odvedli (zjistíte ve výplatních páskách) a pokud jste zaměstnavatele každý rok písmeně požádali o roční zúčtování daně z příjmu, byl zaměstnavatel povinen Vám roční zúčtování provést a případný přeplatek vrátit.

Jestli jste všichni u zaměstnavatele podepsali prohlášení k dani z příjmu, uplatňoval Vám zaměstnavatel základní daňovou slevu průběžně každý měsíc a po skončení roku už nemuselo (v případě nižších výdělků) být co vracet.

doplněno 26.04.16 16:52:

Ještě mne napadá:

Jestli jste neměla souběžně dvě zaměstnání, z nichž se odváděla zálohová daň, nebyla jste povinna podávat daňové přiznání (DP). V takovém případě můžete DP podat a o vrácení přeplatku daně požádat až tři roky zpětně.

Potřebujete k tomu potvrzení zaměstnavatele o zdanitelných příjmech, odvedených zálohách daně a o tom jestli a s jakým výsledkem Vám bylo provedeno roční zúčtování.

hodnocení

Každý rok jsme podepisovali prohlášení k dani z příjmu a druhé zaměstnání jsme neměli.

Bude to jak píšete, že jsme měli daňovou slevu každý měsíc.

Moc děkuji :)

iz*

A máte výplatní pásky?

Máte v položce daň něco uvedeno?

hodnocení

Ano máme výplatní pásky a v položce daň nic neni :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]